1

Tema: Zaščita računalnika

No,da vidimo malo,kako kaj imate zaščitene svoje domače"silicijeve"prijatelje(beri-računalnike).Napišite če in katere antivirusne programe, požarne zidove,spyware stoperje,pop-up blokerje itd., uporabljate in kako ste kaj zadovoljni z njimi.Če imate s katerim probleme,jih delite z ostalimi,mogoče vam bo kdo znal celo pomagati!

Torej,da začnem,sam uporabljam antivirusni program NOD 32 in sem z njim zelo zadovoljen.Za požarni zid uporabljam zadnjo verzijo ZONE ALARMA,s katerim pravtako nimam problemov(treba si ga je samo pravilno nastavit!)Dalje,za boj proti spywaru uporabljam dobro znani AD AWARE,pop-up oken pa ne poznam,ker uporabljam (rahlo zmodificiran smileMOZILLA FIREFOX!

Tako,to bi bilo vse z moje strani,zdaj pa še vi napišite,kako skrbite za zdravje in varnost vašega računalnika!

Re: Zaščita računalnika

Jaz uporabljam Antivirusni program NOD 32, Požarni zid KERIO PERSONAL FIREWALL zato ker je brezplačen za domačo uporabo. V boju proti spy ware pa AD AWARE SE

Internetni brskalnik MOZZILA FIREFOX

HW FireWall (router) in pa Panda Titanium.
Brskam z Mozillo.

In to je to! wink

@ kripton
Kak si kaj zadovoljen z Pando? Eni se kuj pritožujejo!:(

P.S:welcome! smile

wink

Zelo sem zadovoljen!
Mam jo že kar precej doooolgo, več kot leto menda, pa še nisem dobil kakega virusa, zaradi kterega bi mogo formatirat ali kaj podobnega. Pomnilnika žere minimalno, procesora pa tud ne obremenjuje (čisto nasprotno od kakega Nortona).

V glavnem.. jo priporočam! Teče dobesedno v ozadju in ne obremenjuje sistema (tak, da dela normalno na večini mašin).

Jaz sem z NOD 32 tudi zelo zadovoljen,sploh ker sem mel prej Nortona,pa je bil res ful požrešen,pa še najbolj zanesljiv ni bil!Edino kar je,da še ni slovenskega jezika za ta AV,sem pa bral,da bo v kratkem!:)

XP master je napisal:

Jaz sem z NOD 32 tudi zelo zadovoljen,sploh ker sem mel prej Nortona,pa je bil res ful požrešen,pa še najbolj zanesljiv ni bil!Edino kar je,da še ni slovenskega jezika za ta AV,sem pa bral,da bo v kratkem!:)

Tudi jaz sem z NOD 32 zelo zadovoljen... prav tako kot XP master sem prej uporabljal Nortona in vem kaj zna bremzat mašino, tako da priporočam NOD 32. Imam pa kolega, ki ima PANDO in je tudi zelo zadovoljen!!! Moj nasvet je, da preizkusite oba wink

Tak,kolko berem po raznih forumih,so zelo zadovoljni tudi z Avast-om,ki pa ima samo malo težje prilagodljiv vmesnik(baje??)!Če ima kdo od domačih klepetalničarjev izkušnje z tem AV,naj jih prosim deli z nami!

Za email pa namesto outlook express ali pa outlook office pa priporočam Incredi mail ali pa Thinderbird

@ Dreamboxer
Se strinjam s tabo.Tudi jaz uporabljam Thunderbird,pa sem tudi zelo zadovoljen,nima sicer takih animacij zraven,kot Incredimail,je pa vseeno odličen! O kaki primerjavi z Outlook expressom,pa tak ne morem govorit-škoda besed!

11 Nazadnje urejal DarkAngel (21.01.2005 18:57)

Imel sem že Nortona ver.2000 z katerim sem bil zadovoljen...vse kasnejše verzije so bile požrešne, sploh, če jih želiš uporabljat na starejših PC-ih, kakih dobrih izkusen z njim nisem imel sad. Preizkušal sem tudi PC-cillin ki mi ni bil všeč, McAfee je tudi pozrešen z pomnilnikom. Imel sem tudi AVG (free) nekje 3 mesece, sem bil zadovoljen vendar ni bilo pravo, ker sem imel občutek, da so posodibitve zelo pozne, pa še nekaj je bilo, vendar ne vem več točno kaj ?:( .

XP master je napisal:

Avast-om,ki p.........izkušnje z tem AV,naj jih prosim deli z nami!

To je to kar uporabljam že več kot pol leta, zadeva je Free za domačo uporabo (brezplačna registracja), posodobitve podatkovnih baz tečejo same, prav tako posodobitve programa, to se dogaja takrat, ko si povezan na internet. To, da ima težje prilagodljiv vmesnik, pa po mojih izkušnjah ni res, ker vse dela sam.
Vsebuje P2P,mail,messenger,outlook/exchange ter sistemski ščit. V glavnem vse, kar potrebuješ, razen tega ni požrešen z resorsami. To je to, kar jaz svetujem. Sem z njim do sedaj še najbolj zadovoljen.

Kot požarni zid pa Zone Alarm, enostavna uporaba in lep pregled nad programi, ki dostopajo do mreže oz, ki želijo dostop do mreže.

Brskalnik je FireFox 1.0 (free)z nekaterimi razširitvami, priporočam tudi MyIE2 (free), ki ima veliko število možnosti (nastavitev), sem ga preizkusil a sem se vrnil na firefox, ker toliko stvari res nisem rabil smile. Ga pa priporočam, za preizkus.

Spyware remover sta ad-aware (free) IN SpyBot (free), kar eden izpusti, drugi najde.

Poštni program Eudora (free) - z malo reklame (uporabljam že 3-4 leta). Thunderbird sem uporabljal 8 mesecev, je bil ok, dokler nisem opazil, da mi vzame ogromno prostora na disku. Kljub temi, da sem izbrisal vsa sporčila v programu so še vedno ostala na disku, se pravi 3 velike datoteke vsaka čez 400M, ki se jih z brisanjem sporočil nisem znabil. Kar je tudi pomenilo ponovno vrnitev k Eudori (vsec so mi tudi eudorini filtri, ki jih lahko ustvariš z pomočjo regexp (regular expression) pravil).

Če ima kdo težave z reklamnimi sporočili ter morda virusi poslanimi na svoj e-mail naslov, pa lahko uporabi MailWasher (free verzija je za en poštni račun). Prednost je da lahko brišeš sporočila še preden jih preneseš na svoj pc (na mail strežniku). Mislim, da to zanima nekatere z voljinim dostopom.

Mislim, da sem se preveč razpisal wink

12

Norton Internet Security 2005. Crackjen tak da je skor legalno updejtan smile. Res je da gre malo pocasneje sploh pa ce dost downloadas in kopiras komplimirane datoteke. Samo po moji logiki se splaca rabis samo a ogromno rama in dober procesor, pa sistem deluje stabilno. No addware, no firewall, no add blocking..  tralala.. all included wink.

13

Jaz pa mam anti virosni program AVG 7 Profesional pa sn zlo zadovoln.

že res, da svet sloni na mladih, vendar velja tudi; "bez starca nema udarca"..

14

uporabljam AVAST 4 home in sem zelo zadovoljen. Prej sem uporabljal Norton 2003 potem pa mi je kar naenkrat začel javljati napako in sem ga odstranil.

Spyware remover je AD-AWARE SE, firewal pa norton personal firewall

15

Hja Da še jaz malo povem...Antivirus: Panda Titanium 2004 SpyWare Remover: Ad-aware PRO ,Microsoft AntySpyware 2005 , Firewall pa Zone Alarm smile Prej sem mel norton pa je malo štekalo pri zagonu smile no saj zdaj tudi sam ne več tak fejst:D

smile Kuj Neka smile

16

Tudi sam mislim da je Avast! v redu antivirus .
Pri firewall-u pa dam prednost Zone alarm-u smile

17

VE kdo kaj o MSN virusu? smile Kao napade LSASS.exe smile PM smile

smile Kuj Neka smile

18

Midva sva navalila na BitDefender 8 Professional Plus - zadeva res dobra, vse v enem (nod32, zone alarm in kaj vem kaj še...). vsekakor trojanci več ne morejo do nas! juhuhu!!!!!!!!!!!!!!!

lepo se mejte!

19

kako se zavarujem hmm  nimam windowzov pa ne linuxov

Get A Life, Get A Mac!
[img]http://www2.shrani.si/pics/tiger10yon56.jpg[/img]
[img]http://www2.shrani.si/pics/1lhb46.jpg[/img]

20

Kaj pa maš? Dos? smile

Če ti kaj ne gre vzemi večji homer!