Re: Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Vozil ga je g. Kotnik iz Ribnice na Pohorju, kolko se še spomnim!
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Vozil ga je g. Kotnik iz Ribnice na Pohorju, kolko se še spomnim!
sekirca podatka o letu ni navedenega, je pa lastnik neki hrvat, sn mu poslal mail, če bo odgovoril napišem pod sliko letnico, velo
Spotoma sn še pa taule nedu, nika tokiga je že tak sekirca objavu...

vem blo mo je ime Maks-samo kodi tebi teko slik z Lovrenca ,če nisi ti noš samo si SKRIT pod gr......HA?
-če se pa moš kaj z Lovrenca pa kuj daj ger zato je toti naslov
lp
Grof, hvala!
Je luštno za pogledat, res.
Grofceljski hvala za sliko vlaka "konjičana". Sem se kar dostikrat peljala z njim na počitnice v tiste kraje. Do loč, pol pa peš v Kravjek.A še imaš kako sliko "lepšo" ko še ni bil prevrnjen.
Grofceljski hvala za sliko vlaka "konjičana". Sem se kar dostikrat peljala z njim na počitnice v tiste kraje. Do loč, pol pa peš v Kravjek.A še imaš kako sliko "lepšo" ko še ni bil prevrnjen.
Bi se nedla kera...samu parvu še bom dal koko toko "lovrenško" gor, de ne bojo preveč jezni....pol pa ži bova midva kero prpopala....
Mhm, a ni to Meršnikova hiša v Zgornjem trgu (D zgoraj) - in pa prostor današnjega zdravstvenega doma (LEVO)...?
Zgoraj naprej se vidi farna cerkev.
Sedijo pa pred bivšo Kranerjevo hišo!
Noša Pušava je to, noša! ![]()
Kako lepa fotografija!
Pred Kranerjevo hišo ne sedijo, ker je hiša malo višje, to je po mojem na mestu prejšnjega hotela Jelen, malo od Grabnara naprej.
je je Pušova saj si mogoče včosih šov na koko romaje ?
-
Ko sem gledal stare slike Lovrenca sem opazil eno zanimivost. Na desni strani Spodnjega trga so bile hiše ena ob drugi; tako je vsaj videt na razglednici, ki jo je objavila sekirca 4. 3. Ali pa ta zadnja slika, ki jo je objavil grofceljski, da je bil travnik nad cesto, ki vodi v Puščavo, danes ni duha ne sluha o kakšen travniku na tistem mestu.
Jaz tudi mislim, da na tisti gornji sliki ne sedijo pred Kranerom, se mi zdi, da ima mem prav, pred Jelenom je bila tam gostilna .
Tak je šele blo, ko je Geratič postavo, prej je mel pa Novak to gostilno.
Krucefix na mol a tau je pri Jeleni, jez sen bil pa staupruzenten, da taule spoda ni v Lovrencu, na bom dal gor
vi pa puvejte al je tau voše al nij....zoda pa je blu še bul loušnu kulk kože slika:

Samo puvajte mi, je tau blu že pred tistim, ku so povharci šank z zeilo zareklali pa vlajkli al pu tistim.
Po moje zgornja pa spodnja slika ne gresta skupaj. Spodnja je bolj podobna Bitnerju.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012