Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Strani nazaj 1 … 72 73 74 75 76 … 83 naprej
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012
Včasih je bilo kolo pravo bogastvo in zgleda, da so imela kolesa registrske številke. V ozadju Tarjenkova hiša pod Breznikom, ki je, vsaj na otroke, delovala zelo skrivnostno kot tudi njeni štirje prebivalci. Znano je bilo, kako je Dolf govoril svojemu staremu konju "Šani, kene še carkni.".

TAKO SO SE FURALI VČOSIH IN ŠE DANES!

Na sliki Andraž in Luna.
in kako so praznovali včasih in še danes.....

G. Janez Oblak - zlatomašnik (verjetno).

G. Janez Oblak, njegovi sestri Micka in Mina & Co.. Vsi vemo, kako pokončen mož je bil, zaveden, trmast, ogromno je naredil za kulturni razvoj Lovrenca. Verjetno je to njegova zlata ali pa biserna maša.

Tu pa ni več sestre Mine. So pa njegovi rojaki z Gorenjskega.

Poslala bom še nekaj slik lovrenških igralcev. Ne vem, katera igra je, morda jo je prevedel g. Oblak......

Na vseh slikah je tudi moja mama, ko pa se je kje pisalo o ljubiteljskem igranju v Lovrencu, pa so jo pozabili....

Igrali so Miklovo Zalo, se vidi po oblekah, maja 1931 si je to igro ogledalo čez 400 ljudi. Ne trdim pa , da je fotografija ravno iz te predstave. So jo večkrat ponavljali. Z imeni nastopajočih pa je velik problem. Pred I. svetovno vojno so jih v časopisih še omenjali, potem pa samo režiserja. Lovrenško Bralno društvo je imelo celo svojo kroniko, tam bi bila imena nastopajočih verjetno navedena. Kam se ja te knjiga izgubila, ve pa samo Bog.
Pohorc, moja babica je nastopala v tej predstavi. O tem nam je zmeraj veliko pripovedovala. ![]()
Še eno sliko sem našla, so bili pa aktivni; škoda, da se nisem več pogovarjala z mamo o tem, ko je bila še živa.

Tukaj sem nova, tudi v Lovrencu sem nova prebivalka. Prebiram vaš oziroma naš forum in vsaka čast zelo zanimivo in poučno. Najbolj pa me zanima SLAVNI HOTEL JELEN od zunaj slik koliko ti srce poželi kak pa je zgledal od znotraj? Če bi mogoče gdo še našel kako sliko na podstrešju bi bila zelo hvaležna če bi jo pokazal meni in širši javnosti. Menim da nisem edina ki ne ve kakšna je bila notranjost. Hvala v naprej
Pozdravljena v Lovrencu! Mislim, da se pravi odgovor na tvoje vprašanje skriva pri glavnem mojstru teme Včosih je blo pa tak..., Maksu alias Sekirci, nekaj o notranjosti Jelena je že objavil, ne bi me pa čudilo, če ne bo spet sledil rafal fotografij, po katerih sprašuješ.
Orli iz leta 1924.

A so to tudi Orli? To je prava koreografija, kako so se postavili....

Še malo, pa gremo na morje.....

Županova bajta pa je bla samo kup drov ![]()
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak..... arhiv 2009-2012