Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 … 88 89 90 91 92 … 96 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....
VČOSIH .................... ŠE O NAŠI MLADI ODLIČNI ŠPORTNICI VALČKI ..................................
Po pripovedovanju njenega brata Otmarja, roj. leta 1940, danes stanuje v Hočah, mi je povedal nekaj o njegovi sestri, da je že kot mala deklica zelo rada tekala in telovadila. Ko se je včlanila v društvo TVD Lovrenc, se ji je odprla njena športna pot, tekanje. Že tisti čas je dosegala odlične rezultate, saj je bila nagrajena s pokali in medaljami. Po osnovni šoli se je kot kurirka zaposlila v tovarni Kos in srpov, še vedno je tekmovala in dosegala odlične rezultate, a žal, zaradi njene bolezni (levkemije), se je prehitro končala njena športna pot in je v starosti sedemnajst let umrla.
na prvih dveh slikah je njen pogreb leta 1960, tretja slika je njihov grob, očeta Ivana, roj. v Libeličah pri Dravogradu in mame Štefke, roj. v Lovrencu na Pohorju in hčerke Valčke
- če bom še kaj izbrskal, bom bom objavil
VČOSIH ...................................križ pod Hudinovo kapelo ..........................
Velikokrat sva s sošolcem hodila mimo tega križa na Zavcarjev vrh, a žal, po njegovi smrti nisem kar nekaj let hodil po tej poti, sem hodil po drugih na kočo in vrh, tako sem prejšno nedeljo videl, kako so na novo postavili križ
leta 2007
leta 2014, na sliki se lepo vidijo letnice obnavljanja križa
tako izgleda sedaj lepo obnovljen
VČOSIH ...................................križ pod Hudinovo kapelo ..........................
Velikokrat sva s sošolcem hodila mimo tega križa na Zavcarjev vrh, a žal, po njegovi smrti nisem kar nekaj let hodil po tej poti, sem hodil po drugih na kočo in vrh, tako sem prejšno nedeljo videl, kako so na novo postavili križ
leta 2007
leta 2014, na sliki se lepo vidijo letnice obnavljanja križa
tako izgleda sedaj obnovljen križ
VČOSIH .................................. pri BITTNERJU .................................
tako je izgledal reklamni letak pred drugo svetovno vojno, da imajo pri Bittnerju na razpolago za goste; bazen, sobe za goste, dvorano za razvedrilo, dvorano "že takrat za poslušanje radia", biblioteko, sobo z igračami za otroke in dobro hrano. Za sprehajalce je bil park s stezicami in klopmi, za nekatere pa hladen, čist pohorski gozd
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....