101

Re: Obdobje po volitvah 2014

Dopis je objavljen na občinski strani, če še kdo ne ve o čem je govora. Neverjetno kakšna užaljenost in zamegljevanje ("brez obrazložitve", "ni mar za razvoj"...), ki mu bodo zlahka nasedli vsi, ker nas zgleda le peščica posluša (neposlušljive) posnetke sej. "Razvojno naravnan proračun"? Za nove m asfalta in brez strategija razvoja?

Dal bi še komentar k direktorjevemu odgovoru na Rokovo vprašanje zakaj posnetki sej niso objavljeni dlje časa. Pojasnilo, da vzamejo posnetki ogromno prostora, so privlečeni za lase. 2-urni posnetek zavzame 110MB prostora na strežniku, dosedanje 4 seje obsegajo 900 MB posnetkov kot mp3 datoteke. Spletna stran skupaj s slikami tudi ne vzame več kot 1000MB. Za primerjavo: zakupi spletnega prostora za 5000 MB ali celo neomejeno ne stanejo več kot 50€/leto: dokaz1, dokaz2, dokaz3. Ne vem potem kaj plačuje občina pavšal 200€ vsak mesec za spletne strani? Na prejšnji strani so bili objavljeni vsi posnetki zadnjih dveh mandatov (48 sej) in so zavzeli 5800 MB, zakup spletne strani pa je 2013 stal 288€/leto odtlej pa so se cene fajn znižale.

Bi pa lepo prosil vse svetnike, da v prihodnje govorite glasneje in bliže mikrofonu, ker se z izjemo g. Goričana in podžupanje ostale sliši silno slabo.

102

Da se še jaz malo oglasim po dolgem času.

Prvo bi se rad zahvalil županu, saj me je ta njegov dopis, kar fajn nasmejal. Zahvala tudi gospodu Mlakarju, ki je vse to spisal  (če je še kdo drug sodeloval, se mu opravičujem, da ga nisem omenil).  Gre za odlično opravljeno delo našega direktorja. Saj za to ga plačujemo, mar ne?

Sam dopis je dober dokaz zakaj je bil proračun zavrnjen. Poštnina za take stvari ni zastonj, in da se troši občinski denar za take neumnosti, to vsekakor ni dobro gospodarjenje. Pa smo spet vrgli kakih 100 eur skozi okno. In kaj smo kot kraj pridobili za ta denar? Nič, razen besed natiskanih na papir, ki so občini v posmeh.

Kot je marsikdo ugotovil, je proračun bil veliko prenapihnjen in svetniki smo s tem, ko ga nismo sprejeli preprečili dodatno zadolževanje v prihodnosti. Čaka naš še tožba od Kreativa Rogaška, kjer lahko izgubimo 217.000 eur. Naj še samo omenim, da smo morali že vrniti del bančne garancije. To je potrebno vse upoštevati pri sestavljanju proračuna. Župan pač ni hotel upoštevati naših predlogov, zato se je pač zgodilo tako kot se je. Sedaj pa smo za to krivi vsi drugi, ampak saj smo že navajeni tega v Lovrencu.

Se pa strinjam z določenimi stvarmi, ki so napisane v dopisu. Sploh tisto, ki govori, da se moramo med seboj poslušati in slišati, se povezovati in cilje dosegati s skupnimi močmi.

Župan misli, da če nismo z njim, da smo proti njemu in zato potem začne s takimi grožnjami in podobnim. Župan je tisti, ki bi naj najbolj povezoval ljudi med seboj. In kaj počne naš župan? Ravno nasprotno. Treba se je maščevati vsem, ki ga niso podpirali pred volitvami. Res zrelo. Včasih je potrebno narediti korak nazaj, da lahko potem gremo dva koraka naprej.

Kot ste verjetno slišati je župan sprožil upravni spor proti občinskemu svetu, zaradi imenovanja nadzornega odbora. Pa bo spet šel občinski denar zaradi ne preveč pametne odločitve našega župana. Lahko se je pravdat na občinske stroške. Zgleda, da je dosti čudnih poslov na občini, da se tako branijo nadzornega odbora. Svetnikom se tudi ne da v pogled določeno dokumentacijo, ki smo jo zahtevali že večkrat.

Zdaj bom pa nehal, se mi zdi, da sem se preveč razpisal smile

Rok Urnaut

103

Župan proračun samo PREDLAGA, občinski svet kot NAJVIŠJI ORGAN ODLOČANJA V OBČINI pa je tisti, ki z večino glasov odloča, ali bo predlagani proračun sprejel. 0bčinski svet ima zakonito in legitimno pravico (in celo dolžnost, če meni, da bi se s predlaganim proračunom delala škoda občini), da predlagani proračun zavrne.

Užaljeno uperjanje prsta v tistih osem (od skupaj dvanajstih) svetnikov, ki so glasovali proti predlaganemu proračuna, je zato precej neresno in odraz napačnega razumevanja pristojnosti in razmerij med občinskimi organi.

104 Nazadnje urejal Butalc (05.03.2015 16:48)

Ludi božji kak je toto možno da je zaj moli manfreda na občini??? Jaz pa čokam dama brez šihta da bi me vzeli preko javnih del. Pa še fejst uposoblen sn za toka pisarniška dela. Dama skoz neka pišem pa toti sodoku rešujem. Da vam povem da mi kuj gre.sn zodnč vse številke prav napisav noter v kvadratke.  Kamot bi tam sedel v pisarni pa bi kaj delal. Ni mi problem kaj delat res da ne. Še izpit za viličarja mom pa z motorko znom delat če bi blo treba ke kaj odrezat. Mom todi no molo kmetijo pa eno kravo pa štiri kure. Da vam povem kak nesejo jajce. Vsok den dobim vsaj dve jajci. Vete kak jih mom pa rad. Krava se pa bol bogo muze nevem ko bi toto blo tej pa pač kupim toto mleko ko ga mojo v trgovino. Pa je tod za pt. Čudi me pr toti maje kravi da mo samo eno zizo. Tej pa ga vločim pa nč ne prteče vun. Še barcla me je zodnč prokleta krava. Pa kuj dere se ko jo tam šlotam za vime. Zodnč sn bil na nekem krožki pa so me naučili kak po totem spleti kaj delat pa da lahko kaj napišem. Pje toto mi je res koristlo. Skoz mi je ta mlajša čera pravla koke kvosijo tu po toti klepetalnici o nošem župani.jaz sn ga volo da vam povem. Še na tsti pogostitvi sn bil ko jo je mel.kak daro meso je blo pa pijoča zastonj. Še domo smo si lahko sebo vzeli. Še drugi den sn lahko pale tsto jedo. Da vam povem da marzlo je isto daro če ne še bolj. Ko vse nebi naredo toti noš župan za nas.toke rabimo mi ne pa toke da bi se kuj kregali neka.som sn htel kandidirat pa mi je maja bobnca rekla da tak čebom dobo kokiga glasa. Tota maja boba je daro pometna da vam povem.je v lubloni študirala.cele dneve je sedela tam v parku pa študirala ko bo skuhala za ižino.
Da vam povem tu z brega du ko gledam noš lovrenc da se mi molo frdresa.tej se spomnim kaga narca vse smo meli včosih zaj pa či več kaj. Pje toto so že leta nazaj toto se zaj mladina več kne spomni.zaj so tak kuj na totih telefonih ko sploh čimajo kokih tipk pa pale neka možejo z parstom gr.toti jo nene vejo kak smo se mi fajn meli pa nismo se sploh ne kregali. Za vse je blo dosti vsega zaj pa ludi še samo k sebi grobijo.enim pa jo nikol ni dosti da vam povem. Še svajo bloto bi požarli hudiči zamozani.samo noš župan pomaje ni tok.jaz se ga spomnim ko je bil še moli pabor pa nikol ni bil napačn.jaz sn mo še včosih koki cuker dal al pa kok dinar da si je šov kaj kupit.je pa zrosto hitro ko ona trava tam z indije ko ti je tak lepo pale po je.vte da sn probal enkret pa mi ni pasalo mi je blo hudo pale.nč kaj mi ni blo smešno tak ko so pravi kak se bom smejal. Spomnim se ko je župan pale zrosto pa si je tovornjok nabavo pa rotal tok opasn privatnik.pje cele dneve pa noči je delal še zaposleniga je mel kaga.ludom je kruh deval tak ko pa še kuj zaj.saj ko študiram da je pubeca vzel na občino tak nimam kaj proti.tota županska ploča je tak mnda bolj skromna tej pa tak prav da pubec dela da ni dama.
Koma pa čokam da bojo spet volitve pa da bo spet tste dare letance pa čevapčiče peko.ke je kaj dobo toko daro meso ko jaz čebi vedel da mo an dama koko žvino.zaj pa marem nehat ko grem spet probat kravo pomuzit.mogoče pa bo ta beštja dola kaj mleka s tote ene zize.
Lepo bodi pozdravleni vsi skop pa da vam bog do zdravja.če bo pa kiri hodo tu okol po majih bregih pa naj le pride na kok štamperli.sn lih fertig šnops zažgal ga mom več ko 100 litrov.slivovka je dara ko som sotan.loni so bli toki čvešpli ko jopke vlki.mi je edn na glavo podo mom še nešni den buško.jo res je blo tak.sn mogo dohterci jt da mi tableto dav pa proti tetanuso me je cepo.jaz se tak kne spoznam ekstra na tote recnije tej pa sn mu kuj podaržel roko taj.momo fajn porihtano to v targi toto ambulanto.eni pravijo da bi mogli lift met pale pa jim rečem da tak momo lift zgera v kulturnem domi.naj grejo gta če se čejo vozit.stori ludi se tak marmo gibat ne pa z liftom vozit.ja je res vam povem.jo bom še tak kaj napisav tu ger ko bom mel kaj več cajta.sn si dal ime butalc po tsti knigi ko se mi tak dopodle.geslo mom pa simentalka1 da ga nebom kado slučajno pozobo.Srečno.!
Joško kne se posti zajebat ti boš zmerom noš župan

Je to butalski jezik?
Nismo vsi Butalci in bi prosil za prevod.

106

grabenvirt je napisal:

Je to butalski jezik?

Da, to je Butalski jezik.
Razume ga pa natančno 989 Lovrenčanov oz. 54,07%

107

Butalc jaz ti svetujem, da greš jutri k Metki in jo prosiš, če ti da napotnico za defektologa, pod nujno. Lp (brez zamere smile )

Odin je napisal:
grabenvirt je napisal:

Je to butalski jezik?

Da, to je Butalski jezik.
Razume ga pa natančno 989 Lovrenčanov oz. 54,07%

108

Grobnvirt pozdravlen če se prav spomnim si ti oni gospod tam spoda iz slepnice.marm povedat da me molo per sarci zaboli ko rečeš da me nene zastopiš kaj.a se kne spomniš koke fajn debate smo vžgoli tej zgira na prireditvenem ko je župan nas počasto pred volitvami. Tej si me pa zastopo ko sma se menla a se spomniš kak smejoli smo se. Še čevapčič se ti je zaletel pa sn te pale po harbti tovko pa sn ti reko da ti ni doj kaj favš. pa toko daro vino smo pili ti si mel še pletenko sebo pa si ga domo neso ko si reko da te bo vjutro žejalo.mater je blo lušno.bi lahko se kaj dobili spet pa molo rekli koko na račun tote noše politike.pa župan bi tod lahko sebo prišo da ga molo pohvolimo ko se res trudi. Zaj pa marem letet je kura lih jajco znesla pa bom jo kuj pečt dav.krava pa še kuj ni kaj mleka dola tak da bom kupleno mleko si co naredo.bo isto daro.

Ivoo a vš da kne vem ko pomeni toto defektolog.bom pa vprošal metko če jaz ries rabim toto napotnico.hvala ti za skarb.

109

In čimprejšnje okrevanje ti želim wink

Butalc je napisal:

Grobnvirt pozdravlen če se prav spomnim si ti oni gospod tam spoda iz slepnice.marm povedat da me molo per sarci zaboli ko rečeš da me nene zastopiš kaj.a se kne spomniš koke fajn debate smo vžgoli tej zgira na prireditvenem ko je župan nas počasto pred volitvami. Tej si me pa zastopo ko sma se menla a se spomniš kak smejoli smo se. Še čevapčič se ti je zaletel pa sn te pale po harbti tovko pa sn ti reko da ti ni doj kaj favš. pa toko daro vino smo pili ti si mel še pletenko sebo pa si ga domo neso ko si reko da te bo vjutro žejalo.mater je blo lušno.bi lahko se kaj dobili spet pa molo rekli koko na račun tote noše politike.pa župan bi tod lahko sebo prišo da ga molo pohvolimo ko se res trudi. Zaj pa marem letet je kura lih jajco znesla pa bom jo kuj pečt dav.krava pa še kuj ni kaj mleka dola tak da bom kupleno mleko si co naredo.bo isto daro.

Ivoo a vš da kne vem ko pomeni toto defektolog.bom pa vprošal metko če jaz ries rabim toto napotnico.hvala ti za skarb.

Spoštovoni.
    Nebi se rad krigal, pa pometnega delau, samo mi  jo nismo Butalci,
    ani so se jo skrigali s pometjo in so ZMOGALI. Toki gadi so.
    Butalci jo demokratično volijo župana - mare met brado.
    Butalci mojo svajo blagajno in not je stalno kaj, če zminka do not še župan kaj -  a je v noši blagajni kaj?
    In nazodno, Butalci mojo Cefizlja. Ne, da ga mi nimamo, per nas je mogoče kiri več.

Butalc, če se do, za piko daj preslednico, pa koko volko čarko, ne zame, jaz sn te zastopo.
    Probaj mliko dat kravi za pit, ga po pal več mela, kuri pa večkret na den naredi luč, pa jo vgosni, bo mislila da je več dni, pa bo več jajc.
    Fajn še kaj naštudiraj.

To je pa že res bolano. Očitno je prišlo do epidemije.

112

V čem je problem, g. Grabenvirt? A da ne razumete "butalščine"? No, to je nekaj podobnega, kot takrat, ko obiščeš občinsko spletno stran in prižgeš zvočne posnetke s sej OS;))) Marsikdo marsikaj ne razume;)

113

Ce je problem glede hosting oz prostora za posnetke lahko dam obcini 50gb online prostora na mojem hostingu na katerega se lahko prenesejo vsi posnetki in to BREZPLACNO! Glede snemanja pa je to ocitno posnetu na lap topu. Ce obcina nabavi kak malo bolj kvaliteten all direction mikrofon je to to... drugace pa tud ce posname kdo z telefonom bo boljsa kvaliteta kot to.

Lp

To think does not mean to know.

114 Nazadnje urejal poe__T (06.03.2015 02:51)

Glede hostinga imajo najverjetneje dedicated server za taksno ceno. Zadeva je najeta pri iSERVER informacijske storitve d.o.o. njihovi namenski strezniki pa stanejo http://www.iserver.si/namenski-streznik in tud  imajo zakupljeno administracijo... kolk to stane ne vem... lahko da  imajo tudi maile tam gor tako da tudi to nekaj prostora zavzame vem kolk userjev je na obcini predvidevam pa 2 do 4 gb na userja za mail. Mogoce se tud kaksni skupni "oblak" za ostale zadeve ne poznam informacijskega sistema na nasi obcini... glede web hostinga oz streznika se mi tu doma na stajerskem (linija je 2mb) ne da vec kaj preverjat kot tole https://shrani.si/f/46/6d/3uC8FSMr/wwwl … can-ba.jpg kot je iz osnovnega scana razvidno... pa se najde kaksna luknja v strani smile Glede na stran in podjetje ki to ponujo... citiram "
    Nudimo vam ugodno sistemsko administracijo oziroma upravljane storitve (angl. Managed server) in poskrbimo, da bo vaš strežnik deloval nemoteno in vseboval najnovejše popravke." vir http://www.iserver.si/administracija-streznika tak da za taksno ceno bi jaz pricakoval malo vec tolk da nase spletne strani ne izkoristi vsak kiddie ki ga malo zanima hacking in gre pogledat na youtube kako se to nardi. Za 2k eur lletno... bi se dalo kje drugje pri kaksni kvalitetnejsi firmi dosti ceneje dobiti boljso storitev... oz da firma vsaj stoji za tem kar rece! ampak lej to je sam moje skromno mnenje smile

Halo poe_T , kak bojo eni tote linke,
    pa računalniške izraze zastopli,
    če še noše šprohe kene
             zastopijo.

116

toto jaz tod nene kur zastopim ko toti poet piše. marija sveta toti mlodi se jo spaznojo na tote kompjutere.jaz sn šele pred krotkim začel toto uporablat ko sn bil na tečaji. Toto je fajn ko momo toto medgeneracisko druženje pa so nam tam molo pokozali. včosih jo niti vžgat nisn znal totiga hudiča. tej mi je ta mloda čera vun naprintala na tsti tiskalnik da sn lahko bral ko je diri tu ger napisal. dovgo sn nucal da sn sploh kaj znav napisat ko mom toke tumpaste parste pa sn po dvo al pa celo po tri knofe naekret prtiskal. pik zibmer tebi pa hvala za toke koristne nasvete bom jih probal upoštevat. ti pa marem povedat da mi je eno kuro hoboh neso tak da mom še samo tri.

Kne pa neka zastopim če mi lahko diri razjasni. Zodnč smo domo dobili neki pref z občine.tam je župan neka jomral kak ga toti noši svetniki jezijo. Ko pa tej toto pomeni z totim proračunom. Zako pa tej kne ubogajo nošega župana če pa prejšni občinski svet či mel kokih problemov.pa so tak lepo vs kop sodelovoli. Joško jih je še večkret pohvolo kak fajn sodelujejo. Tote zaj pa sploh kne pohvoli pa me toto molo skrbi da vam povem. Pa tote položnce bi naj nam podrožli. Toto pa mi sploh nebi blo vredi ko moj preftošl je skozi prozn zodne cajte.zodnč sn zodnih 10 evrov vargo v ofer ko sn bil pr meši. Sn htel samo pet evrov dat pa župnik ni mel za razmejat. jaz sarčno upam tak ko je župan todi napisal da pridejo k pometi da nebo noš kraj se nehal razvijat.marmo pa jo tsti vodovod fertik naret.marija sveta keko metrov cevi so potegnli gsa zaj pa kne morjo več delat ko ni dnorja. Pa keko sn lonsko leto gledal ko sn šov na šprancir tam ob radolni.vam povem da jo či blo prav vade noter. A vi mislite da je toto zaradi one elektrarne ko jo momo.vte jaz mom rešitev.toto dravsko vado napelimo gta do elektrarne pa jo spostimo nazaj v radolno.pa bo kuj več vade noter bote vidli keko bolši bo.radolna se tak v vsokem primeri v dravo steka tej pa tak čebo kokiga problema. Marem jt na občino pa toto povedat nošemo županu samo ko ga nočem motit ko tak čima cajta ko ga toti svetniki tak jezijo.bom še molo počokal. Marem se mo pa še enkret zahvolit da me je loni na volitve pelal.toto je blo pa res prjozno od jega.sn mu htel dat za bencin pa ni htel vzet.niti na špricer ga nisn mogo povobit tak je bil vun z sebe.vda mu ni moglo bt lehko per sarci samo je pale tak zmogal pa je blo vredi.najbolš je blo toto da smo meli dvo kroga volitev da smo dvekret meli toko fajno pogostitev.saj vm da sn že govoro kak je blo daro samo ko res nemorem prehvolit.

lep pozdrav vam pošilam vsemkop pa kne teko jezite župana ko pa tak v resnici či tak slob.pa skoz hodi tok zrihtan okol v gvanti pa lepo pozdravi vsokiga.nočem bti nesramn do keriga samo eni ste včosih res preveč hudabni do jega.vte da mu mare bt hudo ko toke oslarije pišete.molo še marmo potarpet pale pa tak bo mnda šov v penzijo.tak si zasluži ko je teko delav za toti noš lovrenc.pa kuj mare hodit po toti sodniji okol vte da toto mare človeka fejst žrt.

Daržite se pa se še tak čujemo kaj al.jaz pa grem zaj kurom luč vžgat ko jih mom v kleti da mi nebo spet diro hoboh neso.

117

Butalc, ti pa res skrbiš za naše zdravje ("smeh je pol zdravja"?). Tak smejal se že dolgo nisem, solz ne morem ustavit! Jaz bi te povabil, da začneš za Lovrenčana kolumno pisat al pa da vsaj tu v klepetalnici odpremo posebej zate temo "Pri Butalčevih", da ne bomo tu resnih razpravljavcev motili v njihovem dušnem miru wink

118

Poslusal sem eno in poslusal sem tudi drugo stran. Je pa tud res ena stvar kar se po Lovrencu govori in nekaj cisto drugega kaj je res. Tako da sem se ravno prijavil na na obcinsko sejo da vidim to na svoje oci kako zadeva zgleda in da povem to kaj je treba. V naprej pa lahko recem samo to da ne mislim bit ne za ene in tudi ne za druge tud zdaj nisem ceprav je bilo zelo blizu tega da bi prestopil na eno ali na drugo stran. Kaj vec pa po seji. Pa Lp Vsem

119

Na http://www.lovrencan.si/lovrenc-danes/o … proracunu/ si lahko preberete odgovor svetnikov na županovo pismo o ne sprejetju proračuna.

120 Nazadnje urejal Butalc (08.03.2015 01:42)

Anžej ko pa tej je toto kolumna? Vš da ti povem da ti mni lehko narediš toto pa bom jaz pale tam svajo mel pa bom tam not pisav. Vte da vam povem da so me skriegali, da kne delam totih ločil. Tej pa bom zaj, probal tam pa tam koko, vejico naret.da se bote molo bolj, znajdli vun toto ko pišem.samo ko kne prav vm ke pa, tej pride tota proklemanska veja.zaj pa  jo pač tam pa tam diro naredim. Jo je res se nene ležem.nisn preveč prefan člavek.zato pa tod čisn zastopo totiga protikandidata ko, je biv na volitvah.je skozi toke čudne fraze mev jaz, sn že tak tej vedev da tok jo kne more zmogat.bi pa jo rabo enga sebo da, bi nam prevajav ko je vse govoro.

Zaj še tej grem še maje tri kure pogledat kodi se kaj, mojo v kleti.marem kuj hodit sam pa tja ko, jim vsoki dve uri luč vgosnem pa pale spt pržgem.zodnč so že toke cele tamošne, ble samo jajce pa vseeno nosijo pa, hoboh kne more do jh prt noter.tej sn pa zadovoln.samo maja bobnca mi kuj žveče ko je, vse posrono po kleti.pale sn ji pa reko da, tak jih lehko momo v kuheji pa me je kuj permozala da sn po koln kišti podo.tej pa zaj kne več kaj rečem.vte včosih je bolši da je later tiho.sploh pa zaj ko mojo toti proznik.jaz vsoko leto maji naberem tote cingle bele. Zvončke al kodi se že ti mo narco belimo reče.vte kak je zadovolna.mi včosih celo posti da co je du ležem.če pa je še bol dare vole jo pa lehko celo molo za nago primem.samo varha kolene kne smem tej me spt kuj klafutne. Enkret me je vredi nažomala sn se, mogo legat da sn po štegah podo. drgoči mom tak svajo spalnico.mom toki dohcimer pa mom tam divan not tej pa lepo tam ležim ponoči.pa koco mom toko fajno taplo pa tuhant si dom gr črez če je hladno. Tej pa spim ko povh. Kaperdeko mom edino že molo vsrono bom mogo jo molo sprat. Vte totiga pralniga struja jaz kne znom uporablat tej, pa pač grem v grobn pa ribežl pa pač čoham. Pa molo žajfe vzemem da, mo pale toki lepi duh. Mom še pa toki lepi nohkasl ko, sn si ga kuj som skop zbiv.sn mele ne store palete tej pa sn mel ni den cajt pa sn se kuj loto.čisn rabo keko drugiga ko pa homer pa lokerco pa nih por žgreblov. vte da me doj čudno pogleda ko, vidi da mom od župana sliko tam gir na nohkasli.samo mne toto kne moti ko, eni mojo vsega narca po stenah pa vsepovsodi.mom pa todi toko micino luč tam zravn da jo lehko ponoči vožgam pa ga kuj, vidim župana tam zravn sebe.pa mi je kuj nekot leži per sarci.toto či kaj slobiga.eni todi v boga veruvlejo.jaz pa pač veruvlem v župana ko, teko naredi za nas.jas sn ries cufridn z jim. Kne zastopim ko eni kuj teko cvindrajo ko ne store sitne bobnce čez bogiga sramoka.

Sarčno upam da bote znoli zaj kaj, bol brat toto ko pišem pa tote vejice tumaste delam.vte ludi božji saj se bom hitro naučo.samo dosti dovgo mare člavek vztrojat pa mo bo rotalo.marem hejat zaj ko tak, durhmarš čepim na toti klepetalnici. Čebo vredi toto.