41

Re: Maje tumarije

Ja Terna, bi bilo zanimivo to z liftom, bi lahko županu (kipu seveda) v glavo pogledali, pa tudi, kako se iz te glave vidi zunanji svet. Marsikaj bi bilo pojasnjeno.

Butalc, ti si res prava popestritev, za ''joškomobil'' pa dobiš čisto desetko. big_smile
Kok kip boš pa naredo? Lesen, al iz kameja?

43 Nazadnje urejal Butalc (23.04.2015 13:40)

Erik lesen kip bo. Vun z hrosta ga dilam. Da ti povm, da sn toki debev hrost podarl, da je mev tam nih dvanejst kubikov. Sn mislo, da je potres, ko je podo natle. Je pojohav no mlodo hojo, kuj tak špricnlo je bek od je. Sn tak mev sriečo, da me ni revirni dobiv, ko sn spt v državnem podirav. Pa sn ga na finto dobiv. Jas sn jo du potegjen. Sn tak nih dvesto metrov spredan, ob cesti, nastavo no pletenko mošta. Pa ko se je prpelav, je biv za ne tri ure dober, prej ko je vse spiv. Tecajt sn pa jaz drievo že domo spravo. Gr na pej sn pa stelo nametav pa zemlo, pa se sploh kne kaj vidi.

Toto z liftom se mi pa tak kne zdi boga ideja. Tak momo zaj lift na občini, pa bojo še pač gtan vluft naredli, da se bo vozo. Tej bom pa naredo votlo bučo, pa je žiher še koka gostilna na varhi. Da se ludi molo du vsedejo pa koko rečejo. Marija kak fajn bo, ko bomo noter v županovi čelinki sedeli pa kafe pili. Pa vuntan gledali toti noš liepi šentloranc. Občinari bojo pa pali tam noter javznali, da čebojo rabli več tam spodan bt, da jih vsok vidi, ko mlotijo jesti.

Helena, ti tak čebi zastopla, če bi bi lehko v županovo bučo pošpegutla. Mi toki navodni ludi kne zastopimo toko. Zato pa je bulši, da kne kur keka rečemo, ko tak vemo, da čimamo nikolo prav. Toti noš župan je pa jo bol pometn, ko mi vs skop. Res da. Zodnč sn ga videv, ko sn biv v Rušah v Tuši, da je tam z Merkator pika kartico plačuval. Pravi je toti noš župan, pa kak je later ceglav. Enkret ga je modras pikno, pa je mnda trojalo ni tedn, da se je motrav pa tarpev. Pale je pa šele carkno, bogi modras.

Grem zaj naprej toti kip delat, da bo čimprej fertik.

44

smile Vem, da ne bi zastopla, malo me pa le firbec matra. smile

45

ENA JOGERSKA

V storih cajtih sn biv ries strastn joger. Ciele noči sn biv goši pa jogav. Pa ko smo meli skupne jage, tsto je blo najbol lušno. Kek smo se mi prerežoli drug drugemu. Durh marš smo se neka bockali med sebo. Pozimi smo vjutro zmierom ruknli nih por šnopsov, da nas ni zeblo. Poleti pa smo pili, da nam či blo hica. Vlička pa v jeseni pa kuj tak, ker nam je pasalo. Da pa vam povm, da moj šnops so meli vs najbol rodi. Kak so ga rodi pili, prav liepo jih je blo gledat. Eni so že tak kuj vjutro obležoli pa sploh čiso šl jogat pale. Eni pa smo se borili ko partizani. Bol ko se nam je smotlo, bulši smo bl.

Enkret smo kimlera jogali. Pa sn ga jas slediv ž ni dve uri. Nevm točno keko je bla ura, pogn je še biv. Pa hodim jas po nem bregi, tiho sn biv ko mš. Evo, vidim jas tam kimlera, ko se pose. Nalodam jas moj gvir pa poknem. Či blo keka. Sn še enkret fstrelo za vsok slučaj. Kuj naenkret mne kimler fstreli nazaj. Mi je blo čudno, kak tej če kimler met gvir. Pa če bi že mev gvir, doj ga je naučiv strielat. Pje, je blo toto mni fejst sumlivo. Samo jas se mu čisn posto, pa sn še enkret pokno proti jemu. Tej sma se strielala dokler noma ni patronov zminkalo.

Vda, pale pa tej grem gledat, ko mi ries či blo kur keka jasno. Pa vidim mojga prjotla jogra, ko je bučo tišev noter pod ni hojin pej. Tej sn mo povedav, da sn tak jas kriv, da sn ga zamejav za kimlera. Či biv jezn name. Ni biv zamirliv člavek. An todi ni vedev zako je zot na mn strelav. Sn vzev vun z rugzoka šnops pa sma ruknla vsok ni štamperli, pa si dola roko pa šla naprej. Tsti den ni keri keka dobo. Jas še tak kne spomnim, da bi kado diri kaj fstrelo. Jas še tak čimam koke trofeje. Samo jogam pa rat.

Tokih jogerskih tumarij mom še volko na lageri. Mev sn enga pesa, Dojko mo je blo jme. Za gonit žvod sn ga mev. Samo či kaj dovgo gono, ker so mi ga fstrelili. So misli, da je divja sveja. Nisn zamiro diremo, sn tak som kriv, zako pa jim šnops divlem. Bolš da pesa poknejo, ko pa mne, a ne da. Od totih jogrov, ko jih poznam, tak doben či mev dolgo kokiga pesa. Sn enkret biv molo hudabn, pa sn majo bobnco nahecav, da je šla žvod gonit. Je pa či diri zamejav za kokiga divjiga prešiča. Še bežoli so vsi, ko so misli, da medved pride, ko je tota maja bobnca tak nurla po goši. Samo vte, jo mom fseeno rad, čeprav me durh marš jezi. Bi mi blo žav, če bi jo diri fstrelo tej.

Če po pravici povm, mni se žvod tak smili. Se mi dopode, da kne nikul kaj dobim. Včosih rajš namerno nemo fstrelim, da pale boga žvod lehko vgre. Mni se dopode, da se družimo, pa da se momo fajn. Zaj pa tak že por let čisn več joger. Je biv enkret en tumast inšpektor, pa mi je gvir bek vzev. Je biv pa ti avšenk tak du potegjen, da je parvo som šnops rukno, pali pa povedav, da je inšpektor. Vda, sn mogo pihat v tsto prokleto frulico. Je reko da šnops je dober, samo baje čebi smeli pt pa jogat. Pa mi je kuj vzev gvir. Pa še celo flošo šnopsa. A si morte mislit. Saj mo dom prav. Se prehitro derimu keka naredi. Samo či mi pa blo najbol jasno zako pa tej an lahko pije. Jemu pa dobedn kne more keka. Toto pa spt či prav.

En lovski pozdrav fsem kop. Jogri, vi pa le po pometi v goši, da se vam čebo isto naredlo ko mni.

46

VART

Nes sn spt ries biv pridn. Sn bobnci maji cieli vart zaštehav. Sn že vjutro zgoda začev, pa sn štehav ta do večerke. Pje, je bla cofridna. Neco bom pa žiher zravn je du lego. Kak se mi dopode, ko se bo stisnala co k mni. Samo tak čem mogo si keka začet z jo, ko sn preveč zmotran od tote šteharije. Nimama moliga varta. Srieča, da sn jas tok mačn later, pa mi kuj nado toko delo. Mom toke fajn viele, mi je en s fabrike prneso jh. Skor some štehajo, toke fajne so.

Maja bobnca je pa pali kuj nasjola zoda tote jene salote, pa kloboh, pa repincl, pa žinitleh pa ne vem kaga narca še fse. Pa toki neki čudn paradajz. Mo sedom tokih narezlanih listov, pa tok smiešn duh. Je riekla, da so ji z amsterdama prpeloli flonce. Jas tak kne vm ke je toti amesterdam. Mare bt neki davč. Pomaje še naprej vun od morpoga. Jih je pa tak ohtala, pa skarbela za jh, ko so bl še bol moli. Sn ji mogo prav toko leseno amoro skop zbt, da je tam not jih mela. Pa skoz jm je luč vužgvola, tak ko nim pišetom. Toto bo dober paradajz, da vam povm. Koma čokam, da bo mev kaj gir.

Saj je že lonika mela toti paradajz, pa so noma fse pokrodli en večer. Je rekla bobnca, da sn jas vuržuh, ko čisn vredi ograje okolo naredo. Se mi je čudno zdielo, zako so šl pa toke flonce krodli, ko še tak čiso mele keka gir. Sn pale šov, pa sn na placi kupo štardeset kil paradajza, pa či bla cofridna, ko sn ga domo prneso. Je rekla, da toti či tok, ko pa je biv tsti jen. Totim bobncam pač nikolo ni nč keka prav.

Drgoči mo pa maja bobnca frajt po zemli šturat. Ciele dneve je pal na totem jenem varti. Pa keko se ana soma sebi prereži. Tak jo je liepo gledat ko vart pleje, pa si paje zravn. Včosih še pleše soma s sebo. Al pa motko vzeme v roke, pale se pa suče z jo. Samo mare bt boga srota na neka alergična, ko mo zmierom toke erdeče očiese. Marsidoj si misli, da maja bobnca pije, da je skoz toke dare vole. Samo jas še čisn videv, da bi kado keka ruknla. Ries je pridna. Jo marm pohvolit. Samo preveč diela na totem varti, pa ji pali čisto cuker pode. Ko pride v bajto s tstimi kavnimi očiesami, pa jo če hladilnik okolo obarnt. Se spomijam no kret, je celi protfon močnika soma zmozala. Pa zlo dober močnik naredi, samo jas tak kne dobim keka bek ponavadi. Če ji keka natle pode, tsto jas zmožem, astolo pa vse ana zmože. Ko tej čm, pač tak je.

47

KRESOVANJE

Vlko vas že tak ve, da moj grunt, to na erdečem bregi ni tak moli. Ni volek, ni pa moli. Pa goše mom lih prav, da lahko som vse sfolgam. Da sn dober gospodor mi či trieba poudarjat. Me je enkret celo toti noš minister pohvolo, ko je biv to. Ni mogo verjet kak spucano mom po goši. Stela je zmierom liepo skop zmetona, vsoko drievo ko poderem, pali zoda nasadim dvi mlodi. Pa ries čisto vsoko paklešo vun spreglam. Tak me je moj pradeda učiv. Bog mo daj daro.

Enkret na leto mom pa zmirom akcijo, ko se ries co spravim tak ko treba pa spučem gošo, da je bol čedna ko marsikera bajta. Toto zmierom dielam pred parvim majnikom, da momo pali tok volek kries. Še koko drivo reskiram, da pali kries bol dovgo gori. Da ni kuj pov ure, pale pa marjo lodi domo jt. Da vam povm, enkret je moj kres garev tri dni. Jo, kne se zejebavlem. 40 kubikov liesa sn gr zmetav. To je skoro teko, ko jas žiher v cielem lieti posečem. Zaj me že tak keko teko paznote, pa vete, da se sn jaz iznajdliv ko som sotan. Tote drieve tak čisn v svaji goši podirav, tak tumast pa spt čisn. Samo toto mare met nami astat al. Da me ne bo spt doj kriegav. Da vam povm kak sn delav toti volek kries.

En mesnc prej sn  se že loto, da sn dobiv zohn kop. V gošo sn pa zmierom bul na večer hodo, da sn vedev, da me čebo mogo doj čapnt. Teko, da je še molo sunca blo gr, da sn še molo videv ko sn podirav. Sosed moj je pa kuj sproti štrafav vun plohe. Pje, je later hiter. Čisn folgav podirat pa klestit. Kuj hitro sma mela liep kup. Jas sn samo vse na toke dvometerske kance zrezav, pali sma pa liepo zložla. Je blo ko iz škotle, da vam povm. Tokiga kriesa ni blo davč naokol. Tak ko sn vam povedal, da sn en mesnc skop vločo, tej vete, da či mogo bt neki moli. Pale na varh sn pa še store gume dav. Sn navločo vsega hudiča k bajti. Joj, ko se pali liepo čarno kadi. Maji bobnci se toto tak dopode, da kuj sovzna rota. Pa maja bobnca se molo kado dere. Še tej ko sn du z škegna podo, pa sn biv dvo kedna v špitali, se ni darla. Še dohtera ni poklicala, ker se je lih tej mnla z eno kolegico po telefoni. Sn se mogo som v morpog pelat k dohteri, da me je pregledav. mi je našteval, ko vse sn mev zlomeno, samo se tak čisn spaznav, ko mi pravi. Pale je pa rekla, ko sn damu pršo, ke sn tak dovgo hodo, da dama pa teko dela. Jas sramok pa cieli v gipsi, sn mogo parvo jt vart zaštehat. Še teko ni bla ta kanalja, da bi mi molo dohcimer zluftala, da me je skoro zalapnalo ko sn vrote ofnal. Me je melo, da bi zaj za na trac skočo du z škegna, samo da bi šov nazaj v bolnco.. Spoda so pa tak liepo skerbeli za mne. O, koke šikane sestre so ble. Pa prjozne. Fotrale so me, pa vmivale. Pa ko sn jo molo za koleno pošlotav, se mi je nasmejola. Toko bobnco bi mogo člavek met, ne pa toko, da durh marš neka naštiluje, pa me klafutne, ko jo molo pošlotam.

No, zaj sn se že molo zagovriv, da še vam povm o totem majem kriesi. Tak je garev, ko sn ga vužgav, da vam kne znom povedat. Pa pokalo, pa kadilo se bek, pa smardelo. Lubi bog kak tote gume smardijo. Samo kadi se pa liepo. Garev je pa tri dni. Tri dni sn biv zravn jega pa sn ga ohtav, da ne bi ogn kum všov.

Jas mom pa zmierom pali štant tam postavlen, pa mošt pa šnops vun tolam. Kne nikul keka kasiram. Mošt še mom tak lonski, pa se ponavodi že molo potegne. Pa či tak hudiga, tsti žlajm tak zmierom du poberem, če pa ga diri molo spije, mu pa kne keka naredi. Ponavodi pa tak fsokimo dom nih por šnopsov, da je molo tamošn, pali pa jm je tak fseeno ko pijejo. Enkret sn se zmoto, pa sn esih naliv, pa so vsi pravli kok dober mošt mom. Ciele bele žnoble so že meli, pili so pa fseeno ko smuki. Če je zastojn, lodi tak vse požerejo.

Ponavodi pa še z kerbidom strielam za parvi majnik. Dobim toke dvesto literske sode, pale pa lodam. Lodi božji, ko bi vi vedli kak toto fseče. Tak da se zemla spajtla. Mn je že moj deda učiv kodi se s kerbidom striela. Sn no kret naredo kop, pa sn pozobo, da sn si čik pržgav tam zravno. Vda, je poknalo, da sn mislo da mi bo čelinko bek ftargalo. Jas jo še ciela dvo mesnca čisn kur keka ču. Enkret je pa nas več blo, pa smo pokali. Pa smo no storo cisterno prvlekli. Pa smo nafulali noter mnda nih petdeset kil karbida. Pa smriekovih vej smo not nafulali, da je še bul fsekalo. Pa sn mnda vliv na dvo litra vade gr pale. Pali smo pa skop zaparli. Še pulvinil smo doli zmies, da je ries vredi zadihtalo. Pale pa vi kne vprošajte, ko sn jas šov pa sn toto vužgav. Toko dovgo ronto sn mev, da sn bul od davč pržgav. Ko je toto poknalo. Jas vam ries kne znom povedat kak je blo toto glasno. Mi smo jo samo stoli tam pa zijali drug drugiga. Noben ni kur keka rieko, samo goče smo si pa fsi mogli jt zamejat. Od tste dabe naprej smo še samo z onimi molimi piksnami strielali. Doš samo ni moli kanc kerbida not, pa špukneš gir, pa že pokne.

48 Nazadnje urejal Butalc (07.05.2015 00:57)

FITNES

Kak se mni dopode, ko vidim pubece da mojo frajt toti šport trajbat. Vse je bulši, ko pa da po gostilnah lozijo. Jas toto podpiram. Se mi bo ries dopodlo, ko bote dobili bol volek plac. Bom še jaz pršo koko kret gta, pa molo gvihtav.

Bi pa neka predlogal totim, ko mote toke volke mišice. Jas sn tod kuj daro nabit, za svaje liete sn v dari formi. Pa ceglav sn ko mloda močka. Samo pač zodnč me je v križi fsekalo, zaj pa kne murm več gnuja kidat vun z štole. Toti moj Drago teko naserje, da vam kne znom povet. Samo sroje mi dela po štoli. Dobesedno.

Zaj bi pa jas proso, tote ko ste v toti fiskulturi, če bi mi diri pršo pomot vsoki den, da bi skidav toti gnuj vun z štole. Nih trikret na den bi že blo treba, po koke štiri šajterge vun zapelat. Jas ries ne vm od ke se totimo bku jemle toti zohn. Vte koke kupe gnoja mom samo od jega. Pa sn gruntav, da bi jas mogoče keka zaslužo s totim gnujom, pa ga predav komo. Pa sn zodnč dav oglas na bovho, pa še či diri klicav, rozn enga inšpektora. Je rieko, če mom prjavleno, pa če je toti gnuj ries moj. Sn reko moj ni, teko jas v cielem živleji kne naserjem. S totim se je dolo vse fajn zmenit, či kaj komplicirav. Ni mi pa htev najbol verjet, da ries en bk teko naserje. Pa sn mev sriečo, da je Drageja lih tej pognolo, ko je an pršo v kontrolo. Vte ko je prmozav vuntan pr riti, pa taj po inšpektori. Pje, jas sn mislo, da me bo later namozav. Pa kak je smardev, jas ga sploh čisn htev pali v bajto povobit. Sn mo pa rieko, da če bo nucav, koko šajtergo gnuja, mo ga šinkam. Je kuj zamohno z roko, pa šov.

Zodnč no kret sn pa na bovši sejm pelav no prikolico gnuja. Da vam povm, da so kuj policijo poklicali. So rekli, da bom fse zasmrodo tam. Jas pa sn mislo, da tam se žiher fse prodova. Samo vam povm, od totiga Drageja drek ries fejst smrdi. Toto je ries neka zakamrona žvod. Tak študiram, da se ga bom mogo losat. Molo bom še počokav, mogoče pa pride k sebi. Klabose vun z jega pomaje tod ne bi ble dare. Edino da bi v pac dav meso, pa pali zelhat. Da bi molo toti smrod potegnlo vun z jega. Včosih ne vim a mom dihurja v štoli, al mom bika. Bom še videv, ko bom naredo z jm.

Tej pa liepo prosim, če bo diri mev kaj cajta, da mi pride pomot. Bom avšnit dav na mizo, pa molo mošta, pa bote vidli kak fajn bo. Pr mni dama ste vsi dobrodošli.

49

STOLETNA LIPA

Sn zodnč no jutro sedev na gonki pa kafe piv. Liepo sn se razkomoto, pa še ni čik sn si vužgav. Pa gledam jas dovta po ladini, pa vidim neke ludi kak ga mohajo gta v brieg. Pje, sn jas šov po rešpitin, da sn jih bulši videv. Vs so meli tste čudne palce, ko so za skijarijo, rugzoke, gujzere, pa vsega narca. Sn ni cajt jih še zijav, pa tuhtav kum ga mohajo. Čisn rabo dovgo, da mi je kopnlo. Na stoletno lipo ga mohajo.

Pje, sn si mislo, zako pa tej jas čebi sebo šov. Že tak daro dovgo čisn šov kum peški. Tej sn kuj pov čika du vgosno, kafe sn kuj na eks požarl, da sn si še celi jezik obhorav. Sn šov pa ofnav amaro, pa vun vzel moj stori rugzok. Totiga mom še vun od saldotov. Sn študirav, da si marm še neki javz sebo nesti. Sn kuj vargo zlhano klaboso v rugzok, pa ni prekl, štikl kruha, pa v čutaro sn si vade naliv. Pale sn še hitro letev v klet, pa naliv mošt v no pletenko, da bom žiher pale totim planincom fergunav molo mošta. Dom še toto pletenko v rukzgok, pa ga dom na rame. Pje, je blo daro težko za toti moj bogi križ. Sn si mislo, neka bom mogo vun dat, kne morm vse toto za sebo vločit. Tej sn dav vun prekl, klaboso, kroh pa čutaro. Pletenko mošta sn pa posto per miri. Dom rugzok gr nazaj. Jebemomilomater, je blo še kuj daro težko. Sn si mislo, toto moj križ čebo zdaržev. Ko tej čm zaj naret. Ja nč, molo mošta bo treba bek odlet. Pa sn reko, ko j*** vse skop, nem se več zajebaval, pa sn ga kuj rukno ni liter. Pale je biv pa rukzok lih prav težek. Sn si nabiv moj jogerski klabuk na glavo, gujzere obu, molo hajz papirja v žep, pa gremo noši. Aja, pa ni šnops sn še usput rukno, za muč.

Tej sn sopihav, ko sn se zagojav gtan od maje bajte. Da bi jo čimprej dobo tote planince. Sn jih videv, so bli že kuj daro pred meno. Sn šrojav za jemi, pa se či diri mevdav. Tej me že kne merkajo, sn si reko, pa sn še bol stopo. Mom kuj dober šrit, da vam povm. Včosih sn jo vsok kedn nekom šov peški. Na klopni varh pa nazaj sn pršo v mej ko eni uri. Švic mi je že od nosa kopav, samo čisn hejav. Marm jih dobit, da jm pokožem, da tok star later še mo kondicije. Samo za koko minuto sn molo obstav, da sn molo mošta rukno, da mi je dolo muč za naprej. Vedno bol blizo sn jim biv.

Tej sn prsopihav gtan do Kohovga križa, pa zijam okolo sebe, pa čisn kaga več videv. Ja kum pa tej so se mi skrile, te kanalje sloke planinske. Sn še molo mošta rukno, pa se zagnav gtan po gozni vlaki v gošo. Pje, mi je začelo neka burglat not v lampi. Sn mnda preveč mošta spiv. Teko pa zaj ž vm, da ko te po mošti požene, moš lih pov minute cajta, da najdeš plac pa se poserješ. Tej sn z eno oko zijav okolo sebe, ke je kok vredi plac, da bi du počeno, pa pač naredo tsto ko marem. Z drugo oko sn pa gledav, da čebi kok planinc lih tej prjuro nemo, pa me preseneto. Čisn več zdaržev, sn kuj tam za ni garm du počeno, goče du, pa akcija. Toto čebom pisav kodi je zgledlo, ker či blo liepo. Tak zašravfalo me vglavnem že dovgo či.

A niso lih v tstem toti planinci prjurli gtan po goši. Pa kodi so tej zaj zoda za meno, sn študirav. Še riti si čisn mev cajta vbrisat, kuj hloče sn gr potegno, pa skočo vuntan, pa se delav, ko da si spohejujem. Pride edn do mn, pa me liepo pozdravi. Je reko, da so čuli neko kruleje, ko da bi medved biv. Vda, me je blo špat povedat, da sn jas toke štime spušav ko sn srav. Me je še vprošav, ko pa tej tak smardi. Sn reko, a veš da kne vm, že som cieli cajt voham. Pomaje je koka carkjena žvod neki to. Sn reko, da je pomaje kok jozbec, tsti tak smardi, ko da bi se en posrav. Pale na mola bobnca hodi tam okolo, a ni noter v drek stopla. Je rekla, da toto mare bt od nekiga boleniga jelena, da je tak šisav. Sn kuj tiho biv, sn reko naj kuj grejo naprej, da bom si jas še molo spohejav. Sn počokav, da so bl že daro spreda, da sn si končno lehko rt vbrisav.

Či blo dovgo, ko sn tej končno pršo do tote noše stoletne lipe. Zaj je tak še samo pej tam. Sn dav pletenko mošta gr na tsti pej, pa sn reko, to mote pa pite. Pje, so bl freh. Niti dotekno se ni doj mošta. Sn mogo vse som spt. Kuj neko vado bi pili, tak ni čudno, da so vs tak sloki. Mi pa či jasno, zako so pravli, da je toto stoletna lipa, ko pa je bla 79 liet stora, ko je podla. So jo moj oča fsadili, ko sn se jas rodiv.

Ko sn hodo zot proti domo, sn mev še nih por postankov. Se mi je toti mošt molo zafrdresav. Pa še hajzl papirja mi je zminkalo, pa sn mogo improvizirat. Še nes se kne morem prav du vsest, tak me rt peče.

Pa pohvolite me molo, se mi zdi, da že molo lepši pišem. Sn biv zodnč pr eni bivši tovarišici, pa me je molo učila slovenščine. Tak ko nošiga župana. Molo še pa bom jas toke liepo govore mev, ko noš župan. Pa jas si jih bom som pisav.

50

Ne vem, kaj dela s tabo ta bivša tovarišica, vendar je napredek bil opažen že pred časom. Konkreten. Razen tega, imajo tvoje zgodbe rep in glavo, tako da ni nujno, da bi si pisal govore. Ti bi jih lahko tud vun z glave povedal smile

51

LEPTOP ZA DRAGEJA

Zej vam bom pa povedav kak sn jas pometn. Dragejo sn kupo toti leptop, pa sn ga naučiv, da si majle pošilama. Ries, da je rabo ni cajt, ko s totimi tumpastemi porkli bol težko tipka, pa je ni dve tipkovnici skop zlomo. Samo pale je pa kuj hitro pogruntav kak mare tipkat. Sn mo naredo račun na gmejli. Mo jme BkMlakuzar, geslo sn pa mo dav JasSnOblast666. Rajši to gr napišem, če slučajno kado pozobima.

Zodnč mi je paslav zvečer majl, pa je pisalo noter »fdsfkjssdhgsfdhtgjnmggsad«. Tej pa sn že vedev, da je ločn. Sn mo žgonkov skuhav, da se je ti sramok nažarl tak ko no prese. Marem ga zaj molo bol spitat, ko ga bom dav rezat, da bo vol. Bo mogoče pale molo bol k sebi pršo, ko čebo več mev jajc. Zodnč me je res raskuro, ko mi je spet všov, pa se po dreki volav. Spt sn ga mogo s kirherom prat, pa z drot piršto du čohat. Pale sn mo pa samo rieko: »Drago, zaj ti pa grejo jajce bek.« Sn ga kuj som mislo kastrirat, pa je bobnca vidla ko čem delat. Je rekla, da če jaz jemu odrežem jajce, jih bo ana mni. Čisn upal keka naret. Drago je nur, samo maja bobnca je dosti bol. Jas se v živleji samo dveh stvari bojim. Da bi se mi mošt potegno, pa maje bobnce.

Ko mi je pa zodnč no kret našpičo toti moj tumast Drago. Gr v drievo je splezav. Mni še nešn den ni jasno kodi mo je toto rotalo. No beberco je videv, pa je za jo šov gtan po drievi. Jas čisn mogo verjet svajim očisam. Pale je pa sedev na ni veji, pa sta se špilala. Sn ga klicav:«Drago, poj du. Grema v štolo.« je delav nazaj:«bruuuuuuuu.« Saj še mukat kne zno vredi ti terc bikov. Sn kuj muturko vzev, pa začev drievo podirat. Tej pa je videv, da či več heca, pa je som pršo du. Tej sn ga pale namozav, pa je spt kuj delav »bruu, bruuu.« Sn reko:«koki bruuu?! Muuuu se marš drt, saj pa si jo bk, nisi nek majmun.« Pale je še maja bobnca prnorla tja, pa me kriegala zako se derem, ko na krava. Pa sn še jas biv tepen. Proklet Drago, toti mi bo vse živce spiv. Sn mo dav pale kaznsko, da je bil ni kedn brez računalnika. Mu bom jas že pokozav.

Jas vam riesno povm, da tak butaste žvodi vi še čiste vidli, ko je toti moj bk Drago. Vas bom pale vse povobo, ko ga bom dav rezat. Bom speko tote jegove jajce. Samo so toke bol mole, ko je tok zakamron, tak da se prej najejte ko bote pršli k mni. Neka čudna varsta bika je toto. So me tak nasroli, ko sn ga kupo. Če bi prej toko vedev, ga čebi sposto noter v štolo. Kne valo, da an misli, da je glavni. Samo bo tak videv, ko pride žvinozdravnik.

52

Hvala ti Butalc za salve smeha. Prav pridejo v totih cajtih. Toto ohcet si pa tak slikovito opisal, da se mi zdi, tak kot da sem v cerkvi in čakam na ta slavni poljub, samo hišni bend si še zasučem na YouTube, pa je to to.
V glavnem, se že veselim novih nadaljevanj tvojih tumarij...saj vemo, kaj pravijo: v vsakem heci je neka resnice;) pa na zdravje do prihodnjič;)

53

Butalc,
hvala za smeh ob branju tvajih tumarij.
Rad sn jih brav, se smejev,... samo zodni dve pa mi nista preveč smešni. Meni se zdida preveč direktni, pa tud žaljivi. Pa nisn "tok sumljiv ko tvoj pubec" al pa član "Manfredizma".

Ostani rajši pri tvajih peripetijah z hobohom, merkacijo, planinskimi izleti..... saj tud tam znoš kaj med vrsticami napisat.   wink

PS: Boljši je da ne vemo čigav si, je tak bolj zanimivo.

Vse po papirih, nič po pameti! smile

54

Butalc! Vsaka ti čast. Meni je ta zadnja pa še posebej všeč big_smile Če bi bila dejansko poroka, bi jaz šel enemu od njiju kamot za pričo.

55

tpetric se popolnoma strinjam s tvojim pisanjem;žal eni še vedno uživajo v žaljenju..."pa neka jim je sretno"....

56

Butalc, tvoj zadnji zapis o Jezernikovi poroki sem izbrisal, ker je šel daleč preko meje dobrega okusa in spoštljivega odnosa. Če se greš satiro, kar mi je sicer doslej bilo zelo všeč zaradi rabe lovrenščine, naj bo to prosim brez imen in jasne prepoznavnosti nekaterih občutljivih ljudi zaradi katerih imamo garatirano težave. Še čas jim krademo, ko bi medtem lahko v službi delali kaj bolj koristnega.

57

Anžej, se strinjam. Butalc, ti pa prosim nadaljuj v starih tirih. Imaš vse, kar imajo veliki. Ostani preprosto Butalc.

58

Jas se v živleji samo dveh stvari bojim. Da bi se mi mošt potegno, pa maje bobnce.

Meni se pa ti ''preventivni'' izbrisi sploh ne dopadejo! Vpis naj bi bil žaljiv? Uporabljajo se imena? Imena javnih funkcionarjev, ki so tudi sami po sebi žalitev za nas krajane! Da se nekaj govori, dela pa drugo-mar ni to žalitev? Da se dela netransparentno - morda žalitev?
Butalc, ti samo, kar ti pade na pamet...
V tvojih postih preberem samo resnico in realnost našega kraja!

60 Nazadnje urejal Pohorc (30.05.2015 19:07)

erik črnko je napisal:

Meni se pa ti ''preventivni'' izbrisi sploh ne dopadejo! Vpis naj bi bil žaljiv? Uporabljajo se imena? Imena javnih funkcionarjev, ki so tudi sami po sebi žalitev za nas krajane! Da se nekaj govori, dela pa drugo-mar ni to žalitev? Da se dela netransparentno - morda žalitev?
Butalc, ti samo, kar ti pade na pamet...
V tvojih postih preberem samo resnico in realnost našega kraja!

No, čeprav se uporabljajo imena javnih funkcionarjev, ni treba na njih prilepiti vsako domišljijsko prispodobo (fikcijo), ki nam pade na pamet. Nekaj je dejanska in konstruktivna kritika, nekaj pa je podtikanje in omaloževanje. Če gre za tekste, kot jih piše Butalc, je to zelo težko razločiti. Njegovi teksti so res zelo duhoviti in se jim tudi tudi jaz od srca nasmejim! 

Res je, da imamo za moto tega foruma znano misel francoskega razsvetljenstva, vendar  moramo upoštevati še nekaj, zlato pravilo: Meje moje svobode, so svoboda drugega!

Skratka: se strinjam s cenzuro! Malo preveč je oseben v zadnjem zapisu, zato ŽAL ...

Verjetno, ker vem, da je inteligenten later, nam ne bo zameril!

Marsikdo od nas tu pišočih je imel manjši spodrsljaj, pa čeprav smo se nekoliko žrli od znotraj, smo čez čas pozabili in šli dalje!