1

Tema: Backup Windows-ov

Pozdravljeni,

zanima me, če kdo pozna kakšen dober program za backup windows-ov (Win XP, mogoče 2000). Mora podpirati nekaj osnovnih zmožnosti: backupiranje v windows okolju, backup na oddaljen strežnik preko mreže, restore celotnega sistema preko mreže, pa verjetno še kaj, pa se trenutno ne spomnim. Trenutno uporabljam kar windows ntbackup, pa ne omogoča omrežnega restora.

Lp, Peter

Re: Backup Windows-ov

Zdravo pošlji mi mail da ti dam link do Norton ghost v 10.0


Edit: Sem ti poslal na tvoj *@gmail naslov kje se da zadevo dobiti.

Like a Bull in Chinese.

3

Re: Backup Windows-ov

Hvala. Sem na Norton Ghost čisto pozabil. Sicer uporabljam eno staro različico DOS verzije. Sem pa pozabil omeniti eno zelo pomebno lastnost, ki jo hočem: obvezno mora podpirati, da se lahko določeni direktoriji in datoteke ne backupirajo. Sem malo pobrskal po spletu in naj bi Norton Ghost to podpiral.

Lp, Peter

4

Re: Backup Windows-ov

No, po dolgotrajnem testiranju različnih produktov (Norton Ghost, Acronis True Image, ...) sem ugotovil, da nihče izmed takšnih programov ne podpira, da bi pri sliki diska ali particije izpustil kakšen direktorij sad Očitno pričakujem preveč....

5

Re: Backup Windows-ov

Pogledal sem v Acronis True Image 9.0 in če izbereš Backup ti v prvem koraku ponudi 'entire disk' ali pa 'files and folders'. Če izbereš slednje lahko nato določiš katere mape naj se arhivirajo.

6

Re: Backup Windows-ov

Anžej, to že drži, vendar če izbereš "files and folders" ne moreš narediti restore diska, ampak samo podatke, saj v backup-u ni podatka o velikosti  in tipu particije, ne MBR-a pa verjetno še kaj.

7 Nazadnje urejal worm (24.05.2006 21:06)

Re: Backup Windows-ov

Mene samo čudi, zakaj nimajo Windowsi sami vgrajenega backupa (če ga majo se opravičujem vsem).

mac ma to tako lepo elegantno izpeljano. Vstaviš DVD ob zagonu, napiše ti tri možnosti: Instal, Archive and Instal in pa Upgrade. Lepo izbereš archive and instal, na novo ti namesti OS, arhivira ti pa VSE nastavitve, programe, datoteke, ...

Redni backup sistema pa si lahko narediš tako, da si vse pomembno uploudaš na iDisk (oziroma ti avtomatsko).

Get A Life, Get A Mac!
[img]http://www2.shrani.si/pics/tiger10yon56.jpg[/img]
[img]http://www2.shrani.si/pics/1lhb46.jpg[/img]