Tema: Maje tumarije
Zodnč sn po dovgem cajti šov molo v targ pa so se ludi kuj menli diri je toti butalc. Eni so rekli da toti mare bt en pometn later, eni pa, da je toto en tumast. Tej pa čisn prav vedev ko pa kaj. Me je blo prav špat. Zaj sn pa molo študirav, pa bom vam tej pa tej napisav koko majo prigodo. Vte, jih je kuj dosti. Sn že marsikeka skozi dav. Ne pa tak, ko eni na toti klepetalnici. Al ti da erik pa rokoo pa anžej pa toki. Kne vas šinfam, saj ste vs vredi pubeci. Samo včosih pač keri koko brezvezno blekne vun. Zaj pa tej vam bom povedav kak sn šov zodnč v gošo drove delat.
Rdečo bele merkacije
Da vam povm, ko se mi je prejšni kedn naredlo. Som sotan je mev parste zmis. Zej je ži keko teko bol ljepo vreme, pa sn jas reko, da grem molo v gošo. Drove je treba že spamlodi delat. Vte, mom ni moli kanc goše, nč kaj vlko. Tej pa jas vzemem svajo storo muturko pa plo pa jo začnem brusit. A mi ni ta kanalja všla z roke pa sn se vrezav. Či blo hudiga, sn se vhcav gr pa je pomogalo. Vprošajte store ludi koka vredi rcnija je toto. Vsok vam bo isto povedav. Samo kne pomoga, če na direm drugem toto delate. Enkret je mojga soseda pes šavsno, da mo je celo nago razporal. Pa sn jas se mo vhcav gr, se mo je vse zagnojilo. Koma so ga rešli. Pac povem al ti da. No, tej sn pale vzev majo štilarco pa šov v gošo. Preti den je pa tak biv revirni tam, da je drive zamerkal. Tej sn pršo v gošo pa mi je čudno blo, ko so to neke čudne merkacije. Toke bele pike pa erdeči krog okolo. Pa sn mislo, da je pač biv molo fajhn toti revirni. Vte je biv že bogi, ko je pršo, pale je pa še pr mni dvo litra mošta spiv. Šnopsa mo čisn htev ekstra dat, ko je biv z avtejom. Pale si bo pa ti terc kaj naredo pa bom jaz kriv. No, tej sn pač zakurblav moturko pa začev podirat ni debev bukavc. Je mev pomaje tam ne štiri kubike. Fajn se mi je zdelo, ko so ble vse dreve zamerkane ob stezi, da čisn rabo lozit po koki ostrogi. Da vam povem, sn podarl pet driv. Tej pa pale, ko sn še zohno drivo klesto pride do mn neki slok later. Pa toke palce za skijat je mev, se mi je čudno zdelo. Sn ga vprošav, ke mo skije pa či keka zot reko. Mev je pa skoro iste gujzere gr ko jih mom jas. Kuj naenkret se je later razpizdo, pa mi reko ko se jas grem. Saj ne vm ko vse mi je zrekav, ko je biv jezn tak, da se je peno. Jebemti, da sn se vredi vsrošo, da mi je mnda molo v goče všlo. Tej sn rajši kuj z muturko ga molo zastrošo, pa je tak bejžav s tstimi slokimi nagami dovta po goši. Bi mo jas že pokozav. Vsokimo se pa kne pustim zajebavat. Kum bi pa tej pršli, da bi te vsok mandlc zajebavav.
Drugi den sn pa mislo, da bom lehko molo bolj dovgo spav. Sn mev musklfiber od tote muturke. Pa še pozno sn du lego, ko mi je maja bobnca postla, da sn jo molo po koleni čohav. Je rekla, da si baj zaslužim, ko sn biv pridn. Pa zima je bla dovga, pa čisn prav keka delav, tej pa čisn navojen. Pa mlod pa tod nisn več. A ni že vjutro navsezgoda ni hudič tovko po durih. Tej sn celi tamušn ofnal duri. Evo ti ga prokletiga sotana slokiga na pragi. Zaj pa či biv som, je mev nih por ludi sebo. So me začeli neka napodat, da sn jim neko planinsko pot federbal. Toke bol fine beside so zbirali, čisn prav zastopo. Pale pa sn ču, da mi čejo neko kazn napisat. Vte sn kuj širhakl zagrobo pa začev mohat okolo sebe. Tak so leteli po hofi, ko ne vinske mušice. Bom jas jm že pokozav. Na maji zemli me pa čebo doj zajebavav. Pa v maji goši tod ne. No, če vam čist odkrito povm, da sn mnda res šov molo čez majo mejo podirat. Samo, če pa tak vs to pr nas tak delajo, tej sn pa mislo, da lehko jas todi.