Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 2 3 4 5 6 … 83 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Zanimivo videt spodnji trg z eno samo cestno špuro, na vsaki strani dovolj prostora za travo in kandelabre. Nes pa še za pločnike ni placa.
Na spodnji sliki pa se lepo vidi, da so že od nekdaj pred Friclom parkirali na cesti ![]()
Ko tako opazujem ta forum o našem lepem kraju, se mi je porodila ideja, da bi lahko kakšno rastavo naredili?
Ker je po moje še po domovih veliko slik in razglednic...
Lp!
Ja očitno imamo lovrenčani v genih parkiranje pred friclom.
Sicer, pa res hvale vsem, ki dajete tu gor stare slike. Pridružujem se predlogu Lisice o razstavi starih slik in razglednic.
resn ,da so hodli pešci lepo na vsoki stroni ,da so lehko kujorji pa furmani peloli po sredi
saj ni zazamerit ,kuj poglej kado je bla poslona

**---***---***----***---**---**----***---***----**----**----***-
me pa zanima ke b zej vozli toti Lovr.DIRKAČI,če bi MIKLAVŽ stal tak kak včosih -naj do doj odgovor??-samo ne rečt okol.
Pri Miklavži bi bil cilj ali pa start...
a mogoče kdo ve kateri dogodki so morda zaznamovali lovrenc v 1959?
Reptile, ali te zanima kak poseben dogodek ali dogodki čez celo leto, saj je bilo tega leta 63 člankov v Večeru o Lovrencu oziroma je bil Lovrenc tolikokrat omenjen.
Že leta 1959 so pričeli s pripravljalnimi deli za vlečnico, za katero se je zavzemal Franci Čop.
Lovci so v tem letu "uvozili" divje zajce iz Prekmurja. Večkrat je omenjen tudi alpski smučar Slatinek in pa smučarska tekačica Pungartnikova, ki je bila takrat še mladinka.
Pa tudi ceste so bile takrat aktualne, saj so imeli v načrtu obnovo ceste čez Jodl.
Bilo je tudi posvetovanje zastopnikov vseh slovenskih tovarn kos in srpov ter zastopnikov izvoznih podjetij; pobudo je dala naša Tovarna kos in srpov. Organiziran je bil tudi seminar mladih zadružnikov. Pionirski odred na naši OŠ je zopet sodeloval na tekmovanju z naslovom Domovina v izgradnji, saj je prejšnjo leto (1958) prejel zvezno nagrado.
Tudi lovrenške žene so bile zelo aktivne, saj so bile najbolj "marljive" v ruški občini.
Organiziran je bil tudi prvi avto-moto tečaj ob pomoči sosednjega avto-moto društva Fala, za katerega je bilo toliko zanimanja, da so morali organizirat kar dva.
To se je dogajalo v prvi polovici leta 1959 in je bilo objavljeno v Večeru.
LP!
ne zanima me samo na splošno, bom pa pobrskal po arhivu cajtng - dober predlog.
hvala za odgovor
Včasih smo pa te lovrenške razglednice dosti pogosteje tiskali kot pa danes, ej pubeci! Danes pa so s turizmom šle tudi razglednice po gobe... ![]()
A si opazil sekirca, da je Boldin dal natisniti kar nekaj razglednic?
sem - mom pa namen enkret paslat tekste totih "post kart" saj bo molo heca.Ja zgleda tako mojo ta eni nes razne vizitke oni so pa dali za razglednice pa je šla reklama po SVETI-tak so pravli.
ti bom jih neka naštev: Josef Michelitsc kaufmann ,Franz Novak,
Rudolf Kukowitsch,Fridrich Kieffer ,Alois Jeger,Anton Mader,Carl Meyer,Hans Wizmann,Boldin,Franz Erben, pazi interesantno na
eni korti z leta 1938 je Otmar Fornici (brez zz),Vili Weisl......
dost jih je - bomo jih dali enkret gr.
Razglednice so bile priročna reklama za njihove dejavnosti in včasih so bili ljudje čisto nori na razglednice, kar za skoraj vsemi temi priimki stojijo kar premožni ljudje.
Lepa razglednica...a je to mogoče pogled proti Rogli.
serbus -ne smer je proti tovarni kos -proti Puščavi
Hvala za odgovor...kaj pa tale slap, je v vaši bližini
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012