1

Tema: Lovrenc v medijih

Predlagam da v tej temi objavljamo sporočila o napovedanih ali že preteklih objavah oddaj, člankov, prispevkov o naši občini ali z nami povezanimi objavami na televiziji, radiu, časopisih, revijah...
Zanimivosti lahko objavite sami ali pošljete sporočilo na uredništvo.

Za pokušino tole:
V sklopu oddaj Razgledi slovenskih vrhov nacionalne televizije, bo v torek 9.1. ob 17.40 na TV SLO 1 oddaja o lovrenškem koncu Pohorja, prihodnji torek pa še o ruškem delu Pohorja. Pri obeh oddajah, ki slovijo po izjemni kvaliteti posnetkov naravnega okolja, so sodelovali planinci in drugi domačini kot poznavalci naših krajev.
Oddajo si je možno ogledati tudi v živo preko RealPlayer ali ob ponovitvah v sredo ob 11. prav tako na TV SLO 1.
V časopisnih TV sporedih naj bi bile oddaje napačno najavljene a kot so nas obvestili avtorji in sodelujoči, naj bi bile vsebine oddaj kot smo jih najavili v tej novici.

2

Re: Lovrenc v medijih

http://www.lovrenc.si/godba/slike/Wolfs … godba.html

3

Re: Lovrenc v medijih

V nedeljo, 28. 1. bo v oddaji Tistega lepega popoldneva ob 15.20 v rubriki Planet Slovenija, ki jo pripravlja Mojca Mavec, poleg ostalega predstavljen tudi projekt "Cerkev sv. Radegunde - obnovimo jo skupaj", ki ga izvaja KUD ARS v sodelovanju z občino Lovrenc na Pohorju.
Na kratko bomo govorili o zgodovini cerkve in njeni obnovi, tudi pesem ne bo manjkala.

Re: Lovrenc v medijih

Jutri, v petek 23. februarja bo skupina MARZLA VADA predstavila svoje delo  tudi (jutranjim) gledalcem TV Slovenija. Okrog 8:30 ure bo v živo debatirala v oddaji Dobro jutro, na prvem programu TV SLO.

http://www.rtvslo.si/dobrojutro/

Re: Lovrenc v medijih

Večer: 28.3.2007

Policijske pisarne v Lovrencu ne bo
Bodo pa gradili novo večnamensko športno dvorano, za katero naj bi denar pridobili od ministrstva za šolstvo in šport, računajo tudi na evropsko pomoč

"Čeprav smo se dogovarjali o ustanovitvi policijske pisarne, da bi policijo približali občanom, nam pri generalni policijski upravi niso odobrili projekta, saj imamo nižjo stopnjo kriminala kot sosednje občine," je pojasnil Franc Ladinek, župan občine Lovrenc na Pohorju, in dodal, da so občinski svetniki na četrti redni seji po hitrem postopku in brez težav obravnavali in sprejeli še zaključni račun za lani. Med pomembnejšimi točkami dnevnega reda je bila obravnava in potrditev investicijskega programa za večnamensko športno dvorano. "Gre za nadaljevanje obnove stare, še v času Avstro-Ogrske zgrajene osnovne šole, in 30 let starega prizidka, ki smo ju v celoti obnovili lani, zdaj pa želimo še porušiti staro športno dvorano in postaviti novo," je pojasnil župan in dodal, da ob lastnih sredstvih računajo tudi na pomoč ministrstva za šolstvo in šport in na evropski denar iz naslova regionalizma. "Na razpis za državni denar, tako imenovani šolski tolar, se bomo prijavili aprila in upamo, da denar dobimo naslednje leto. Investicijo ocenjujemo na skoraj 1,7 milijona evrov," pravi Ladinek.

Svetniki so sprejeli sklep o znižanju cene storitev pomoči na domu, saj do oktobra še prejemajo evropsko subvencijo, če pa te po oktobru ne bo več, pravi župan, bo morala pomoč na domu delno financirati občina, če pa to ne bo mogoče, bodo morali storitev spet podražiti. Svetniki so sprejeli še načrt zagotavljanja socialne oskrbe in pomoči na domu, za kar imajo v kraju dve izvajalki, čeprav bi po merilih morale biti tri. A za zdaj ni potrebe, pravi župan Ladinek, in dokler bo tako, bosta samo dve. "Županom so končno povečali plačo, kar pomeni "nova pravila igre", ko je govora o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov, ki so bili v prejšnjem mandatu slabo ovrednoteni. Sicer pa smo zelo racionalni, saj naši občinski funkcionarji po medsebojnem dogovoru porabijo le približno tretjino denarja, ki jim je namenjen."

Govorili so tudi o rekonstrukciji, pravzaprav asfaltiranju kilometra ceste na Rdeči breg, kar je del investicijskega programa za modernizacijo lokalnih cest, po katerem bodo skušali vsako leto posodobiti del cest. Za ta odsek so prejeli dobrih 87.000 evrov denarja, razliko bo financirala občina.


MITJA SAGAJ

Re: Lovrenc v medijih

Dreamboxer je napisal:

Večer: 28.3.2007Policijske pisarne v Lovrencu ne bo

No, hvala bogu, da ima vsaj generalna policijska uprava kanček racionalizma v sebi. Kaj bi s policijsko postajo v Lovrencu? Verjetno bi en policaj cel delovnik meril z radarjem pri križni cerkvi. Drugi pa bi pisal kazni, če bi kdo šel čez cesto mimo dveh prehodov za pešce, kolikor jih Lovrenc premore. big_smile

7

Re: Lovrenc v medijih

V soboto je bila na nacionalki zanimiva glasbena oddaja Zlatolaska. Če je kdo zamudil, si lahko jo ogleda ogleda preko videa na zahtevo ali preko direktne povezave. Oddaja je posebej zanimiva, ker so prikazali delo v Tovarni kos&srpov (odsek od 5:55 + 2 min).

Re: Lovrenc v medijih

V ponedeljek, 16. aprila, smo predstavili videospot za pesem Vonj po življenju tudi na Televiziji Slovenija v oddaji ARITMIJA.

------------------------------------------------------------------------

Posnetek oddaje si lahko ogledate v arhivu Aritmije, ki je bila na sporedu 16. aprila 07. Prispevek se začne v 11 minuti oddaje.

ARHIV ARITMIJE na:
http://www.rtvslo.si/aritmija/arhiv.php

9

Re: Lovrenc v medijih

Lovrenc se v medijih bore malo pojavlja. Je zato krivo mrtvilo dogajanja, slaba pokritost z mediji, zaspana društva ali občina?

10

Re: Lovrenc v medijih

Vprašanje v milijonarju prejšnji četrtek
Milijonar: 14 Katero od naštetih ni slovensko naselje? Morje, Otok, Puščava ali Pristan. ...
klik za video:
http://www.rtvslo.si/odprtikop/static/images/v4435338/00025033.jpg
Vir: RTV Slovenija

Re: Lovrenc v medijih

Hehe...
Ne morem verjet, kje vse to najdeš...

Kar tako naprej!!!

12

Re: Lovrenc v medijih

Še par iz zadnjega časa...

Tihota Lovrenških jezer umiri še tako viharnega duha; Delo 20.6.2007; kopija na Gore-ljudje

Spodnja Polskava: Mednarodno srečanje godb z udeležbo Lovrenčanov; Večer, 16.6.2007, stran 21; PDF link

Namerno zažgal avtomobil; Večer, 30.5.2007, stran 27-črna kronika, PDF link

Lovrenški svetniki prestavili sejo, ki se nadaljuje danes; Večer, 26.5.2007, stran 21; PDF link

Družabna sobota v Lovrencu na Pohorju je že en čas za nami; Večer 25.5.2007, stran 21; PDF link


P.S. Če je kdo želel brskati po starih izdajah Večera ali uporabljal iskalnik na vecer.com se je najbrž hitro ustavil na strani kjer je potrebno plačat z Moneto. Predlagam ovinek, ki ne stane nič, no 3 klike več wink
- greš na iskalnik in poiščeš kar te zanima
- v najdenih člankih si zapomniš dan in stran objave ter greš na stran http://www.vecer.si/vecer2007a/default. … d=20070621 , kjer pa zadnjih 8 števk zamenjaš z ustreznim datumom v obliki LLLLDDMM in dobiš seznam strani izdaje Večera tega dneva z oštevilčenimi malimi slikicami strani in linki na PDF datoteke, kot je npr. zgoraj.
- [i]pa ne preveč okol govort, da nebojo pogruntali wink

13 Nazadnje urejal Lasja (22.06.2007 15:58)

Re: Lovrenc v medijih

Anžej, ful si priden, res.

Kaj ko bi redno izpisoval tudi novorOjene lovrenčančke smile - iz VEČERA, MB-zibelka (večina jih še vedno rodi v Mariborski porodnišnici) ?
Čestitke Karini za prvorojenega fantiča! (pri članku o godbi, zgoraj desno)

14

Re: Lovrenc v medijih

Pripelješ se lahko do koče na Pesku (1423 m) in se odpraviš peš dobrih deset minut do jezera ob Mašinžagi, kjer običajno ribiči namakajo trnek.

No, jaz sem bila na koči pred 14 dnevi in je bila ta na nadmorski višini 1386 m. Kaj so jo prestavili?;)

Re: Lovrenc v medijih

Lasja je napisal:

Kaj ko bi redno izpisoval tudi novorejene lovrenčančke

He he,takih pa mislim,da je kr dosti...... http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif

16

Re: Lovrenc v medijih

Lasja je napisal:

Kaj ko bi redno izpisoval tudi novorejene lovrenčančke

Ko pa ni zraven napisano kraja, vseh mamic pa nešn den todi ne morem poznat smile Predlagam pa da odpreš novo temo in ti tam objavljaš tovrstne novičke, ko pa ste ženske bol na tekočem s tem wink

Pa naj dodam še enega novorojenega soimenjaka iz prejšnjega tedna - Anžeta mamice Nine

17

Re: Lovrenc v medijih

Čestitke mamici in micenemu fantičku.
Da bi se hitro (zdravo) poredil, a ne XP master lol

OK. Ob novem lovrenčančku se svečano otvori rubrika Lovrenc-zibelka.

Re: Lovrenc v medijih

He he,vse kaj je hitro ni zdravo..... http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c033.gif

19

Re: Lovrenc v medijih

Srečanje častnikov na Pečkah; Večer, 3.7.2007; PDF

Obnovili bodo lokalno cesto med Lovrencem in Podvelko; Večer, 10.7.2007; PDF

Ma­tu­ra ni ta­ko straš­na; Večer, 17.7.2007; PDF

20

Re: Lovrenc v medijih

Bolj klavrno je bilo zadnji mesec z Lovrencem v medijih... pa še to eno preci posredno

V soboto se pričnejo 14. Jezernikovi dnevi, Večer, 7.8.2007; PDF

Medobčinski inšpektorat vendarle zaživel, Večer, 10.8.2007; PDF

Pestro na Jezernikovih dnevih, Večer, 11.8.2007; PDF

Odstopila dva od treh nadzornikov; Lovrenčan Aleksander Brunčko, kandidat za župana na zadnjih volitvah, odstopil iz nadzornega sveta Dravskih elektrarn, ker je po novem tam zaposlen kot vodja nabavne službe, Večer, 16.8.2007; PDF