101

Re: Občinske volitve 2014

Hecno mi je, ko se spomnim kako se je pred štirimi leti, tu gor Joškeja samo hvalilo. Zdaj pa se mora človek prav potrudit, da najde kakšno pozitivno stvar o njem.

Joško si je vse lepo preračunal kdaj je potrebno zagnati vse te projekte (Kovaška, kulturni dom in vrtec), da bodo končani ravno pred volitvami. Tri leta prej pa se nič ni dogajalo, razen pač preganjanja nas na klepetalnici.

Se mi zdi izjava Odina kr na mestu. Ker takšno "kampanjo", kot jo Joško vodi je tud malo pod pasom. Zadnjič ste šinfali Markota, ker se je slikal z hčerko. Joško pa zdaj na račun vseh otrok v vrtcu si dela reklamo... Meni se to ne zdi normalno. Sicer pa kaj jaz vem, ko nimam otrok smile

102 Nazadnje urejal stariMaček (30.09.2014 05:51)

miha.kraner je napisal:

Ne zanima me kdo je plačal pogostitev ob otvoritvi prizidka kulturnega doma. Ne obremenjujem se z volilno brošuro našega župana (ki je mimogrede žalitev za potencialnega volivca). Dol mi visi za vse te postranskosti.

Miha, hočeš nočeš, te postranskosti lahko (bodo) odločijo-le te volitve. In kdo je rekel, da si gospa ravnateljica ni želela te predstavitve!? Politika je eno veliko kupčkanje in trgovanje. Ne pravim, da je v tem primeru temu tako, pravim le, da ob tem času ni smotrno zaupati vsakomur. Pravzaprav le sebi, če si upate. Rezerva je pa za to, da se porabi. wink

Berem, da se župan zadnje čase hvali z nedavno izpeljanimi projekti. Sam opažam, da v teh hvalospevih pogosto uporablja
le ednino, (vem, da mu jezik dela težave, ampak množino bi pa lahko obvladal), namesto da bi kot pravi vodja pohvalil svoje delavce, "hlapce", ljudi, ki so dejansko izpeljali te projekte. To mu kar malce zamerim. Nenazadnje on dela za nas, in oni za njega. Ko sem pa že pri njem, naj omenim še eno iz rubrike saj ni res pa je... Že mesece pred volitvami, ko so bili seznami županskih kandidatov še prazni, oblikovale so se le vaške čenče kot je za nas značilno, kdo bi lahko kandidiral, naj bi zdajšnji župan svojim zaposlenim prepovedoval druženje s potencialnimi županskimi kandidati in njihovimi prijatelji, saj naj bi se pajdašili z njimi. Ker jih je bilo strah za svoje delovno mesto, so prosti čas ob kavi preživljali izven Lovrenca, da ne bi kdo česa napačno razumel. Mobbing?

Zelo zanima me, kaj se bo zgodilo, če župan obdrži svoj status. To bo šele cirkus (frka u bajti). big_smile Verjamem,
da si svojega protikandidata na volitvah nihče ne bi želel kot sodelavca.

Splošno znano je, da g. Rakovnik upravlja z vsaj 50% občinskega proračuna (svetovni fenomen). Vem tudi, da se je eden redkih (edini?) zoperstavil diktaturi in kapricam direktorja občinske uprave g. Mlakarja (na katerega mimogrede vsi pozabljate, kdo ga je nastavil, kako so/ste se vsi bunili, tudi svetniki, da bo "letel". Kolikor vem, še danes veselo pohajkuje po občini in dela bore malo), upal si je postaviti meje, ni kritiziral in govoril le za hrbtom kot ostali, postavil se je zase in to cenim! Pred tem pa se ni vprašal, ali je direktor levičar ali piše z desno, mu je všeč rdeča ali črna, je iz marsa ali venere, je lovec, planinec ali nogometaš. Naredil je, kar je bilo prav. Tako, kot bi moral odreagirati danes vsak. In zato lahko povem, da čeprav raje pišem z levo kot z desno, se ne sprašujem, s katero roko piše Marko, ker vem, da piše s človeško, pravično roko. In to je danes najbolj pomembno!

LP, Klepec

103

Stari Maček je napisal:

In kdo je rekel, da si gospa ravnateljica ni želela te predstavitve!? Politika je eno veliko kupčkanje in trgovanje. Ne pravim, da je v tem primeru temu tako, pravim le, da ob tem času ni smotrno zaupati vsakomur..

Gospa ravnateljica je v tem štiriletnem mandatu morala marsikaj potrpeti. Ta pripetljaj z vabilom ni prvi primer tovrstnega delovanja župana. Vendar je ravnateljica vedno pristopala z veliko mero profesionalnosti ter je za dobro otrok svoja lastna čustva in mnenje zadržala za sebe. Občina je tista, ki dodeljuje sredstva šoli. In če imamo na čelu občine človeka z velikim egom in ozkim pogledom na svet, so odprte vse možnosti, tudi nepojmljive. In če tak človek svoje mnenje in način delovanja deli s svojim direktorjem, jaz vsekakor ne bi bila na ravnateljičinem mestu. Težko je delati, če komunikacija poteka enostransko, oziroma če je sploh ni.

Župan je mojster kupčkanja in to je že dokazal skozi ves mandat. Že ogromno je bilo govora o cenzuri ampak zgodbe kar ne nehajo presenečat. Na začetku mandata, ko so se seje OS snemale, se je bojda marsikdaj snemanje prekinilo zaradi tajnosti podatkov!? V nadaljevanju (OFF THE RECORD) pa je potekal dogovor o nakupu 'prepotrebnih' osebnih računalnikov za svetnike. Tukaj se tudi kaže dvoličnost OS in močno upam, da se tudi v OS garnitura (ena partija) zamenja. So le zalegle besede Dobrega Gospodarja in hvale svojim dobrim sodelavcem OS.
Še enkrat na tem mestu pozdravljam delo NO. Pokazali ste pokončno držo in glede na to, da ste hudi trn v peti, lahko mirno rečem, da ste svoje delo opravili odlično!

105 Nazadnje urejal erik črnko (30.09.2014 09:29)

In še ena za Maxijeve spomine...

106 Nazadnje urejal MatejaB (30.09.2014 16:58)

Na nedeljskem srečanju in predstavitvi Marka za župana in vseh treh list smo dokazali, da se znamo povezati.
Povezati v dobrih idejah, stvarnih pričakovanjih, gorečih željah in skritih upih za nas in naš kraj. Morda pretiravam, a upam si reči, da se mi je na trenutke zdelo, da nam celo srca bijejo v enakem ritmu; kot da je vsa dvorana postala eno.
Čas je za ZDRAVO spremembo. Odločimo se zanjo! Zato  - "pejte volt", ali po lovrenško - POJTE VOLIT!!!

107 Nazadnje urejal Rookoo (30.09.2014 16:42)

Tako... Če mi bo dal kdo v nedeljo glas za člana občinskega sveta, naj obroži listo pod številko 12. lista Davida Kranjca ter zraven pod preferenčni glas napiše številko 7. Upam, da bo čimvečja volilna udeležba in da se v Lovrencu začnejo stvari premikati v pravo smer.

http://s18.postimg.org/yag7610l1/ldk_7_1.jpg

@Hanza: ja to, da nas kupuje z našim lastnim dnarom. Pol se pa vprašam, a sn res zmagala, če meni župan potegne asfalt. Da se naslednji dan peljem po tej gladki črni cesti in pod kolesi ne slišim več ropota kamenja, samo še motor mojega avta, kako lepo prede. Tam na drugem koncu Lovrenca pa bi potrebovali urejeno makadamsko cesto, da se lahko pozimi, ko pade sneg, pripeljejo do hiše. Ali pa bi za ta denar lahko razširili program pomoči starejšim na domu. In nenazadnje ali sem res jaz najpametnejša in najbolj iznajdljiva pri tem, da občinski denar tlakuje mojo dovozno pot. Najbrž se tudi kdo drug, mogoče za večji znesek, še bolj znajde od mene. In potem končamo pri tem, da drug drug nateg....o za naš skupni denar. To pač nikamor ne vodi. Kar rabimo je, da gre Naš občinski proračun tja, kjer bomo lahko mirne vesti rekli, da je koristno porabljen. Ne za en dan vsaka štiri leta, ampak za štiri leta od enih volitev do drugih.
Pod to kar je danes na Markovem fb, se takoj podpišem.

https://soundcloud.com/anzej-becan/zaka … ka-geratic

109

Povsod po občinah se dosedanji župani, ki ponovno kandidirajo, predstavljajo z projekti, ki so jih realizirali, za tiste, ki jih pa niso, pa navajajo mnoge razloge, zakaj jih niso mogli realizirati.

Tudi v naši občini ni nič drugače. Dosedanji župan je v prednosti pred tekmeci zato, saj rek, da je težje ubraniti kot napadati, več ne velja.  Res je, da lahko izpostavljamo slabosti ali celo nepravilnosti, a župan se predstavlja z uresničenimi projekti. Kdaj so bili zasnovani je drugotnega pomena. Pomembno je,  da so bili dokončani pred volitvami.

Kaj bo sploh prevladalo - vsebina ali oblika? Kako bomo odločali - kot kritični državljani ali kot prilagojeni občani in potrošniki? Bodo nas prepričali projekti –asfaltiranje ceste ob Radoljni, izgradnja in obnova vrtca, izgradnja vodovoda, prizidka k kulturnemu domu itd, ali manjše, praktične spremembe na vsakdanjem nivoju. Zasluge ali pozabljene in odpuščene napake, predvolilni nastopi ter aktivnosti, zavezništva, volilna (ne)udeležba - vse našteto se bo zagotovo odrazilo v raznih kombinacijah. Sicer pa velja rek: -ljudstvo ima vselej prav.

110

Jutrišnja otvoritev vrtca je prestavljena s 15. na 17. uro.

Za v petek pa sta napovedani dve novi otvoritvi. Ob 14.30 pri lovski koči za vodovod na Rdeči breg in ob 16. pri Koresu za II. fazo vodovoda. Na vseh nova porcija županovih govorov, kulture, rezanja trakov in žegna.

V petek zvečer ob 19. planici vabimo v prireditveni center na NEPOLITIČNO otvoritev razstave fotografij Aljoše Šumerja.

V petek ob 21. pa na BK TV zadnje soočenje.

Ni nam lahko smile

111 Nazadnje urejal Helena (01.10.2014 15:18)

Moj glas namenjen Markeju je danes pristal v volilni skrinjici. Kaj me je prepričalo, med ostalim, si lahko pogledate na linku:

Markejevi projekti

Investicije so dobrodošle, treba pa je razmišljat tudi, kako denar povrnit v blagajno. Od žetve ni nič, če ne razmišljaš, kaj bo setev. Župan samo zaključuje projekte. Kje pa je njegova vizija - kratkoročna, dolgoročna?
Danes ustvarjamo jutri in kdo tega ne vidi, životari. Jaz sem se odločila za življenje! Dovoz do moje hiše je razrit makadam, vendar za razliko od tistih, ki so si v tem času priskrbeli dovoze, z upanjem zrem v prihodnost, ker vidim, da si bodo tudi moji otroci lahko ustvarili prihodnost v našem kraju.

P.S.
Predčasno glasujete lahko še danes do 19. ure in jutri od 7. - 19.

112

Komaj čakam, da bo volilni molk in da bo konec vseh teh "po-pri-siljevanj koga boste volili, ali koga naj ostali krajani volimo.Bor,  napisano realno.
Grem na kratki dopust, da lahko naslednji teden delam lažje.
Pa "vesele" volitve.

113 Nazadnje urejal Svetilnik (01.10.2014 21:30)

Spoštovani starši osnovnošolskih otrok!
Zahvaljujem se vam za zaupanje, ki ste ga mi tekom mojih let poučevanja na osnovni šoli izkazali s številnimi povratnimi informacijami o mojem dobrem delu. Zagotovo so se vaši otroci navezali name, enako kot se navežejo na druge učitelje naše šole.
Danes sem  doživel presenečenje, ko me je na izhodu oblegalo nekaj učencev in vpili: »Ne bodite župan, ostanite učitelj«. To so bili učenci, ki jih sploh ne učim.
Prvič v življenju  tega  nisem bil vesel, čutil sem, da so se nekateri starši pogovarjali o stvareh, ki se otrok ne tičejo, vpričo njih. Bil sem žalosten in razočaran.
Delo z ljudmi mi je blizu, imam veliko izkušenj in znanja na različnih področjih.  Dejstvo, da me cenite kot učitelja in človeka, bi vas moralo utrditi v nameri, da sem lahko DOBER in USPEŠEN ŽUPAN.
Leo Čelofiga

114

Čujte resno ki bi zvedev za Manfredejov in SD program. Pa nebote rekli da ga ni saj so ga mogli prejšni petek židano pokozat.

115

Oprosti Leo, vendar mimo tega ne morem. Tvoja slika je na plakatih po celem Lovrencu. Otroci so dovolj pametni, da vedo, čemu so plakati namenjeni. Otrok v tretjem razredu lahko ima izoblikovano svoje mnenje, pač s svojega zornega kota. Včasih znajo celo presenetiti s svojim razmišljanjem. Lahko ti povem, da so moji otroci moji največji učitelji. Tvoja izjava je še pred kako uro bila zelo resna in to da si je preoblikoval in umilil ne zmanjša moje prizadetosti. Pravzaprav si naredil ravno to za kar si obtožil nas starše.

116

Pozdravljeni!
Saj ni res pa je..., bi lahko rekel.
Navadno sem se o volitvah sam odločal, koga bom volil. Včasih smo na to temo kakšno rekli še doma in konec. V teh dneh pa so na moj mobilni telefon (gsm), ali kako že drugače rečemo tej stvarci, pričela prihajati sporočila in sicer EPP, koga naj volim, obkrožim, podprem, itd...listo in županskega kandidata!
Je to še normalno se sprašujem? Je res že vse dovoljeno?

Pa še to, toliko otvoritev, kot jih imamo v tem tednu, jih ne pomnim, pa še mogoče kdo. Če se motim me prosim popravite! Naključje se ne dogajajo, še posebej ne nam v Lovrencu. Malo etike, morale res nebi škodilo...

117

Jaz pa opažam naslednje in to me skrbi. Ni malo Lovrenčanov različnih starosti, ki jim očitno ni mar za prihodnost našega kraja. Ko pogovor nanese na volitve, odgovorijo: ne spremljam;  mi je vseeno kako bo....
Sprašujem se ali je to odraz otopelosti, totalne apatije ali resničnega nezanimanja, ki  pa je v skladu z mojimi prepričanji izraz posameznikove nezrelosti in neodgovornosti do sebe in do nas vseh. Če zaključim s sociološkega zornega kota, ugotavljam, da gre za ljudi, ki so si kar solidno postlali, so dobro gmotno preskrbljeni, za vse kar se dogaja okoli njih pa se jim .... (tak veste kaj, ne bom napisala).  In takšni ptički so po navadi potem najbolj glasni in se pritožujejo čez oblastnike. Škoda, samo to lahko zapišem.
Zato pozivam, pojdite na volitve pa če bo sonce ali dež. Odgovornega državljana/krajana ne sme nič ustaviti. Aktivirajmo se in sooblikujmo boljši jutri!

118 Nazadnje urejal Anžej (02.10.2014 14:37)

Prenašam še dve sporočili...

Letos pred volitvami je bil ena izmed tem tudi g. Branko Hojnik in Hotel Jelen. To sega v čas precej pred mojim prihodom v Lovrenc in tega ne morem komentirati. Da pa svet ne bo le črno-bel, kot se nam zdi pred volitvami, naj povem svojo izkušnjo. Letos namreč praznujemo 25. obletnico tenisa v Lovrencu. In takrat je mnogo ljudi pomagalo pri realizaciji tega projekta. Med njimi prav gospod Branko Hojnik, z veliko nesebične pomoči pri izvedbi in podpori pri krajevnih oblasteh, brez česar ne bi mogli obstajati.

Savinka in Matjaž Geratič

Podobno tudi Edvard Goričan

Vidim, da se spet skuša odpirati zgodovina Jelena.
Ker sem v tistih časih sodeloval v svetu KS lahko le potrdim navedbe, objavljene v pripetem članku iz Večera z dne 22/9/14.
Lep pozdrav, Edo
http://shramba.lovrenc.net/anzej/klepet/vecer-2014-10-02-2611.jpg

119

Obstajajo kakšne ankete za te volitve, da vidimo kako komu kaže? Za Lovrenc jasno.

120

Zakaj zanimanje za volitve oz. udeležba na volitvah upada, ne samo pri nas, temveč v vseh državah UE, je resno sociološko, politološko in filozofsko vprašanje. Nanj najdemo veliko odgovorov, vendar v osnovi zato, ker so ljudje izgubili zaupanje v politike in v politiko. Med enim in drugim mandatov namreč nimajo nobenega vpliva na odločanje politikov. To priložnost dobijo le vsake štiri leta na volitvah. Politika pa vse bolj postaja servis in plen korporacij in finančne oligarhije, ljudje pa vse slabše živijo (mo). Tistih, ki živijo v bogastvu in izobilju, je bore malo, morda tri – pet odstotkov. Srednjega sloja skoraj da ni, nižji sloj pa živi na robu preživetja ali v socialni bedi. Ti ljudje so od države in politikov pozabljeni. Tisti, ki živijo v izobilju, pa če tudi bi vsi prišli na volitve, ne morejo odločilno vplivati na izid volitev. Na izid lahko bistveno vpliva srednji in nižji sloj volivcev in volivk, ki je najštevilčnejši, torej mladina, delavci, nezaposleni  in upokojenci. Med temi pa je zelo malo tistih, ki imajo dober gmotni položaj in živijo v izobilju.

In kaj si ljudje najbolj od vsega želijo (mo): -pravičnost,  enakopravnost, trajnostni razvoj, mir in blaginjo, to kar so osnovne pravice vsakega človeka.