301 Nazadnje urejal Barbara (13.03.2009 12:56)

Re: pohorski slovar

Hvala, puobi (al ko ste smile ), najprej je bilo vnešeno "slabšalnica", česar nisem dobro zastopla, to je pa zdaj bolje.

302

Še eno vprašanje za porotnike: rečete odbijaču na avto štosštonga ali colštonga? Avtor ne odgovarja, da ne trošimo preveč papirja smile .

303 Nazadnje urejal Barbara (13.03.2009 21:22)

Pa ki ste vsi lodi? Vecer ko jaz grem spot ob devetih, ga pa to gir zurate, pardon, cagate, al?!
Macek, lepo prosim za pojasnilo tega stavka:

Cev den sn šnajtlukno gnav, da sn vado napelev v kohejo.

Jaz, kuharca in farmacevtka, rečmo, da zastopim, da je šnajtlukna za navoje delat, a zako pa se z jo napele vado v kuhno? Mislim, da to izpostavljanje zdaj ni krivica, ampak enkratna šansa, da lansiraš to čudovito besiedo (šnajtlukna), da jo vidi cieu sviet. Samo še prepričaš nas mareš, porotnike... smile

304

Zej pa mi kor keka či josno. Pred kokim kednom smo se na forumi mnli, da bi blo pometno neke varste onlajn slovar naret, zaj pa ga vidim to na šentlorenški stroni.

A sn zodnč spregledav, ko sn toko rjč predlogav al je toto zaj na novo nareto to gir??

Čisn biv inik, da je blo ži prej kaj v vezi slovarja????

305

Anžej je napisal:
pubec je napisal:

Dostop do slovarja bi seveda bil že na osnovni strani lovrenc.si.
Anžej, mislim, da ti to nebi vzelo dosti dela...

Dela dosti al ne, mene za toko vedno naserješ smile

In luč je ugledal lovrenški slovar. Vpišite čimveč besed. Pregledali jih bodo moderatorji (bom poprosil tudi Pohorca) in odobrili objavo.
Pa prosim vpisujte res izvirne besede in ne vsem poznanih germanizmov.

Toto je nastolo od 2. merca. Od te tebe ni blo? Pa tvaja ideja! Poglej na stron 3, tam si se zgubo. Daj, hitro predlogaj kok ausdruk!

306

pubec je napisal:

Pozdravljeni,

moj predlog okoli slovarja je pač takšen, da bi vebmajstori naredli neke vrste online slovar, kjer bi lahko vsak vpisal najprej lovrenško besedo, nato pa bi sledil "prevod" v uradno slovenščino. Možen bi lahko bil tudi dodaten opis besede ali razlaga v krajši besedni zvezi. Vpisovalo bi se v zato določena okenca, dodan pa bi bil tudi nickname tistega, ki je besedo vpisal.

Slovar bi se avtomatsko dopolnjeval z vsakim vpisom, viden bi pa bil vedno že po abecednem redu.

Zakaj ne bi lovrenčani skupaj naredili svoj slovarček. Po nekem času bi nekdo vse pregledal in izločil neprimerne ali pa napačne besede. v kakem letu bi se jih nabralo toliko, da bi lahko lovrenčani izdali svoj slovar v knjižni obliki, ki bi bil v ponos vsakemu lovrenčanu in bi bil v lep dar nekomu, ki od drugod pride v naše kraje. Možno bi ga bilo seveda kupiti npr. v TD, cvetličarni, ...

Dostop do slovarja bi seveda bil že na osnovni strani lovrenc.si.

Anžej, mislim, da ti to nebi vzelo dosti dela...

EVO GA, DA LAHKO ZA AVTORSKE PRAVICE NOKRET NEKA SKASIRAM :-)) HVALA ANŽEJ ZA POSLUH AL KJRI PAČ JE BIV!!

307

Pubec, žal si zamudo en tedn slovarske revolucije. Ker vem da moš še kaj na lageri hitro prispevaj.

308

pa toki frajt sn mev, da bi arav ledino, te pa je ž vse gjir...

309

hehe.. ko sn ž to gir, zako smo Pohorci znoni kot največji jeb...či?

Ker se po leta jeb..mo s snegom, po leta pa z drovemi :-))))

310

spider je napisal:

Kaj pa "gredenca"? Je že vpisana? Sem iskal, pa nisem zasledil. Mogoče sem spregledal roll

Ko je zaj z "gredenco"?

311

Pojenk, kolker je videt, "gredence" še ni not v slovarji - kot sfilaj jo not.

312

Bi rad, ampak ne vem pravega pomena ... Omara? Ne vem, če bo prav ... Men se bol zdi, da je gredenca tsto, ko je včosih blo lisino, spridi pa šajba, pol pa so bli toleri not?!?!
Pomogajte, ko je gredenca?

313

Gredenca=Kredenca 

smile

314

spider je napisal:

Bi rad, ampak ne vem pravega pomena ... Omara? Ne vem, če bo prav ... Men se bol zdi, da je gredenca tsto, ko je včosih blo lisino, spridi pa šajba, pol pa so bli toleri not?!?!
Pomogajte, ko je gredenca?

Saj si mel npr. neka tokiga v mislih:

http://www.geocities.com/Eureka/Busines … dence.html

wink

315

Samo toleri še minkajo...

big_smile

316

GROBN ti si ris -samo ko pišeš SPRIDI pa mom kot stori Šentlovrčan grif-(občutek),da si ti Pavherc ko oni GROV -CE ,ko mislim ,da se spakuje z svojega rojstniga kroja -jaz sn pa provi pač tak so me klicali v šoli Lovrenški-in zato mom ime  sekirca ali pa ko so ble jezni sekira !

ne bet jezn--lp

317

Kredenca: nižja zastekljena omara za posodo (za krožnike in skodelice) ? Radoljna? Kredenca ni bila do stropa, se meni zdi...

318

Barbara je napisal:

Kredenca: nižja zastekljena omara za posodo (za krožnike in skodelice) ? Radoljna? Kredenca ni bila do stropa, se meni zdi...

Men se to zdi dobra razlaga ... Prosim, če vpišeš Barbara ..., ko dorečete seveda ...

319

Ja, bo v redu. Do stropa tudi jaz še nisem nobene vidla, ne....

smile

320

Pubec pa Zn sta jih začela porati. Prav luštne!