1 Nazadnje urejal Anžej (24.07.2007 10:56)

Tema: IP telefonija v Lovrencu

Dajte mi prosim pomagat razjasnit dilemo. Želel bi ISDN pri Telekomu zamenjati za IP telefonijo pri Amisu ali Siolu.
Pa oddam prijavo preko spletnih strani in izrecno odkljukam da želim le internet in telefonijo pa mi pošljejo pogodbo za internet+televizijo. Kličem po telefonu Amis pa mi rečejo da zaradi premajhnik kapacitet telefonija ni možna. Ko vprašam zakaj pa televizija je možna pa reče da TV pač je možen, telefonija pa ne roll
Kličem na Siol in po telefonski številki preverijo, da naj bi bila telefonija možna in ko oddam preko spletnih strani naročilo me kličejo nazaj po telefonu da storitev ni možna zaradi premajhnik kapacitet.
Vse to kak mesec dni nazaj. Povem to občinskemu svetniku Čoklu in tam na koordinaciji dajo informacijo da Siol Trio je možen.

Zdaj pa vi meni povejte iz lastnih izkušenj kaj se da priklopit in kaj ne, zakaj se trio da, duo pa ne, kateri od ponudnikov kaj omogoča...

Pripisano:
Kličem danes še enkrat na Amis pa mi ena deklina tak fajn razloži da sn še jaz zastopo smile Amis ponuja televizijo preko svojega ali pa preko Telekomovega omrežja. Ker pa v Lovrenc zaradi 'premajhnik kapacitet in povpraševanja' (karkoli se že skriva za vsem tem) še nimajo svojega DSLAMa, vsaj še do konca leta ne bo možna IP telefonija, televizijo pa ponujajo preko telekomovega omrežja.
Pa kličem še na Siol, kjer pa mi po telefonski številki preveri, da so možne vse 3 storitve in to brez pogojevanja kombinacij - lahko tudi samo internet+telefonija.

2

Re: IP telefonija v Lovrencu

Vzemi trio per Sioli, prej ko v enem leti T2 tak nebo v Lovrenci, pal pa tak lahko mejaš.

3

Re: IP telefonija v Lovrencu

Živio,

sam imam trio, pa sploh nisem zadovoljen. TV pri polni obremenitvi torrent trackerja šteka, tak da si marš mejo DL ja nastavit, še en reciver pa en pilot zravn dobiš, ko včosih per satelitski.

Glede telefonije pa sem vzel telefonija neomejeno................ ampak kaj se dogaja........ same čudne stvari. Ko me kdo kliče mu pravi točen čas pa toko al pa jaz oniga čujem oni pa mn ne. Pal pa kličeš na SIOL  pa parvo čokaš 1 uro da na varsto prieš, pal pa ti vedno znaova reče da modem resetiraš. Jaz mislim, da to ni dolgoročno da bom vsok dan modeme resetiral, tak da mi je žal tut za telefonijo. Sicer pa tudi digitalna TV ni to ko pravijo. Večina TV hiš še ne oddaja digit. signala, tak da slika ni kaj extra.

Teko iz prakse.