Očitno je, da izvoljeni OS končno opravlja svoje delo in poslanstvo. Iz zvočnega zapisa je moč razbrati, da je na osnutek proračuna bilo kar nekaj pripomb in predlogov o popravkih, ki pa jih v osnutku na Občinskem portalu žal še vedno ni videt. Tam še vedno stoji samo predlog proračuna, tako da v javni razpravi teh sklepov iz podaljšane 3. seje OS sploh ni! OU je verjetno mislila proračun sprejet po hitrem postopku in niso pričakovali, da se bodo svetniki o tako pomembni zadevi kot je proračun, temeljito pripravili in ga tudi temeljito prevetrili! Očitno je OS vzel svoje delo 'hudičevo' resno in edino tako je PRAV! Svetniki, samo tako naprej.
To je moje skromno mnenje!
OU-vi tokrat ne bo zneslo, da dobi mandat, da lahko sama manevrira s vsemi posli v višini 20 ali koliko že % pri vsakem poslu! Svetniki tudi znajo brati statut občine, za kar pa OU ne moremo trdit! Glede nadzornega odbora bomo pa še videli, kako bodo lahko začeli svoje delo. Ob prvem poročilu bo Župan rekel: ,,Jaz bom toto zadaržel, ko se mi sti, da kne štima pa bo država povedla ko je prav''!
Jap-dober gospodar bo vsaj poizkusil naredit to, kar sam hoče, samo se mi ''sti'', da je tokratni OS preveč pismen, da bi mu to omogočil!