1

Tema: Ceste - pločniki / neurejenost

Pozdravljeni,

dotaknil se bom teme, katera bi se morala dotakniti vse občane.

Danes zjutraj sem se peljal v službo po Kovaški cesti - katera je še vedno neočiščena, neposipana. Zadnje sneženje je bilo v petek.

Kje nastane problem ??

Da so pločniki - kot se radi pohvalijo občinarji (oz. urejene bankine - ker to pločniki niso), očiščeni še manj. Ne da niso očiščeni - na njih je napluženo vse iz cest. Otroci hodijo v šolo po neočiščenih cestah, po njih pa se vozimo šoferji, ki na takih cestah avta ne moremo obvladati, kot pod normalnimi pogoji.

Če od tega ne bi minilo že 4 dni , sploh ne bi bil problem. Tako pa je problem in obenem sramota. Občani ne morejo peš niti v trgovino.  Kaj delajo v tem času javni delavci ?? Po drugih občinah so ajvni delavci čistilli te dele v soboto in nedeljo. Zdaj jih še samo posipavajo.

Še en odraz, kako nesposoben je ta "paket" na občini in nezainteresiran za občane - dokler jih ne rabijo.

Županov parkplac je očiščen ?

2

Re: Ceste - pločniki / neurejenost

Sem slišal, da je bilo kar pestro na snežni dan, da so omogočili ljudem, da se družijo ob porivanju vozil, skupinsko natikali verige itd...
Slišim tudi, da če stopiš preko Drave pa je povsem drug svet. Verjetno, tam toplota reke Drave očisti vse te površine hitreje.

Prav tako pa sem slišal, da je bilo sprejeto že v lanskem letu eno varčevanje in tukaj bi bilo dobro, da si vsak, ki je to objavo spregledal, zapomni, da bo tako še ob ostalih dneh sneženja.
Objava http://www.lovrenc.si/images/novice_in_ … 26-107.pdf
So ugotovili, da se ob visoki temperaturi poleti še noben sneg ni obdržal, tako da je samo počakati treba.

Sam predlagam, da se cest tudi ne posipava, da se vsaj lahko vsi normalno sankajo.

3

če bi vsaj nekateri od teh občinarjev tu in tam prestopili lovrenški most, bi videli, da svet lahko funkcionira - pa četudi se špara. Špara pa se na varnosti ljudi in na kvaliteti življenja....

Koordinacija in prioriteta določenih nujnih del pač ne funkcionira - zaradi kadra, ki je pač vodilni ...

Eden od urejenih pločnikov je sigurno tisti pred Mercatorjem. Zdaj študiram, da verjetno zato, da se lahko na njem parkira. Pa na to člavek ne bi bil ekstra pozoren, če ne bi problem parkiranja bil izpostavljen tudi na seji Občinskega sveta. Eden od (po mojem skromnem mnenju bolj ozaveščeni) svetnikov, je izpostavil problem parkiranja na pločniku pred trgovino, ob dejstvu, da sta v neposredni bližini dva parkplaca (zapisnik seje dostopen na spletni strani občine). Pa nima zdaj veze, da upravljalci naše občine niso imeli odgovora oz. predloga rešitve, največji hec je, DA SVETNIK PARKIRA NA TEM ISTEM PLOČNIKU, pa to še en tok, ki bi naj mel pojma o CPP.  Zato namenjen plac, ki se mu reče parkplac pa prozn.....pa se vprošaš: "kdo je zdaj tu nor"...