Prisrčno pozdravljeni vsi skupaj. V nadaljevanju sledi moja predstavitev, kjer se bom predstavil kot kandidat, ki kandidira za člana občinskega sveta občine Lovrenc na Pohorju. Jaz sem užival ob pisanju, upam da bo tudi komu od vam všeč.
Kako naj vas prepričam, da mi daste svoj glas? Torej, če mi uspe postati svetnik, vam obljubljam sledeče stvari: zgradili ne bomo samo en dom za ostarele, ampak kar dva. Ceste bodo porihtane kot se spodobi, povsod bo alsfalt. Planiram narediti alsfalt tudi po vseh travnikih in gozdovih. Skozi Lovrenc bi zgradili avtocesto ter progo za tramvaj. Potegnili bi vodo iz Kopra, da bi v Lovrenc dobili morsko vodo. Na ta način bi lahko imeli tudi prvo kopališče z morsko vodo na pohorju. Zgradili bi letališče in imeli možnost letati po celem svetu. Naredili bi tudi živalski vrt, otroci pač imajo radi živali. Zgradili bi največji stadion na svetu, ki bi sprejel do pol miljona ljudi. Vsak vikend bi imeli živo glasbo, s samimi legendami svetovne glasbene scene. Poskrbel bi, da bi mesečno vsako gospodinjstvo dobilo vsaj 500 eur, kot zahvala, da živijo v tej prelepi kotlini. Poskrbel bi tudi za smučanje. Začeli bi z obnovo vlečnice in jo širili vse do Klopnega vrha ter se povezali z Roglo. Računam, da bi vse skupaj imeli 120km prog za smučanje. Organizirano bi bilo tudi svetovno prvenstvo v smučanju. Športno dvorano bi preuredili, da bi sprejela vsaj 100 tisoč ljudi, da bi se lahko tam odvijala večja svetovna tekmovanja. Zgradil bi se tudi kompleks hotelov, apartmajev ter ogromen prostor za kampiranje. Računam, da bi lahko sprejeli do miljon turistov. Pritiskal bi na delodajalce vseh lovrenških zaposlenih, da se jim zmanjša delovni čas na štiri ure, plača pa potroji. Vizija pa je, da bi na koncu bili vsi zaposleni na občini. Položnic se več nebi plačevalo, živila v trgovinah bi bila zastonj. Gostinci bi točili zastonj pijačo in vsi bi lepo živeli do konca svojih dni. Ultimativna želja pa je, da se v prihodnosti Lovrenc odcepi od Slovenije in postane samostojna država.
Dobro, šalo na stran... Sem Rok Urnaut in ne obljubljam ničesar. Do zdaj smo poslušali samo prazne obljube, zato pa tudi sam nebom dajal obljub. Saj vsi vemo kaj so glavne stvari, ki ste morajo v našem kraju spremeniti. Luknje na cestah se vrjetno vidijo iz vesolja, zato je samoumevno, da je to treba popraviti. O Mariborskem vodovodu brezveze izgubljati besede, da je bila to zelo zelo zgrešena investicija. Sredi pohorja Dravska voda? Pa lepo vas prosim no... Pustimo zdaj to. Vem eno stvar; če mi uspe se prebiti v občinski svet, se bom trudil, da se stvari delajo pošteno in izključno samo v korist našega kraja. Veliko dejavnikov je, ki so odločilni za prihodnost našega kraja. Najbolj pomemben dejavnik je, da dobimo novega župana, ter da se zamenja večina obrazov v občinskem svetu. Ko bo vse to urejeno, lahko šele začnemo razmišljati o spremembah. Vsi so imeli priložnost, pa se žal niso preveč izkazali. Sam se zanašam na svojo zdravo kmečko pamet in občutek za poštenost. Preprosto ne znam biti nepošten, dvoličen, hinavski itd... Vedno povem kaj mislim in tudi stojim za svojim mnenjem. Sem kar dosti pisal po klepetalnici in si zaradi izražanja svojega mnenja, tudi prislužil ovadbo od našega sedanjega župana. K sreči je sodišče vse skupaj ovrglo. Skratka, res si želim postati Lovrenški svetnik, ker vem, da bi lahko dosti doprinesel k razvoju našega kraja. So me ljudje spraševali zakaj ne kandidiram za župana. Čisto preprosto - ker se ne čutim dovolj sposobnega. Se pa čutim sposobnega, da zasedem mesto v občinskem svetu. Morda mi manjka malo več izobrazbe, vendar po drugi strani pa vas vprašam, kako je možno, da v parlamentu sedijo sami doktorji in magistri, pa nam gre vseeno tako slabo. Svet je nastal na zdravi kmečki pameti in tega žal dan danes marsikomu primanjkuje.
Kandidiram na listi Davida Kranjca pod številko sedem (7).
Rok Urnaut