1

Tema: dostop do inetrneta

Lep pozdrav, zanima me, če ima kdo izkušnje z dostopom do interneta preko ponudnikov mobilne telefonije. Ok, v mesecu maju letos sem imel na preizkušnji Simobil varianto, samo je delovala hudo počasi, je pač samo gprs na razpolago. Mogoče kdo ve, kako glede tega kotira Mobitel?

Hvala in lep pozdrav.

2 Nazadnje urejal vpeter (24.11.2008 11:46)

Re: dostop do inetrneta

Odvisno, kje se uporablja. V mestih načeloma ni problema, saj so dobro pokrita z UMTS signalom. Sicer hitrost menda kar niha.
Kar pa se tiče podeželja pa je situacija lahko precej drugačna. Če ni v bližini UMTS bazne postaje, bo hitrost preko GPRS nikakršna, torej neuporabna tudi za brskanje. V Lovrencu menda je UMTS bazna postaja?, torej bi hitrost lahko bila večja. Vprašanje pa je, koliko je uporabnikov, ki jo uporablja. Pri množici uporabnikov tudi tu hitrost lahko hitro pade.
Predlagam ti, da malo pobrskaš fo različnih forumih, kjer ljudje opisujejo svoje zgodbe. Primer iz enega bloga: http://dronyx.wordpress.com/tag/instant-internet/.
Pa še opozorilo pri delu na mejnih področjih (Hrvaška, Avstrija, ...). Pred kratkim sem na TV gledal prispevek o ljudeh, ki so morali plačati blizu Hrvaške meje na Obrežju položnice za 700 €!!! Simobilu, saj se je modem povezal preko tujega operaterja in so plačevali gostovanje v tujini.

Aja, sam imam izkušnjo samo z Instant Internetom preko GPRS povezave. Sicer za ta projekt ni bila toliko važna hitrost kot to, da je zadeva sploh na Internetu.

Re: dostop do inetrneta

Samo to je pa hudič, da te na tuj repetitor preveže brez tvoje vednosti! Se pravi morš bit tudi pazljiv pri teh zadevah!

LUKA