Re: Včosih je blo pa tak.....
žomašter.......Objavo dopolnjujem z jasnejšo sliko enake razglednice.
- samo dobro poglej, da ni enaka razglednica kot moja - pa še kasneje je bila natisnjena kot moja poslana tak da................
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....
žomašter.......Objavo dopolnjujem z jasnejšo sliko enake razglednice.
- samo dobro poglej, da ni enaka razglednica kot moja - pa še kasneje je bila natisnjena kot moja poslana tak da................
Priznam, ne gre za enako razglednico, vendar sta si med seboj motivno zelo podobni. Razlikujeta se na desnem robu, kjer je na moji vidno Jovanovo, Vogrinovo (Kujcovo) in Krambergerjevo, in na vrhu, kjer na maxijevi manjka napis kraja. Ostalo je enako. So pa na maxijevi hiše zelo »zmazane«, zlasti Žvikartova in Tevžičeva skoraj do nespoznavnosti.
VČOSIH ........... PANORAMSKI POGLED NA LOVRENC - (zdaj razglednica v celoti ) ...............

razglednica je bila na sredini na prepogib, je malo daljša in ožja od takrat običajne razglednice
VČOSIH ............................. FALSKA GRAŠČINA ..........................

okoli leta 1900
okoli leta 1910
VČOSIH ............................. FALSKA GRAŠČINA ..........................
okoli leta 1910
Ne bo držalo. To je Photoshop ali pa kakšen drugi program za delo z grafiko, ki ima filter "monochrome". Vzameš pač razglednico in jo v programu poljubno obdelaš, včasih v pastelnih barvah, včasih v črno beli tehniki, skratka možnosti je veliko. Kreativnost je sicer dobrodošla in hvaljena zadeva, vendar v nekaterih primerih velja za ponarejanje, saj falzifikata ne smeš predstavljati kot original.
Predloga (originalna slika: http://www.lovrencan.si/datoteke/jespa/ … a10001.jpg ) za kreativni poseg je spodaj, je pa po vsej verjetnosti s konca I. svetovne vojne.

VČOSIH ............................. FALSKI GRAD .............................

lepo urejen del dvorišča s vrtom (palme,agave...) in lepimi stopnicami v.............
grajsko dvorišče z vodometom leta 1894
VČOSIH ......................... FALSKI GRAD ...................

http://shramba.lovrenc.net/maxi/klepet/cam06814.jpg - klik za povečavo
graščakov prihod domov z njegovo lepo kočijo in spremstvom - okoli l. 1900
VČOSIH ........................ FALSKI GRAD .......................

http://shramba.lovrenc.net/maxi/klepet/cam06774.jpg - za povečavo
reklo se je: hof, mojer (maier) hof, kmečki hof........... - okoli l. 1900
VČOSIH ............................. UČITELJ NA GRADU ..................

s svojimi učenci - okoli l. 1900
VČOSIH ................... MUZIKANTJE NA GRADU ............... 
na dvorišču graščine igrajo " CIGANI " - okoli l. 1900
maxi,a obstaja kaka slika tedanjega upravnika gradu iz tistih cajtov? Ker kolko vem je bil to moj prednik. ![]()
XP master..............
maxi,a obstaja kaka slika tedanjega upravnika gradu iz tistih cajtov? Ker kolko vem je bil to moj prednik.
bo težka " amigo", da ti kaj pomagam,če bom pa imel kašne slike od teh ljudi s gradu ti pa"bomo" javili ( že ta ko sta mi slike dala sta žal že +++++ lp
VČOSIH .................. GOSPODARSKO POSLOPJE - pri gradu .......................

se spomnim tega objekta na levi, kako na tesno je bilo za avtobus - slika iz l. 1902
VČOSIH ................ NOVI ZVONOVI V PUŠČAVI ..................

https://shrani.si/f/1u/ok/4OjIqOxK/1/cam04999.jpg - za povečavo
to je bil velik dogodek, škoda, da se na prečudoviti razglednici ne vidi letnica
Menim, da gre na gornji fotografiji za rekviriranje cerkvenih zvonov leta 1916 ali 1917, ker so na njej predvsem vojaki. Tedaj so morale po vladni odredbi cerkve oddati 2/3 teže vseh zvonov. Po navadi so jih lepo okrasili, preden so jih odpeljali.
VČOSIH ........................... POGREBI ........................

malo drugače kot danes ............................................... v Puščavi l.17.1.1962
.... OBJAVLJAM PRIJETNO SREČANJE LOVRENŠKEGA ŽUPNIKA, MARIBORSKEGA NAD ŠKOFA in PRIJATELJA

TONETA, KI JE TA DAN DOPOLNIL 50. LET
VČOSIH ..................... POGREBI ...............................

pogreb mlade lovrenške športnice -tekačice, v začetku šestdesetih
VČOSIH ............................. POGREBI ........................

v petdesetih letih
nekdaj pot, danes asfaltna cesta s parkiriščem pred pokopališčem
VČOSIH ................. V TRG ...................

samo, da še ptička skoči iz fotoaparata, pa "dija" z Rdečega brega
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....