Tema: Windows 10 in ostalo
Moram priznati, da so mi Windows 10 zelo simpatičen operacijski sistem, vendar:
- Nekateri stari programi, kljub možnosti »Združljivost«, ne delajo, tudi tisti, ki so delali v 7 (o 8 ne bi rad govoril, ker je to res slepa ulica).
- Včasih smo poganjali »prastare« programe s pomočjo« windows XP mode« (tako sem jaz iz nostalgije prešpilal vse stare » Age of Empires« in seveda »Half of Life 1«! Vendar Windowsi 10 ne poznajo nobenega modula, ki bi nas povrnil 10, 15 let nazaj.
- Kar je pa posebej zaskrbljujoče, pa je to, da smo menda s tem, ko smo si pustili namestiti Windows 10, tudi podpisali pogodbo, da na naših računalnikih ne bo nobenih »piratskih datotek«. Vsi že nameščeni programi za ogled videa, piratskega blokirajo po 5 minutah, ravno tako počne to BS player. Včeraj sem si želel ogledati film, celo uro sem se zafrkaval s tem problemov, na koncu pač spoznal, da bom moral za ogled filma namestiti program firme, ki nima pogodbe z Microsoftom. In sem ga dobil: GOM Player.
Pravijo, da bo sploh konec naše »razuzdane ere« na internetu. Internet bo vse bolj nadzorovan, ne samo glede »piratskih vsebin«, tudi glede tega, kaj govoriš in pišeš.
O tem imam zelo razdvojeno mnenje!