121

Re: Občinske volitve 2014

vpeter je napisal:

Obstajajo kakšne ankete za te volitve, da vidimo kako komu kaže? Za Lovrenc jasno.

Nismo se pravi cajt spravili dati ankete gor, zdaj pa je že prepozno. Če sodim po mnenjih iz te teme, dobro kaže profesorjema a to ni ravno relevanten podatek, ker pišoči nismo ravno reprezentativna populacija.
Neodločeni pa bodo tako padli na lepe besede te dni v prefkasle napolnjenih letakov.

122 Nazadnje urejal Pohorc (02.10.2014 22:36)

O gospodu Hojniku in hotelu Jelen je odprl zgodbo Erč. tako, da se boste morali uskladiti znotraj (Markovih) lastnih vrst: kdo preveč čveka in brez argumentov govori ter se opravičiti samemu sebi!

Razmišljam o tem da na volitve sploh šel ne bi ampak ker se konec koncev gre za moje otroke in otroke v občini bom šel in dal glas. Za KOGA in katero listo?! Je moja osebna stvar.
Osebno mi ni važno KDO bo župan
Župan je naj tisti ki je sposoben in ki bo prisluhnil. Sposoben je vsak od kandidatov na svoj način pač. O tem kdo posluša pa je druga pesem. Vetrovi pihajo iz vseh smeri nekateri finančno, drugi ledeno, tretji pa z obilico vode. Dosti krat veter naleti na zaprta vrata ali prepih. Obljube se vrstijo. Me zanima kako bo naslednji mandat in kateri vetrovi bodo zmagali.
Moj glas bo dobil tisti ki bo predstavil načrt ureditve temeljnega kamna vsake naseldbine - infrastrukture.
Cesta, pločnik, kolesarska pot, peš pot - temelj za razvoj, gospodarski, komunalni, turistični in na koncu pretoka informacij.
Urejena cesta je bistvo za dotok NOVIH investicij, novih virov in navsezadnje novih ljudi.
Okrog Lovrenca imamo dve naravni in osnovni bogatstvi - les in kamen.
Lesa imamo na pretek. Zakaj prodajati ven in nato uvažati po dražji ceni če lahko ostane doma in se ga obrne ter proda navzven? No ja pač razmišljanje.
Kamen pa se skriva pod lesom. Obuditi obrt kamnoseštva in gradnjo iz kamnov bi tudi pripomogla.
Turizem bo zaživel samo če se uredi infrastruktura. Kolesarji/motoristi ne be samo prevozili Lovrenc ampak mogoče ostali in prespali. Zakaj motel ali hotel?! Zakaj ne pri posamezniku na hofu? Ali hlevu? Ali skednju? Ali eni sobici?
Samo-oskrba - stremenje k večji površini in vrtičkam za tiste ki jih nimajo pa mogoče hočejo met

@Bor - Pravica je slepa! Enakopravnosti nikoli ne bo. Razvoj bo samo ob urejeni infrastrukturi. Mir - dokler bo sosedova trava zelena in lepša ne bo mira. Blaginja ob vedno večji brezposelnosti potrebuje samooskrbo.
@Helena - Upam da te lastna lepota ni stala česa drugega.
@Anžej - Kapo dol za trud o vsem kaj delaš. Klanjam se! Svaka čast.
@Leo - Sori ampak mogoče je boljše da še kakšen mandat raje ostaneš na šoli in ko bo kriza v šolstvu nato greš za župana
@Joško - če bere forum - vsak župan si zasluži vsaj dva mandata - enega za popravljanje napak prejšnjega in drug mandat za uresničevanje obljub
@Občinska uprava - če berejo - Preveč vas je in sprijaznite se s tem da boste mogoče ostali brez služb ne vsi nekateri pa že ne glede kdo dobi stolček
@Marko - Če boš župan upam da ti županska krona ne bo prevelika

@vsem ki bodo brali - upravičen sem do izražanja lastnega mnenja

Župan, kateri pač bo, bodi fer do občanov in si izplačuj minilaca ter dokaži da lahko tudi TI živiš z malim!
Kmetom pa uredi več zemlje da bodo lahko preskrbeli NAS LOVRENČANE ko bo trda predla.

Lahko noč

Pohorc, ti marem povedet, da Erč se nima komu kaj za opravičuvat, ker ni znotraj Markovih, svoje argumente sem pa povedal in G. Hojnik mi je tudi odgovoril in pojasnil zadeve! Vse ostalo, pa je samo v tvoji glavi! Mislim, da si bil ti prvi, ki si v klepetalnici pozival k vprašanjem in pozival tudi odgovore od kandidatov. Jaz ves čas sprašujem, ti pa bolj ko ne zakone bereš!

BlesavoBudalo piše, da zna biti Marku Rakovniku županska krona prevelika...A Joškeju pa je prav, al kaj? Ma ne me basat, no.
Lovrenčani zbudite se že, no. A se ne cenite dovolj, ali kaj?

126

BlesavoBudalo (kje si našo to ime smile ), sva v neenakopravnem položaju, saj ti nastopaš incognito. Vseeno hvala, rada vidim, ko mi kdo nastavi ogledalo, saj mi to olajša delo na sebi. In ja, zadnje čase imam veliko dela, vendar se trudim račune poravnat sproti.

127

vsi županski kandidati-naši,vaši,njihovi- US AND THEM- ,obljubljajo nekaj, če poenostavim, neki dež, ki naj bi deževal na rodovitna tla, kjer bo obrodilo sadove, vendar pa se bojim, da bo ta dež padal na tih in mrtev puščavski pesek, kjer ne bo obrodilo nobenih sadov - situacija je pač takšna, zato si ne delajmo nekih utvar.

PSI LAJAJO,KARAVANA GRE NAPREJ!

Kdor čaka, dočaka in dočakali smo ga. Program aktualnega Župana v poštnih nabiralnikih. Že samo zaradi tega, upam, da bo čimvišja volilna udeležba. Skratka na 'zapadu ništa novo' in gremo enako naprej!

129

Tu gor bo najprej, zaenkrat samo volilna udeležba do 16.00

http://volitve.gov.si/lv2014/udelezba/obcine_naziv.html

130 Nazadnje urejal Anžej (06.10.2014 00:06)

Na http://www.volitve.gov.si/lv2014/rezult … horju.html so že neuradni rezultati, ki napovedujejo drugi krog:
Joško Manfreda 47,40%
Marko Rakovnik 33,22%
Leo Čelofiga 17,92%
Vanja Osovnikar 1,42%
Udelezba 66,53%.

Ob 23. so znani tudi neuradni rezultati volitev za občinski svet. 12 mandatov je razdeljenih med:
SD - SOCIALNI DEMOKRATI    3
Marko Rakovnik za župana    2
Lista Leo Čelofiga    2
Lista za gospodarstvo in razvoj    1
DESUS - DESUS - DEMOKRATIČNA STRANKA UPOKOJENCEV SLOVENIJE    1
Tomaž Golob - neodvisen kandidat    1
Lista Davida Kranjca    1
Neodvisna lista za varnost in pomoč    1

Opa.... Opa....
Drugi krog???!!!
Sem pa zadnji teden poslušal po Lovrencu, kak se bo pometlo v prvem krogu big_smile
Sestava OS, pa tudi kaže na nek nov veter. Iz centralnega komiteja, se bo končno lahko preimenoval v OBČINSKI SVET.
Se mi zdi, da bodo tokrat premalo samo populistične pohvale in pihanje na dušo.

A slučajno kdo ve, kje so objavljena imena kandidatov stranke SD za OS?

133

http://lovrencan.si/lokalne-volitve-201 … a-volitve/ Na dnu pa je priponka s podrobnostmi.

NA KRATKO....
KATASTROFA ZA JOŠKEJA
RAZOČARANJE ZA LEOTA
ZMAGA ZA MARKOTA
l.p.

135

Hvala vsem, ki ste v nedeljo glasovali za nas. Z dvema izvoljenima občinskima svetnikoma se bomo zavzemali za sledenje idejam iz našega programa.

V lastnem imenu se zahvaljujem vsem, ki ste v meni videli priložnost za spremembe, svoje moči in sposobnosti pa bom usmeril v druge projekte.

Lp, Leo

136

Sicer ne vem zakaj traja tako dolgo, da občinska volilna komisija objavi še imena izvoljenih občinskih svetnikov... zato zgolj govorice da naj bi to bili:
SD - SOCIALNI DEMOKRATI: Joško Manfreda, Marjana Kralj, Matjaž Manfreda
Marko Rakovnik za župana: Edvard Goričan, Simona Grobelnik
Lista Leo Čelofiga: Leo Čelofiga, Barbara Obrulj Jeseničnik
Lista za gospodarstvo in razvoj: Savinka Geratič (preferenčni glasovi)
DESUS - DESUS - DEMOKRATIČNA STRANKA UPOKOJENCEV SLOVENIJE: Marija Perklič
Tomaž Golob - neodvisen kandidat
Lista Davida Kranjca: Rok Urnaut (preferenčni)
Neodvisna lista za varnost in pomoč: Miha Šlaus (preferenčni)

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in- … /174298264

Prispevek, ki se posredno nanaša na otvoritev vrtca v Lovrencu na Pohorju! S tem, da si je naš župan na predvolilno otvoritev (floskulo) še dovolil, da se je stavba po lovrenški tradiciji tudi blagoslovila. G. župnik so nekaj malega povedali, potem pa se je zmolil Očenaš. Koliko je meni znano, naj bi cerkev in šola bila strogo ločeni, kajti mislim, da so v Didldajcu dobrodošli tudi otroci drugih verskih skupnosti. Svet staršev je v Kopru takoj odreagiral in se pritožil na ministrstvo in to je uporabo otrok v politične namene strogo obsodilo. Mislim, da bi se tudi pri nas morala Ga. ravnateljica malo bolj odločno odzvat in preprečit tako umazano politično kampanjo.

Ja, in potem se župan križa in se dela pobožnega...na ko*** mi gre od vsega tega oportunizma, ki kot virus razsaja po Lovrencu.

139

Spoštovani Lovrenčani!
Svojo osebno podporo v drugem krogu lokalnih volitev dajem Marku, saj mi je njegov program najbližji. Svojim volivcem, vključno z listo, pa prepuščam, da se odločijo po svoji vesti.

V naši listi bomo v občinskem svetu podprli vse dobre in pomembne projekte za kraj in ljudi, ne glede na to, kdo bo župan. Želimo, da obe strani, ki sta ostali v volilni tekmi, razumeta, da je potrebno spoštovati vse ljudi in se enako obnašati do njih pred in po volitvah.

Lp, Leo Čelofiga

140

Začelo se je nekje v začetku lanskega leta, ko sem hodil po tej razdrapani Lovrenški cesti... Takrat sem se odločil, da zadevo poslikam in objavim v temi "Lovrenc malo drugače". Jasno in glasno sem se razpisal o tem kaj me moti in me ni bilo strah potisniti glavo iz množice. Čez čas je prišla tudi "Oda županu", ki je nastajala skoraj eno leto. Padale so tudi ovadbe in to me ni ustavilo. Dalo mi je še večji motiv za naprej! Želja, da pomagam pri razvoju našega kraja me je pripeljala do tega, da sem postal član občinskega sveta. Hvala vsem, ki ste mi dali glasove. Tistim, ki pa trenutno nisem všeč, se bom pa potrudil, da vas prepričam.

Zavedam se, da se moje delo tukaj šele začenja. Vendar, da bi svoje delo lahko opravljal tako kot je potrebno, potrebujemo novega župana. Moje mnenje je, da si Lovrenc več ne more oz ne sme privoščiti še enega mandata trenutnega župana. Tako dajem svojo podporo MARKU RAKOVNIKU, ker vrjamem, da je sposoben voditi naš kraj, tako kot si naša prelepa kotlina to tudi zasluži! Vrjamem, da bo deloval izrecno v korist našega kraja in da bo uresničil vsako obljubo, ki jo je dal.

Dajmo Lovrencu priložnost, da spet zaživi. Volite Marka Rakovnika!

Rok Urnaut