81 Nazadnje urejal KRANJC (03.02.2015 01:00)

Re: Obdobje po volitvah 2014

Tole pa ne bo držalo. Tudi v Lovrenški občini obstaja tak kodeks. Predsednik komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVI) sicer do sedaj še ni podal predloga za imenovanje članov častnega razsodišča (26. čl.).

Povezava do njega: http://www.skupnostobcin.si/fileadmin/s … ohorju.pdf

82 Nazadnje urejal grobn (03.02.2015 10:57)

Erč,
pod tvoj zgornji post se še jaz podpišem!

Jože Javornik

83

Ste že prisluhnili januarskemu nadaljevanju 3. seje?

Objavljeno je že gradivo 4. seje, ki bo prihodnjo sredo. Na dnevnem redu je ponovno glasovanje o nadzornem odboru, drugo branje proračuna, oprostitev najemnine zdravnici, načrt prodaje občinskih zemljišč (pohvalno opremljeno z GIS posnetki parcel) in še kaj.

84

Baje smo snoči dobli nadzorni odbor in podžupanjo a zavrnili proračun v 2. branju.

85

Me res zanima ali se tisti(e) svetniki(ce) zavedajo kaj so povzročili ob zavrnitvi drugega branja proračuna??
Če se je v prvem branju dogovorilo kaj se naj popravi itd, zakaj zavrnitev.Kaj to potegne za sabo, zaenkrat nobenih dotacij društvom, štipendij nič, višje položnice za vodo, kanalizacijo, smeti in še kaj...Imena, kdo je bil proti itak se ne sme povedat, lahko pa zvemo iz katere stranke, liste  so bile proti. Končno bo nadzorni odbor lahko delal.

86

terna je napisal:

Me res zanima ali se tisti(e) svetniki(ce) zavedajo kaj so povzročili ob zavrnitvi drugega branja proračuna??
Če se je v prvem branju dogovorilo kaj se naj popravi itd, zakaj zavrnitev.Kaj to potegne za sabo, zaenkrat nobenih dotacij društvom, štipendij nič, višje položnice za vodo, kanalizacijo, smeti in še kaj...Imena, kdo je bil proti itak se ne sme povedat, lahko pa zvemo iz katere stranke, liste  so bile proti. Končno bo nadzorni odbor lahko delal.

Smem vprašat od kje vam te informacije? Ker niti približno ne držijo. Občina ima začasno financiranje do 31.marca 2015. http://ls.lex-localis.info/KatalogInfor … 291b81c8b9

Preden vzgajate paniko in širite neresnice, se raje malo pozanimajte. Ne takoj pobrati vsako čenčo.

Očitno je, da izvoljeni OS končno opravlja svoje delo in poslanstvo. Iz zvočnega zapisa je moč razbrati, da je na osnutek proračuna bilo kar nekaj pripomb in predlogov o popravkih, ki pa jih v osnutku na Občinskem portalu žal še vedno ni videt. Tam še vedno stoji samo predlog proračuna, tako da v javni razpravi teh sklepov iz podaljšane 3. seje OS sploh ni! OU je verjetno mislila proračun sprejet po hitrem postopku in niso pričakovali, da se bodo svetniki o tako pomembni zadevi kot je proračun, temeljito pripravili in ga tudi temeljito prevetrili! Očitno je OS vzel svoje delo 'hudičevo' resno in edino tako je PRAV! Svetniki, samo tako naprej.
To je moje skromno mnenje!
OU-vi tokrat ne bo zneslo, da dobi mandat, da lahko sama manevrira s vsemi posli v višini 20 ali koliko že % pri vsakem poslu! Svetniki tudi znajo brati statut občine, za kar pa OU ne moremo trdit! Glede nadzornega odbora bomo pa še videli, kako bodo lahko začeli svoje delo. Ob prvem poročilu bo Župan rekel: ,,Jaz bom toto zadaržel, ko se mi sti, da kne štima pa bo država povedla ko je prav''!
Jap-dober gospodar bo vsaj poizkusil naredit to, kar sam hoče, samo se mi ''sti'', da je tokratni OS preveč pismen, da bi mu to omogočil!

88

Samo ugotavljam, kaj to potegne za sabo, kdo mi garantira, da računi  za februar ne bodo višji? Če je bil proračun temeljito prevetren(se popolnoma strinjam) zakaj zavrnitev.

Terna, verjetno zato, ker hoče OU spet nekaj po svoje in z glavo skozi zid. Kot sem že napisal, nobene spremembe ni omenjene, v javni razpravi je samo osnutek, čeprav so imeli maratonsko 5 urno sejo, teh sprememb ni nikjer zasledit. Slišimo pa nič koliko predlogov in popravkov, ki pa očitno ob drugem branju niso bili upoštevani.
Morda bi pa lahko kdo od svetnikov tukaj pojasnil, zakaj je bil zavrnjen proračun. Tudi mene zanima!

90

Se zavedajo odgovornosti tisti, ki potrdijo, glasujejo za neuravnotežen proračun, ki na koncu ne pomeni nič drugega kot rebalans in novo zadolževanje?
Se zaveda odgovornosti tisti, ki tak proračun predlaga?

Jaz mislim, da so tisti, ki so glasovali proti, ravnali odgovorno.

Vse po papirih, nič po pameti! smile

91

Na voljo je posnetek 4. seje OS. Ga je pa muka poslušat ob vsem kašljanju, smrkanju, škripanju stolov, listanju... da ne govorim o vsebinskih sprenevedanjih smile
Čarobniprst, je kak preprost način filtriranja šumov iz takega zvoka?

92

Anžej je napisal:

je kak preprost način filtriranja šumov iz takega zvoka

Sodelavec je snemal eno prireditev v službi in se je nekdo "igral" s ključi. Žal je to opazil šele pri montaži. Za izločitev je posnel ta zvok še enkrat in ga uporabil za filtriranje. Tako da bi jaz rekel da se posnetek da izboljšati. Vrašanje za koliko.

Anžej je napisal:

Na voljo je posnetek 4. seje OS. Ga je pa muka poslušat ob vsem kašljanju, smrkanju, škripanju stolov, listanju... da ne govorim o vsebinskih sprenevedanjih smile
Čarobniprst, je kak preprost način filtriranja šumov iz takega zvoka?

seveda se da izboljšati posnetek, ni pa enostavno, ker je vse to rožljanje in kihanje bližje mikrofonu, kot pa sam govornik. Na hitro se to  da s temi orodji... bom poskusil big_smile big_smile big_smile

http://shramba.lovrenc.net/carobniprst/klepet/waves-restoration.png

Za vsebino pa še niso pogruntali kak to sprogramirat big_smile big_smile big_smile

94 Nazadnje urejal andrej.reky (26.02.2015 11:18)

Pubeca ne se matrat.... Saj se pa kolkertolk sliši..... Nekatere bi lahk le pripravli do tega,da malo bolj glasno govorijo...., nekatere bi blo pa priporočljivo malo utišat.... smile Pa edino to ne vem kje sta vidva kako škripanje stolov slišala....?Zamenjala sta, tisto nekdo z zobmi škriplje.... Tud to kmalu naj nebi bil več problem.... smile

95

Glede na županovo objavo na občinski spletni strani ob nesprejetju proračuna, v katerem je zaznati "kanček" groznje, pa z moje strani samo toliko:

- hvala bogu, da zvočni posnetki sej so, saj lahko vsak sam presodi, kaj se dogaja na sejah in zaradi tega ne potrebujemo županovih odprtih pisem, ki nam sugerirajo, kaj naj razmišljamo in kako naj si razlagamo obstoječe stanje.

96 Nazadnje urejal carobniprst (02.03.2015 23:26)

big_smile big_smile big_smile bolje vrabec v roki, kot Golob na  big_smile big_smile big_smile  seji big_smile big_smile big_smile

Vseeno si dopis župana zasluži resnejši komentar.

Da proračun Občine Lovrenc na Pohorju ni sprejet, je odgovoren ali po domače povedano »kriv« župan Joško Manfreda. Kdor je poslušal in sledil sejam v tem mandatu, prebral dopis, bo hitro spoznal dejstvo, da ima Joško Manfreda, nas občane Lovrenca, za njegove talce in občinske svetnike vedno znova postavlja pred izvršeno dejstvo.

Sem pa zadovoljen, da vsaj osem občinskih svetnikov razmišlja celovito in na daljši rok. Priprava takšnega proračuna, ki ga podpira večina v občinskem svetu je županova naloga in ne naloga občinskih svetnikov.

Upam, da račun za njegovo trmoglavljenje ne bomo plačali občani.

98

Ta eni razmišljajo bolj v svojo korist, zdaj pa vzemite kakor vam drago.

terna je napisal:

Ta eni razmišljajo bolj v svojo korist, zdaj pa vzemite kakor vam drago.

Hvala terna, da se strinjaš z mano.

Tudi sam ne razumem zakaj občinska svetnica iz stranke Desus nekritično podpira prenapihnjene planirane prihodke v predlogu proračuna, kar jasno vodi v novo najemanje kreditov ob koncu leta.

Srčno upam, da zmagamo v tožbi proti družbi Kreativ Rogaška zaradi rekonstrukcije Kovaške ceste. Če ne bomo zmagali bomo pa res v velikih finančnih težavah.

100 Nazadnje urejal biba (03.03.2015 14:46)

Ojojoj...vse to mi izgleda že kot v vrtcu, ko se otroci nonstop izgovarjajo na nekoga drugega...nisem bil jaz...A se ni naš bivši župan, g. Ladinek, v članku v Upokojencu spraševal, na koga se bo le zdaj valila krivda, ko njega ni več zadaj?! No, pa jih imamo...zdaj bojo pač svetniki tisti, zaradi katerih se Lovrenc ne bo razvijal?! Aha, pa da ne pozabim..otroci v vrtcu valijo krivdo na druge, zapovrh vsega pa še "zatožijo" vzgojiteljici"...Da ni kje župan zgrešil sedež njegove Občine?! Najlažje je s prstom kazati na druge, a ne, potem pa še v jok, pa na drevo... Kot malčki, ki zaradi malo kričanja na silo dosežejo svoje.Pa dajte no, začnite se obnašati odgovorno in zrelo, kot vašim funkcijami pritiče. V tem mandatu pač ne bo šlo vse kot po maslu. Se bo pač treba malo bolj potruditi in argumentirati svoje odločitve. Tudi Svetniki so bili izvoljeni  s strani ljudstva in nekateri celo računamo na to, da bodo svoje delo opravili kot mislijo in kot najbolje znajo, seveda vse v korist našega lepega kraja;)