Re: Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
ja moš prav bo verjetno od Bitnera proti Pesko-Radlbach -ob radoljni
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
ja moš prav bo verjetno od Bitnera proti Pesko-Radlbach -ob radoljni
Lajpe kroje mate tam, nijmam ke rečt...bom magu eno nedilo škočit te pa pogledat, še nisn nikul bil tam.
Kaj je tista zgradba s stolpičem na kartici za Bitnerjem? Kot nek paviljon izgleda....
In fotka notranjosti cerkve - ziher posneta na nek praznik (na god patrona Sv. Lovrenca, birma, primicija....) - to se vidi zaradi teh z bršljanom okrašenih trakov, ki pomeni tradicijo okraševanja naše cerkve.
Eno vprašanje Pohorcu: morda veš, kdaj je bila posneta fotografija Bitnerja s pogledom proti Cesti vstaje (lepo vidna tudi stara Bečanova hiša)? Pred letom 1901? Zato, da vem, če je na njej najti tudi že našo hišo....
t povem ,da slika ni bla slikana pred 1905 letom,ker do te so ble slike tak da se je zravn fotografije pisalo -zodi pa je ble adresa-naslov.ti pošiljam sliko za mušter-tosto pa ni stolp je pa biv luft vart za goste -keri so oživali na Pohorskem lufti.
slikano z Kumena ta proti Purgerom
poglej datom in tak je toto.
Hvala obema za odgovor. Torej tista packa v ozadju vendarle je naša hiša!
A da tisti paviljonček je pa bil namenjen uživanju na svežem zraku, Ja, saj se je Lovrenc ponašal z nazivom klimatsko zdravilišče.
keri ko ga je dal grof ce.not ??
čene mi ga pošli tak kak grof. te jaz lahko odprem daj drugi link
vredi
sprašujem za Bitnerja - pohorc
Tisti, ki sem ga dal jaz gor, platl nazaj pod 77
Sekirca, a moš koko okol Radegunde, da se vidim na hujčingi.
"Konjičana" so menda po 2. svetovni vojni ukinili, ker se je komunistom zdel "prenobl" (preveč meščansko kapitalističen). To mi je ravno danes povedal prijatelj s Konjic. Škoda.
Ja proga Poljčane -Zreče je bila ukinjena 1962 ....res škoda, bi se dons mol s cugam vujzli ![]()
evo tukaj neka lepega

LETA 1950
resn lepa slika se spominjam še vozo sn se z totim avtobusom-
keriga leta ?
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012