1 Nazadnje urejal Pohorc (09.10.2015 21:33)

Tema: Windows 10 in ostalo

Moram priznati, da so mi Windows 10 zelo simpatičen operacijski sistem, vendar:

-    Nekateri stari programi, kljub možnosti »Združljivost«, ne delajo, tudi tisti, ki so delali v 7 (o 8 ne bi rad govoril, ker je to res slepa ulica).

-    Včasih smo poganjali »prastare« programe s pomočjo« windows  XP mode« (tako sem jaz iz nostalgije prešpilal vse stare » Age of Empires« in seveda »Half of Life 1«! Vendar Windowsi 10 ne poznajo nobenega modula, ki bi nas povrnil 10, 15 let nazaj.

-    Kar je pa posebej zaskrbljujoče, pa je to, da smo menda s tem, ko smo si pustili namestiti Windows 10, tudi podpisali pogodbo, da na naših računalnikih ne bo nobenih »piratskih datotek«.  Vsi že nameščeni programi za ogled videa, piratskega blokirajo po 5 minutah, ravno tako počne to BS player. Včeraj sem si želel ogledati film, celo uro sem se zafrkaval s tem problemov, na koncu pač spoznal, da bom moral za ogled filma namestiti program firme, ki nima pogodbe z Microsoftom. In sem ga dobil: GOM Player.

Pravijo, da bo sploh konec naše »razuzdane ere« na internetu. Internet bo vse bolj nadzorovan, ne samo glede »piratskih vsebin«, tudi glede tega, kaj govoriš in pišeš. 

O tem imam zelo razdvojeno mnenje!

Re: Windows 10 in ostalo

@Pohorc,
jaz sem ze zdavnaj zakljucil z microsoftom. Odkrito povedano mi nic ne manjka. Morda je cas, da se poslovis od MS?

3

Re: Windows 10 in ostalo

@Dreamboxer

Saj imaš prav, problem je v tem, da sem jaz osebno len in konformističen uporabnik, pri katerem izrazito velja, da je navada železna srajca. Že pred leti sem se včasih igral tudi z Linuxom, seveda vzporedno, za vsak slučaj pa imel tudi nameščene Windowse. Tako se mi zdi, da če hočeš imeti Linux, potem se moraš za to odločiti z dušo in srcem. Pa uporabniki Linuxa dobro vedo, kaj hočejo, jaz pa o tem nisem povsem prepričan. Včasih me je še veselilo sprejeti kakšno novost, sedaj sem pač tak, da se mi še enostavnih navodil za uporabo ne ljubi brati. Takšno strategijo so sedaj ubrali tudi pri MS: ne nadlegujmo ljudi s pretiranimi novostmi in revolucionarnimi obrati, vse naj bo »ziher-trotel«, tako jih bomo imeli še lažje pod  kontrolo in jih navezali nase. Res je, iz tega začaranega kroga stopiš samo z osebnim angažmajem, upam, da ga bom takrat, ko bo prekipelo, zmožen tudi sam.