1 Nazadnje urejal Dreamboxer (28.12.2004 11:28)

Tema: Računalniški Kotiček

Torej pa začnimo, Admin se je prav odločil da ni naredil php foruma, Baje da ga napada neki Črv Santy.A tukaj lahko preberete več o tem.

Re: Računalniški Kotiček

Super!! Hvala ti Anžej,za uslišanje moje želje!

3

Sem kar nekaj prebral o tem črvu, ki napada preko phpBB s pomočjo iskalnikov. Končni uporabniki niso ogroženi v nobenem primeru.
Me pa zelo zanima kje je bistvo ranljivosti. Nekje sem zasledil, da je to v sprejemanju vhodnih podatkov in varnostno pomankljivem dekodiranu. Če kdo zasledi kaj o konkretnih vzorkih, naj mi prosim pošlje.

Po moje gre za neko napako, v samem forumu, kolko sem jaz to razumel wink
Predvsem zgleda, da imajo verzije, ki so starejše od 2.0.11 neko luknjo skozi katero pride ta črv.
Takoj, ko izvem kaj več o tem ti sporočim smile

Evo še novic glede tega črveka!
VEČ O TEM

@XP master
Tale tvoj link zahteva registracijo, predlagam, da citiraš text, ki je napisan v  na tem linku cool

Sorry!!:( Pozabo sem,da se je treba registrirat,evo kaj tam piše!

Google ustavil širjenje črva Santy.A
Pred kratkim odkrit črv Santy.A je v le nekaj urah pobrisal okrog štirideset tisoč spletnih strani, ki so uporabljale starejšo različico priljubljenega programa za spletne forume phpBB (starejše od 2.0.11). Črv je ranljive strežnike iskal s pomočjo priljubljenega spletnega brskalnika Google, a odslej naprej temu ne bo več tako, saj so programerji Googla aktivirali filter, ki je v celoti onesposobil njegovo iskanje. Strokovnjaki so mnenja, da uporabljeni filter oz. blokada ne bo bistveno vplivala na kvaliteto iskalnega motorja brskalnika Google, bo pa v veliki meri pripomogla k zaustavitvi širjenja novega črva.:)

8 Nazadnje urejal XP master (30.12.2004 22:23)

Pojavo se je novi trojanec!!!:(
Ravno ko smo mislili, da pisci virusov te dni preživljajo pred televizorjem in čakajo da minejo dnevi požrtij, se pojavi Phel.
Tako je ime novemu trojancu, ki je verjetno nastal kot anagram iz "Help" in je sposoben okužiti računalnike ki jih poganjajo Windows XP operacijski sistemi.Trojanec izkorišča luknjo odkrito že v oktobru in se nanaša na način na kateri Windows XP in Internet Explorer ravnata z datotekami pomoči, ki jih odpira s spletnih strani. V kolikor namesto Microsoftovega Internet Explorerja uporabljate nek drug spletni brskalnik, na primer priljubljeni Firefox, vas naj Phel ne skrbi. smile

Dreamboxer je napisal:

Torej pa začnimo, Admin se je prav odločil da ni naredil php foruma, Baje da ga napada neki Črv Santy.A tukaj lahko preberete več o tem.

Forum (phpBB) je ranljiv SAMO, če imate v. mlajšo od 2.0.11.

kripton je napisal:
Dreamboxer je napisal:

Forum (phpBB) je ranljiv SAMO, če imate v. mlajšo od 2.0.11.

Tudi to vemo, smo si prebrali...

Nekaj novic o prihajajočih novih oknih-Longhorn!

Prva beta različica tako rekoč že praska po zaledeneli šipi in ker je zanimanje veliko, je temu primerna tudi količina neuradnih informacij.
Projekt, ki je svoj čas znan kot Windows Longhorn bo v svet računalništva vpeljal ogromno novosti. Ena od teh je »Avalon«. Gre za grafični podsistem, ki programerjem omogoča na enostaven način ustvariti sapojemajoče vizualne efekte, kot tudi boljšo sistemsko integracijo multimedijske vsebine in dokumentov.
Abonenti na MSDN-u so se prvič z Avalonom srečali novembra, ko je Microsoft izdal predogled. Odziv pa je bil menda tako velik, da se je podjetje odločilo zadevo ponuditi tudi širši srenji.
Tukaj velja uporabnike opozorite, da je to okovje sistema in da kot tako ne prinaša nobenih vizualnih sprememb na vaša Okna XP – vlada namreč napačno prepričanje med nekaterimi samooklicanimi strokovnjaki. Če spadate med tiste najbolj zagrizene in bi radi novo tehnologijo tudi dejansko preizkusili v praksi, se odpravite na tale naslov .
Od samega jedra sistema naprej v bolj teoretični del - Windows Graphic Foundation. Dolgoroga različica Oken bo nedvomno sistemsko požrešna. Še posebej bodo na udaru grafične kartice, kjer je kompatibilnost z DirectX 9 splošen pogoj, da zadeva sploh svojemu statusu primerno zadiha – seveda odpadejo tukaj cenjene variante, kot so GeFroce FX 5200. A ne se bati. Za nas, lastnike, ki si lastimo prehistorične kartice, bo na voljo klasičen pogled kot ga že poznamo od Windows 95 dalje.
Imeli bomo torej izgovor za nakup najnovejšega kosa trde robe, ki bo na naš monitor izpljunil vse lepote tri dimenzionalnega okolja. Več informacij najdete v izvirni novici.
In navsezadnje ostaja odprto vprašanje, koliko različic bo na voljo? OEM partnerji bi zagotovo raje videli številne variante, ki bi jih nato individualno prikrojili svojim potrebam in seveda globini denarnice posameznika. Logična se zatorej zdi teorija Paula Thurrotta, ki predvideva naslednje izdaje: Starter Edition, Home Edition, Premium/Media-Edition, Professional-Edition, Small Business-Edition, Mobility/Tablet PC-Edition in posebno vejo, ki bo združila vse sisteme v eno mogočno celoto. Odgovor bomo dobili v mesecu aprilu na letošnjem WinHEC-u.

Tu pa si preberite,kaj čaka v prihodnosti tako priljubljena P2P omrežja!

BayTSP, podjetje specializirano na nadzor spletnih storitev in mrež, je najavilo orodje, ki bo znatno otežilo nadaljnji razcvet P2P omrežij. Razvili so namreč skupek elektronskega zapisa, ki bo ponudnikom internetnih storitev omogočal boljši vpogled v nelegalno početjem svojih uporabnikov – dolvleko avtorsko zaščitenega materiala.
Pri tem bo sistem nadzoroval celoten promet in identificiral uporabnike, ki na medmrežju ponujajo, npr. filme, programsko opremo itd. To bo potekalo preko primerjave datotečnih imen, ki bodo shranjene v od ISP-jev sestavljenem spisku. Ob sumu bo sistem obvestil administratorja in shranil tako IP naslov, kot tudi ime datoteke, ki jo uporabnik »deli« z ostalimi.
Kakorkoli že, ne smemo pa pozabiti, da širokopasovni dostop temelji na velikih prenosih, za katere se večina uporabnikov odloča zlasti zaradi lažjega in hitrejšega dostopa do »vroče robe«. Uspeh zadeve je zato zelo vprašljiv, saj bi vpeljava takšnega nadzora nedvomno odvrnilo od sklenitve pogodbe.
FirstSource je uporaben samo za omrežji eDonkey in BitTorrent, ter naj bi bil prvotno namenjen odkrivanju virov ilegalnih kopij, saj se večina avtorsko zaščitenih programov pojavi na spletu že nekaj ur po uradni predstavitvi.
Zanimiva je tudi od BayTSP vgrajena funkcija, da lahko sistem po želji samodejno odda prijavo. Pri birokratskem stroju v naši preljubi kokoški pa je tudi to svojevrsten izziv.

Pa še o novem črveku,ki ogroža uporabnike MSN messengerja!

Uporabnikom priljubljene spletne klepetalnice MSN Messenger grozi nova nevarnost v obliki črva Bropia.A. Črv se razširja prek sistema za izmenjevanje datotek, ki je sestavni del MSN-ja, potencialne žrtve pa izbira med stiki, ki so shranjeni v njegovem seznamu. Ko naivni uporabnik zažene okuženo datoteko, črv Bropia.A zapiše na trdi disk računalnika vrsto datotek s končnico *.pif, katere v trenutku onemogočijo uporabo desnega gumba miške ter odprejo v operacijskem sistemu t.i. stranska vrata (backdoor), prek katerih lahko v računalniški sistem vdrejo hekerji. Novi nevarnosti se zaenkrat lahko izognemo le tako, da ne sprejemamo datotek od neznanih pošiljateljev, saj programske hiše še niso pripravile ustrezne posodobitve svojih protivirusnih programov

http://work.sibila.si/splosno/Forum/Krneki/lovrencan/slike/MSN.jpg

Pri meni ga serjejo s takimi....

15

Danes so meli težave ja. Torej večina MSN uporabnikov. Priporočam malo stajrejšo različico (6.2) tega programa, ker je veliko bolj stabilna, kot pa te nove, ki majo samo neko glupo "šminko" v sebi.

Pa saj mam jaz 6.2 ta je tudi uradna verzija. 7.0 je BETA zato je še bolj v k****... Povem pa vam da dela SKYPE brez težav wink

BSPLAYER 1.1 Probajte ga pa sami ocenite wink

Ja tu lahko DL samo navadno,free verzijo programa! Bom raje počakal malo pa s kake torrent strani DL skrekano Pro verzijo!:)

EDIT:jo že mam! COOL! wink

Dreamboxer je napisal:

http://work.sibila.si/splosno/Forum/Krn … ke/MSN.jpg

Pri meni ga serjejo s takimi....

Ce te to muci, lahko probas, zagnati oz.

Start>Zaženi in vpiši : regsvr32 softpub.dll

In bi znalo delovat. Mogoce smile

Nisem od včeraj...