Pohorc, razumi moje besede tako kot ti paše. Jaz cenim oba kandidata, tako Lea kot Markeja. Spoštujem ju še toliko bolj, ker vidim, da znata in zmoreta tudi v tem predvolilnem času obdržat korekten odnos. Imam pa svoj pogled na ta predvolilni čas. Vem, da bo zvenelo idealistično, vendar taka sem. To bi moral biti čas debat, okroglih miz, z več povdarka na programih. Morali bi znati prisluhnit eni drugim, se dopolnjevat, skupaj poiskat možnosti in rešitve. Ni mi všeč, ko slišim razloge, zakaj bo nekdo izbral kandidata: »zato ker v občinski blagajni itak ni denarja, človek pa rabi ta mandat do penzije«???? Pa ni občina socialna ustanova, še manj dom upokojencev. Opažam, da veliko ljudi ta predvolilni čas ne zanima. Ne berejo programov, ne gledajo soočenj in jim je čist vseeno, kdo nas bo vodil. Pa vendar se ravno v takih volilnih okrajih pričnejo zgodbe, ki jih potem spremljamo v parlamentu. Ne zanima nas delo občine, ne zanima nas delo vlade, ne izkoristimo prilike, ko imamo pravo na odločanje, potem pa, ko se nam kaj zalomi, bemtimo po ta istih ustanovah. Saj pa nam te ljudi ni nihče vsilil, sami smo jih izbrali. Vendar neodgovorno. Sreča, da ste na Lovrenčanu zahtevali odgovore na vprašanja, ki nekako zajemajo pereča vprašanja in dajejo možnost vpogleda, kako gdo razmišlja o različnih tematikah. Drugače bi o programih zvedeli bore malo. Marko je svoj program objavil v časopisu in ima predstavitev programa v nedeljo z možnostjo debate, Leo ima svoj program lepo objavljen na spletni strani in ga je na soočenjih tudi lepo predstavil. Potem so tu še kvalitetna razmišljanja Ljudske stranke, tudi pri Davidovi listi se najde kakšna uporabna stvar. Obstajajo pa tudi stvari, ki me kot volilko prav žalijo. Smo volilci res tako neuki, da nas je moč zapeljati s stavkom: » zagotovili bomo 100 novih delovnih mest na podlagi okoljevarstvenih in socialnih projektov«? Tak stavek je brez temeljite razlage in konkretnih rešitev prava puhlica. Odkod številka 100? Zakaj ne 99 ali 115? Programa g. Manfredeja še nisem videla, če ga je kdo kje zasledil, naj me prosim razsvetli. Ja, te dni se bo veliko proslavljalo na projektih, ki so nastajali pred cca 10timi leti. Kje pa je vizija za naprej? Mar nas res ne zanima, kako bo poskrbljeno za naše šolarje, kako bo poskrbljeno za naše upokojence, podjetnike, kmete, kako bomo mi živeli v našem kraju? Naj vam povem na osebnem primeru, zakaj bi nas moralo zanimat: ko sem se pred leti odločala postati samostojna podjetnica, sem bila na predavanju v Mariboru edina v skupini kakih 20 oseb iz različnih občin, ki kot podjetnica nisem bila deležna subvencije občine. Omenjeno subvencijo so dobili občani Ruš, Selnice, Maribora,... In takih stvari je mnogo, na različnih področjih. Zato bi nam moralo biti mar. In zato bi morali brati in poslušati, kaj kdo ponuja in koliko realne in argumentirane te ponudbe so. Zato mi ni mar za različne gulaže v tem času, ker jih prebavimo že naslednji dan, slab program pa prebavljamo štiri leta in še dlje. Maš pa Pohorc prav: bolje je kaj naredit, kot pa uprizarjat proslave iz časa komunizma.