Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 … 79 80 81 82 83 … 108 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....
VČOSIH .............................. IGRALCI in KOMEDIJANTI TAKRAT sv. LOVRENCA na POHORJU .................
skupina katera je igrala 19.3.1939 igro "ŽENIN na GARAH", možakar pod marelo s pipo, je mašnik Ivan Voda

na sliki tudi iz tistega časa, je skupina, katera je igrala igro " LUMPACIJ - VAGABUND "
VČOSIH ................................... PRIPOMOČKI ZA PRANJE PERILA " cot" IN SUŠENJE LE TEH ............
" bešpisker " po domače ali pa " bojler " za gretje vode 
" ročni pralni stroj " po domače škaf in ribežl in sevda pridne roke

tako se je sušilo perili - cote-, zadnja slika je od Foka, iz leta 1965
VČOSIH ................ TRGOVINA " BOLDIN", po drugi vojni pri " ROŠKARJU", potem " VEMA ",sedaj pa " CVETLIČARNA " ......
vhod v Boldinovo trgovino z mešanim blagom, okrog l.1935, takšnega vhoda se še marsikdo spominja
del trgovine Boldin je bil namenjen mešanemu blagu,na sliki je hči Charlote Boldin, kasneje poročena z dr. Švelcem, slika iz leta okoli 1935
na sliki pred bivšo trgovino Boldin - sedaj cvetličarna, so edini živeči potomci, starejša gospa Ingrid je hči Charlote (ki je na prejšnji sliki), zraven ga. Ingrid pa sta njena otroka, hči Verena in sin Herwig. Vsi sedaj živijo v Avstriji.
Gospe Ingrid je bila želja, da si za svoj 82.roj.dan ogleda svoj rojstni kraj Lovrenc, kajti zapustila ga je leta 1945, kot petletna deklica. Tako so 18.3.2022 obiskali Lovrenc in si z mojo pomočjo ogledali za njih pomembne stavbe. Predhodno sem jim že jaz poslal veliko starih slik Lovrenca.
VČOSIH ............ PRI BITTNERJU SE NI SAMO PILO,JEDLO in PLESALO, DOGAJALA SO SE TUDI ŠPORTNA TEKMOVANJA ........
reklamni letak natisnjen pred II. svetovno vojno, napisan v dveh jezikih...........
pohod športnikov, skozi trg proti Bittnerju, na tekmovanje leta 1955

izvajanje športnih iger ob množici gledalcev..........
izvajala so se tudi mladinska športna tekmovanja, letnica mi ni znana
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....