1

Tema: Digitalna televizija

A ni blo govora, da z 2010 naša RTV prehaja na digitalni signal. Da je sedanja IP televizija (IPTV) že v tej obliki mi je jasno, kaj pa tisti, ki sprejemajo še preko anten ali glavnina preko kabla? Antene bo najbrž potrebno zamenjati, za kabel pa kupit kak digitalni pretvornik za stare analogne televizije.

Ker o tem še nimam razčiščenih pojmov, bi prosi koga od fanatikov (Dreamboxer) da nam malo razsvetlijo zadeve.


Če smo že pri tem. Iščem kako "čudežno škatlico" za priklop na TV, ki bi bila hkrati DVD predvajalnik z USB in/ali celo mrežnim priklopom, morda lastnim diskom za snemanje, ter po možnosti še računalniškim sistemom (brskalnik, igrice). Sem našel DM 8000 HD PVR a je 1.000€ malo huda. Varianta je tudi kako malo računalo a to pokuri precej štroma če ga imaš skozi prižganega, drugače pa se predolgo zaganja.

Re: Digitalna televizija

http://dvb-t.apek.si/

V vsakem primeru bo potrebno kupiti DVB-T tuner, ki podpira MPEG-2. Za kanale, ki oddajajo v HD pa tuner z MPEG-4. Oz. v Sloveniji bo obveljal kar MPEG-4 za vse programe. Sedaj večina prodajanih TV-jev z DVB-T tunerom podpira samo MPEG-2. Torej vsi bomo morali nabaviti nove tunere, če že nismo sedaj na kakšni digitalni televiziji (IP ali DVB-T preko kabelske(tudi ario)).

3 Nazadnje urejal vpeter (08.03.2009 18:47)

Re: Digitalna televizija

Za kabelske priključke se ničesar ne bo spremenilo in bo še naprej analogno (in tudi digitalno, kot že sedaj). Ta prehod velja samo za prizemno oddajanje.
@anžej, takšne čudežne škatlice po mojem ni. Vsaj ne za neko normalno ceno. En del lako narediš z NMT-jem (Networked Media Tank). Npr. z Egreat EG-M31B HD Media playerjem v katerega vstaviš trdi disk, na USB pa priključiš zunanjo DVD enoto. Da pa bi še lahko snemal TV spored, tega pa nisem zasledil.