1

Tema: Priložnost za legaliziranje Oken

Najbrž vas ima mnogo nelegalno verzijo Oken. Tako jaz wink

Teden ali dva nazaj je Microsoft pri posodobitvah preko http://update.microsoft.com/ podturil orodje za preverjanje pristnosti Oken in če ste ga namestiš in nimaš legalnih Oken začne ob vsakem zagonu in ob uporabi na to opozarjat.
Je pa ob opozarjanju tega orodja prišla tudi prilika za buy now, kjer lahko kupiš licenco in to za resnično ugodnih 131 EUR. Drugače je cena z novim računalnikom Win XP Pro 40.000, naknadna licenca pa okoli 95.000. Plačaš lahko s kartico, ko po nekaj dneh (pri meni 4 dni) preverijo nakazilo dobiš 25 mestno šifro ki jo z nekim programčkom namestiš, v nekaj tednih naj bi poslali tudi CD.

Po mojem je to dobra prilika, da se programsko oprema legalizira, saj smo v naši mali deželici kar se tiče avtorskih pravic vse preveč balkanski, od drugih pričakujemo poštenost, sami pa na veliko kopiramo. Vsaj za tiste z lastnimi dohodki, ki računalnik malo več uporabljajo, bi se to spodobilo, za študente (samo tehnike?) pa so licence tako zapstojn.

Re: Priložnost za legaliziranje Oken

Lahko pa dol potegneš crack,ki je že zunaj in ti ne tečnari več glede nelegalne kopije! wink

3

Re: Priložnost za legaliziranje Oken

Glede Oken jaz ne bi bil tako ustrežljiv. Že iz naravnega odpora, do takšnih monopolistov kot sov Microsoftu ne!  Zaradi Oken je svet mala vas. Otroci v šoli se učijo in hkrati navajajo na  Okna, dobivajo ocene iz obvladovanja njihovih pisarniških programov. Tako je v  osnovni šoli Spodnji Kašelj-Slovenija, Goa – Indija, Marakeš – Maroko itd.
Vsi pa vemo, da je bilo Microsoftu  težko dopovedati, da odpre kodo. Firme in vse kar je uradnega naj imajo certifikat in kodo, glede vsega ostalega pa naj se Microsoft sladko j***.
Skratka, če se vam zdi, da goljufate Microsoft, vedite da ste v zmoti, ker Microsoft goljufa le vas!

Re: Priložnost za legaliziranje Oken

Bravo XP master in Pohorc!

Samo to lahko rečem, da sta super to napisala! Če bi obstajala kakšna Nobelova nagrada za izjave, bi si ziher prvo mesto delila.

Ko bosta pa to prebrala, pa lahko gresta pasjanso nazaj špilat.

Re: Priložnost za legaliziranje Oken

Kaj bi rad povedal,da ti je ata kupo original Winse al kaj?? tongue Pa BTW,pasjanse ne igram! lol

Re: Priložnost za legaliziranje Oken

Študenti imamo zaenkrat urejena licenčna okna in ostala potrebna orodja.

Če že uporabljaš nelegalno programsko opremo, potem to vsaj za sebe uporabljaj in pri sebi obdrži! Ne pa da javno obveščaš o crackih ipd.! Če bi čisto vsi na svetu delali tako kot ti, potem mi verjami, da ti ta tvoj crack ne bi kaj koristil, ker bi ga lahko samo gledal!

Na tisoče razvijalcev se preživlja s tem, ko razvijajo sisteme, kot je Windows. Ogromno znanja in truda je potrebno, da se naredi taki projekt. Ti pa pišeš na ta forum, kot da bi bilo samoumnevno, da take stvari nastanejo! Začni malo cenit takšne stvari!

Že pred 2 letoma si imel enako mišljenje: beri. Tak, da je res že skrajni čas, da se vsaj malo zamisliš!

Re: Priložnost za legaliziranje Oken

Hmm,se bom zamislo,ko Microsoft ne bo več taki monopolist,ko nam njihovi izdelki ne bojo vsiljeni(ker še zdaleč niso najboljši...) in predvsem,ko bojo cene licenčnih izdelkov za navadne uporabnike(ne študente ipd...) malo bolj normalne! roll Pa ne mi govorit,da sam še nikoli nisi kaj nelegalno potegno z neta.... wink

Re: Priložnost za legaliziranje Oken

Microsoft monopolist? Od kdaj je pa Microsoft monopolist? (mogoče je monopolist za tiste, ki poznajo samo OS Windows)

Izdelki so vsiljeni? Doben ti jih ne vsiljuje! Daj si linux gor, uporabljal Openoffice ter brskaj z Firefoxom!

Dragi?! Original licenčni Windowsi za domačo uporabo stanejo slabih 23 tisoč SIT, če kupiš nov računalnik! In če daš za kišto 250 jurjov, potem mi ne rečt, da je 23 tisoč DRAGO!

http://www.comshop.si/article.asp?ArticleID=43007 -> 22.800 SIT
http://www.mojatrgovina.com/product_inf … ts_id=1721 -> 24.260 SIT
.. itd.

Ok, jaz se ne nameravem več kregat o tem. Povedal sem kar sem mislil in upam, da bo kdo vsaj za malenkost drugače gledal na te stvari, oz. jih znal vsaj cenit!

LP

Re: Priložnost za legaliziranje Oken

Jaz uporabljam sicer licenčne XP pro OEM. Sem pa 100%, da jih v nasprotnem primeru ne bi. Sicer pa sem bolj za alterativo, ki ne stane nič! Linux je brezplačen, ni bolj varen. Dejstvo pa je, da smo res vsi naučeni dela z računalnikom prav z okni. V kolikor si želite imeti čisto vest - naložite linux (red hat, gentoo, debian, ubuntu, k-ubuntu, susse...) Sprejet je pač potrebno malo drugačno strategijo sicer odličnega operacijskega sistema.

Like a Bull in Chinese.

Re: Priložnost za legaliziranje Oken

XP master je napisal:

Pa ne mi govorit,da sam še nikoli nisi kaj nelegalno potegno z neta.... wink

Nisi še odgovoril na moje vprašanje?? hmm

11

Re: Priložnost za legaliziranje Oken

Dreamboxer je napisal:

Dejstvo pa je, da smo res vsi naučeni dela z računalnikom prav z okni. V kolikor si želite imeti čisto vest - naložite linux (red hat, gentoo, debian, ubuntu, k-ubuntu, susse...)

Vidiš tou je bistveni problem. Na oknih smo gor zrasli in resnici na ljubo so uporabniško najbolj prijazna. Za linux variante (moja izbira je Ubuntu) moraš biti že malo bolj napreden uporabnik kadar želiš kaj več kot brskanje in pisalno stroj.