1 Nazadnje urejal gojzer44 (17.11.2005 17:04)

Tema: ADSL problemi v Lovrencu

LOVRENČANI!!!!

Vsi tisti ki ste naročeni na siol, modri paket ipd............Pojavljajo se težave z internetom. Tisti ki smo na novi centrali imamo vseskozi težave. Se pravi napake na liniji, to pa je zaradi tega ker nam SIOL noče nadgraditi nove centrale. Težave pa so nastale od takrat ko se je pojavil Modri paket. S tem se je povečalo število uporabnikov, centrala pa tega ne prenese in so izpadi, ping močno povečan.....skratka ne dobimo tistega kar plačujemo.
Napisal sem "mušter" pritožbe, katerega je potrebno poslati na e-naslov info@siol.net  .

M U Š T E R
________________________________________________________________________
Pozdrav!

Sem uporabnik Siol ADSL iz Lovrenca na Pohorju, moje uporabniško ime je ______. Povedal bi, da imamo v Lovrencu na Pohorju dve centrali za ADSL. Ena od central je zaprta (število uporabnikov je zaključeno in deluje brez posebnosti ), druga centrala, na katero sem priklopljen pa jaz, pa ima vseskozi težave z preobremenjenostjo (ping vseskozi niha od 50-500), kar pa pomeni da je delo z internetom zelo omejeno in neizkoriščeno. Nato pa vpljiva vse več na novo priklopljenih uporabnikov, kateri se priklapljajo na našo centralo.

1. kot uporabnika me ta stvar po nepotrebnem obremenjuje, saj sem sklenil pogodbo za normalno delovanje      interneta
2. pri delu z interntom ne koristimo tega kar plačujemo in je navedeno v pogodbi
3. linija je preobremenjena več kot 2 meseca pa nihče tega ne sanira


V zvezi tega naprošam da meni in ostalim oporabnikom na tej centrali zmanjšate storške plačila interneta, saj ne koristimo tega kar je navedeno v vaši pogodbi. Prav tako plačujemo polno tarifo kot ostali oporabniki, katerim pa povezava deluje brezhibno.
V nasprotnem primeru vas pa pozivam, da našo centralo nadgradite, tako da bomo tudi mi laghko koristili internet tako kot je navedeno v naši pogodbi z vami.


Hvala za razumevanje in ugodno rešitev.

______


__________________________________________________________________________
Uporabite Copy-paste. Na zgornjo črto vnesite uporabniško ime, na drugo pa vaše ime. 


PS: Vsi ki imate modri paket ste na tej centrali, ostali pa tisti ki imate ADSL cca. 1.5 leta. Vsi ti smo na tej centrali katero je treba nadgradit. Več bo pritožb, prej bo zadeva sanirana.

Lep pozdrav

Luka

LUKA

2

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Najprej lep pozdrav. Jaz mam adsl kako leto pa 3 mesece in mi zadne case tudi zelo niha povezava ter se prekinja. Zato je moje mnenje da se dobro zorganiziramo in se pritozimo. Kaj vi mislite da bi pobrali podpise od vseh kateri imajo tezave s tem.lp rok

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Lahko tudi podpise, samo bomo to težko skup spravili. Edino če ma kdo kake veze, pa da koga pozna, pa da nam centralo nadgradijo, pol nebo več problemov!

Drgač pa kr pošiljat tole! Tudi starejši uporabniki, naj vidijo, saj nismo bogo za nogo!

LUKA

4

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Jaz takih problemov ne opažam, res pa mi računalnik ne laufa 24 ur/dan, pri brskanju se morebitni slabši ping ne pozna, mrežnih igric pa ne igram. Zgleda imam srečo da sem na tisti 'boljši' centrali, čeprav nisem vedel da obstajata 2.

Drugače ne bi bilo švoh če bi poslali na T-2 povpraševanja, da bo mogoče čez kako leto tudi ta ponudnik možen pri nas.

5

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Alo vsem

Dans je pa še men prekipelo. Ping do www.siol.si prek 1 sekunde. Da p.... Grem rajši delat krogece po snegu :-).

Lp miha

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Danes spet j*** in niha ping!!!!!!! A kdo pozna koga ki bi pomagal to uštimat, ker jaz bom enemu GLAVO ODBIL ker mi res grejo na k....c že s tem!!!!!!!!!

Spet niha...........100 - 160 - 32- 400!!! pa take. MATER JIM!

LUKA

7

Re: ADSL problemi v Lovrencu

In kaj pravijo, če pokličeš na SIOL?

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Z naše strani je vse vredu... preverite vaše nastavitve... big_smile V glavnem norca se delajo iz "nas" samo da se te čimprej reši!

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Saj sem že stokrat klical, samo pravijo da zaenkrat nimajo nič zabeleženo da bi sploh kaj ukrenili glede tega! En model je reko, jebiga, pač napiši da neboš plačeval polnega zneska! Mislim halo! Pač ne jemljejo resno!

Saj pravim, bo treba kakega jit potamanit pol pa bo!

LUKA

10

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Meni sicer dela dobro, samo ti pa priporočam, da se vas par komadov zmeni in kak mesec ne plačate položnice, pošljite jim jo nazaj z razlago, zakaj ne boste plačali. Pol se bodo pa že resno zamislili. Samo to ne moreš naret sam...več vas mora bit!!!!!!!!

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Kakšni so razlogi za to, da po preteku meseca dni od podpisa pogodbe priklop na omrežje T-2 še ni izveden?

1. Telekom Slovenije je za vse stranke T-2, ki so se odločile začasno obdržati PSTN ali ISDN telefonski priključek Telekoma Slovenije, zavrnil vsa poizvedovanja za možnost preklopa z obrazložitvijo, da mora prej vzpostaviti tehnične možnosti. Ker gre za kršitev zakonodaje in celo od Telekoma Slovenije postavljenih pravil, je podjetje T-2 takoj po prejemu tega stališča Telekoma Slovenije dne 20.10.2005 sprožil pritožbo pred neodvisno regulatorno Agencijo za Pošto in Elektronske Komunikacije (APEK) z zahtevo, da Telekomu Slovenije z odločbo naloži takojšnjo izvedbo priključitev teh naročnikov.

APEK pritožbo še rešuje. Želimo in upamo, da bo Telekomu Slovenije čimprej naložena izvedba preklopov teh naročnikov. Drugih pravnih sredstev podjetje T-2 v tem trenutku nima.

2. Za nekatere naročnike, ki so pri podjetju T-2 naročili tudi storitev telefonije, je Telekom Slovenije zahtevo za preklop na omrežje T-2 zavrnil z obrazložitvijo, da je v telefonskem kablu, v katerem se nahaja bakrena parica naročnika, premalo rezervnih parov. Tudi v tem premeru gre za kršitev zakonodaje in s strani Telekoma Slovenije postavljenih pravil. Zato je dne 02.11.2005 podjetje T-2 pred APEK sprožilo postopek za izdajo odločbe, s katero se Telekomu Slovenije nemudoma naloži priklop teh naročnikov na omrežje T-2.

Tudi ta pritožba je v postopku reševanja.

3. Pri naročnikih, pri katerih Telekom Slovenije omogoča priklop na omrežje T-2, skoraj praviloma prihaja do situacije, ko je storitev VDSL onemogočena ali bistveno oslabljena zaradi prenapetnostnih naprav, ki so montirane na bakreni parici. Te bodisi prepuščajo ali pa omejujejo pretok VDSL signala. Z namestitvijo teh naprav Telekom Slovenije krši lastna pravila in zakonodajo.

Podjetje T-2 je zato dne 15.11.2005 sprožilo postopek pred APEK z zahtevo, da se Telekomu Slovenije naloži takojšnje prenehanje omejevanja frekvenčne prepustnosti bakrene parice.

V primeru, da APEK ne bo izdal odločb v doglednem času, bo T-2 za vse spore, ki jih tukaj navajamo, sprožil postopek pred Evropsko komisijo. Pri tej komisiji že potekata dva postopka proti APEK.

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Dreamboxer>ping www.arnes.si

Pinging kanin.arnes.si [193.2.1.87] with 32 bytes of data:

Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=25ms TTL=246
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=23ms TTL=246
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=23ms TTL=246
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=23ms TTL=246

Ping statistics for 193.2.1.87:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 23ms, Maximum = 25ms, Average = 23ms

13

Re: ADSL problemi v Lovrencu

JA, tak bi moglo biti skoz!

LUKA

14

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Sem bil zadnje dni v večernih urah malo bolj pozoren na ta problematičen ping. In začuda mi vsak večer preljubi arnes.si pinga okoli 1 sekunde. Pa se potem spomnim če kje v ozadju ne teče kateri od 'dolpotegov' - ko izklopim BitComet in mulo pade ping na 31 ms, google.com okoli 91 ms.
Dajte tisti ki jamrate nad slabimi povezavami malo to preverit. Sem šel malo testirat in vidim da četudi je dolpoteg < 40K in nalaganje gor < 10K je ping še vedno precej slab. Izpita iz rač. komunikacij še nisem naredil a mi je stvar po eni strani kar jasna smile

A sem že povedal da je promet najbolje kontrolirati z http://www.netlimiter.com

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Normalno... Kot je že Anžej napisal je veliko odvisen  promet od pinga. Najbolj nam ping naraste če kaj uploadamo, do 1/3 uploada se naj nebi poznalo veliko, vse kar je več pa takoj primer 1024 kbps je 128 kB/s torej pri downloadu še ni takšen problem. Problem nastane pri uploadu, 256kbps je 32 kB/s torej je 10 kB/s že skoraj 1/3 vsega uploada, ki ga imamo na razpolago.
Net limiter je fajn stvar za takšne zadeve, vendar, če bi ga vsi uporabljali, si predstavljate en dolpoteg 700MB pri 1kB/s???

16

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Saj to je jasno, ko zadevo testiramo morajo biti vsi DL programi izklopljeni. Najbolje to preveriš če v konzolo napišeš "netstat" kar ti pokaže trenutne IP povezave, katere ne smejo tečti, kajti takrat je test realen.

Anžej, na liniji so bile in občasno so motnje, kar so priznali tudi pri SIOLU, ampak ker pač ni bilo pritožb glede tega, pač niso sami preverjali, ker itak imajo ogromno težav na svojem omrežju, sami tega niso popravili (obljubili pa so da bodo, samo kdaj ne??). Trenutno kr spremljam zadevo in težave se dejansko pokažejo ob kritičnih urah, ko je na omrežju največ uporabnikov, enostavo pa zato, ker so porti na naši centrali po domače premalo odprti in pride do preobremenjenosti. Seveda zadevo kr tako med s"surfanjem" ne opaziš, tudi pr DL ne, je pa problem pri igranju iger, kjer pač zadeva preveč
"lagira" in je full moteče.

LUKA

17 Nazadnje urejal piko (06.01.2006 11:02)

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Poslušajte glede tega a še vam kr po domače rečeno zajebava
pol napišite pa bomo probali enemu rečt ko dela na telekomu

že res, da svet sloni na mladih, vendar velja tudi; "bez starca nema udarca"..

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Zdaj že pri meni zajebava povezava, pa sem prej imel vedno mir. Včasih kar naenkrat vrže ven in se en čas noče povezati. sad

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Kaj češ,pač Siol!! roll

Re: ADSL problemi v Lovrencu

Pinging 193.189.160.11 with 32 bytes of data:

Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=164ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=46ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=107ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=136ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=195ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=115ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=65ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=91ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=148ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=159ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=126ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=58ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=63ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=79ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=66ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=185ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=155ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=147ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=173ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=83ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=138ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=54ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=61ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=56ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=193ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=59ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=83ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=109ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=115ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=116ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=127ms TTL=249
Reply from 193.189.160.11: bytes=32 time=72ms TTL=249

Ping statistics for 193.189.160.11:
    Packets: Sent = 32, Received = 32, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 46ms, Maximum = 195ms, Average = 110ms
Control-C