Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
"Morda se ne strinjam s tistim, kar govorite, vendar se bom do konca boril za vašo pravico, da to poveste." Voltaire
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Vsi ki želite kaj vpisati ali glasovati v anketah, se morate registrirati.
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....
VČOSIH ........................... POMLAD na KUMNU ........................................

krasen pogled z Zamlakovega brega na del Lovrenca pred dobrih pol stoletja
tudi ta slika je posneta v enakem času kot prejšnja, samo ta je s Pušnikovega brega
krasen pogled 
tudi ta slika je s Kumna - Peršlovega brega, slikana leta 1962
VČOSIH so bila tekmovanja gozdarskih delavcev med takratnimi obrati-TOZDI; Lovrenc, Podvelka, Ribnica, Ruše, Oplotnica, Lenart itd.... v spretnostih kot so; podiranje, točen rez, čiščenje debla, spretnost v razstavljanju in sestavljanju motorne žage itd....

te slike so iz tekmovanja, ko je bila še Jugoslavija
VČOSIH sem si mislil, ko sem začel z objavami starih slik mojega- našega Lovrenca, da mogoče več kot kakšnih 100 000 ogledov ne bo, pa se je začelo s pol milijona ogledov, nato MILIJON, danes pa celo čez dva MILIJONA. S tem sem si uresničil svoj " plan", kljub temu, da se je od mojih "pionirskih" objav slik, začelo pravo tekmovanje v izdajah ( kdo bo hitrejši) raznih brošur, raznih spominov, knjižnih izdaj o športu v Lovrencu itd...kjer niso bili zajeti v celoti razni podatki. V mojih prikazanih slikah, katere sem dobil od mojih Lovrenčanov, sem zelo ponosen in vesel, da so bili del mojega objavljanja na mojem forumu" VČOSIH JE BLO PA TAK" ....
na sliki je " FOKOVO" par let preden sta se rodila moja starša, okoli leta 1914 
na sliki je " FOKOVO" kašna dva meseca preden sem se jaz rodil...leta 1954
na sliki je " FOKOVO" leta 2010- samo na sliki manjka kar nekaj deset hiš
Lovrenška klepetalnica » Klepetalnica » Včosih je blo pa tak.....