Imel sem že Nortona ver.2000 z katerim sem bil zadovoljen...vse kasnejše verzije so bile požrešne, sploh, če jih želiš uporabljat na starejših PC-ih, kakih dobrih izkusen z njim nisem imel
. Preizkušal sem tudi PC-cillin ki mi ni bil všeč, McAfee je tudi pozrešen z pomnilnikom. Imel sem tudi AVG (free) nekje 3 mesece, sem bil zadovoljen vendar ni bilo pravo, ker sem imel občutek, da so posodibitve zelo pozne, pa še nekaj je bilo, vendar ne vem več točno kaj ?:( .
XP master je napisal:Avast-om,ki p.........izkušnje z tem AV,naj jih prosim deli z nami!
To je to kar uporabljam že več kot pol leta, zadeva je Free za domačo uporabo (brezplačna registracja), posodobitve podatkovnih baz tečejo same, prav tako posodobitve programa, to se dogaja takrat, ko si povezan na internet. To, da ima težje prilagodljiv vmesnik, pa po mojih izkušnjah ni res, ker vse dela sam.
Vsebuje P2P,mail,messenger,outlook/exchange ter sistemski ščit. V glavnem vse, kar potrebuješ, razen tega ni požrešen z resorsami. To je to, kar jaz svetujem. Sem z njim do sedaj še najbolj zadovoljen.
Kot požarni zid pa Zone Alarm, enostavna uporaba in lep pregled nad programi, ki dostopajo do mreže oz, ki želijo dostop do mreže.
Brskalnik je FireFox 1.0 (free)z nekaterimi razširitvami, priporočam tudi MyIE2 (free), ki ima veliko število možnosti (nastavitev), sem ga preizkusil a sem se vrnil na firefox, ker toliko stvari res nisem rabil
. Ga pa priporočam, za preizkus.
Spyware remover sta ad-aware (free) IN SpyBot (free), kar eden izpusti, drugi najde.
Poštni program Eudora (free) - z malo reklame (uporabljam že 3-4 leta). Thunderbird sem uporabljal 8 mesecev, je bil ok, dokler nisem opazil, da mi vzame ogromno prostora na disku. Kljub temi, da sem izbrisal vsa sporčila v programu so še vedno ostala na disku, se pravi 3 velike datoteke vsaka čez 400M, ki se jih z brisanjem sporočil nisem znabil. Kar je tudi pomenilo ponovno vrnitev k Eudori (vsec so mi tudi eudorini filtri, ki jih lahko ustvariš z pomočjo regexp (regular expression) pravil).
Če ima kdo težave z reklamnimi sporočili ter morda virusi poslanimi na svoj e-mail naslov, pa lahko uporabi MailWasher (free verzija je za en poštni račun). Prednost je da lahko brišeš sporočila še preden jih preneseš na svoj pc (na mail strežniku). Mislim, da to zanima nekatere z voljinim dostopom.
Mislim, da sem se preveč razpisal