Re: Včosih je blo pa tak.....
VČOSIH .......................................... ALI JE RES ? ...........................

da bomo že v kratkem šli " na pir in špricer"- ravno mi je sliko poslal prijatelj
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....
VČOSIH .......................................... ALI JE RES ? ...........................

da bomo že v kratkem šli " na pir in špricer"- ravno mi je sliko poslal prijatelj
VČOSIH ......................... HAJNŠKOTOVA ŽAGA pri FAKU - del fluder .................

slika iz leta 1936
tako pa je izgledalo v moji mladosti ko smo se tam " špilali"- začetek šestedesetih
VČOSIH ........................................ GAJ ....................................

tako nenaseljen je bil Gaj na (delu) razglednice poslane l. 1934 v Ptuj
tako naseljen ( pozidan)pa l. 2014 - samo slikan z druge strani (s Kumna se več neda)
VČOSIH ....................................... PAVERNIJA ..........................

slikana leta 1935
VČOSIH ....................................... na KMETIJI ...................................

"fura s plohi" je pripravljena - slikano okoli l. 1930/35
VČOSIH ................................ del LOVRENCA ..............................
leta 1951
jesen l. 2014
VČOSIH .......................................... pri FAKU ......................................

hiša z vrtom- pri Šlausu 
lepi otroški voziček ( top model) slika iz l. 1938 tako pa je izgledal del zdajšne kovaške c.
Tri bajte, nes se pa niti ceste kaj sele Kasjakovega roba ne vidi vec s tega kota.
VČOSIH ........................................ BREZ OGRAJE ........................

edina slika( pa jih imam res veliko od l.1900 naprej) je ta iz šestdesetih brez ograje pri Udrihu
VČOSIH ....................................... proti RADIGUNDI ....................................

slikano v petdesetih letih
VČOSIH ....................................... RADIGUNDA ..............................

od blizu
VČOSIH .......................................... " KAMEN" pri OBČINI ........................

leta 1909
leta 2015
O poreklu tega kamna je pisal že Pohorc in zaslužil bi si, da je kaj več kot "pesji mejošnik" ![]()
VČOSIH ......................... STA BILA " MEJOŠNIKA FEJST " VIDNA ...............

danes pa je " fejst" viden prometni znak
Znucala sta se ze ![]()
VČOSIH ...........................PUŠČAVA še z druge strani .........................

čudovita slika iz leta okoli 1909
VČOSIH .................................................................................
Sem po dolgem času zopet slišal eno dobro " domočo besedo" ..........
- SEGETAT ...... SEGEČE ME , DAJ ME MOLO PO SEGETAT -ti , ( me serbi)
- ŠEGETL CIMER ... tako so pa včosih rekli za " spalnico"
VČOSIH ............................... PUŠČAVA .........................

lep pogled na cerkev, kapelo, gostilno pri Črešniku in zadaj še na del Činžeta
takšen pogled pa je sedaj
Kapele Sv.Ane kene vidim...:(
VČOSIH .................................. PUŠČAVA ..............................

lepi pogled na sv.Ano
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....